Teater

TEATRET VED SORTE HEST anmeldelse af Jesper Hillestrøm

TEATRET VED SORTE HEST

Inden vi dør synger vi en sang

En hidtil uhørt kabaret om livets granatchok

 

 

TEATRET VED SORTE HEST

Fotograf: Robin Skjoldborg

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

Det skønne byteater TEATRET VED SORTE HEST som ligger lige ved Sorte Hest er igen på banen med teater på højt niveau. At skyde genveje og sjuske er ikke den Sorte Hests tekop. Og jeg kan ærlig talt godt lide at se noget, der er professionelt, stramt, velgennemtænkt og uden doven laissez faire sabelraslen.

En selvbiografi

Derfor er bemeldte forestilling: ‘Inden vi dør synger vi en sang’, guf for ganen, ørerne, synet og pibetøjet. De fire aktører har selv sat et selvbiografisk værk sammen, der holder vand i alle ca. 65 minutter.

 

Kabareten har Oliver Antunes som klaverbokser, der giver den på alle pedaler på en Charlie Chaplinsk måde. Charmerende Camilla Bendix og forrygende Peter Oliver Hansen leverer dansetrin, sang og monologer på allermest dramatiske vis. Når det så er sagt, er mit barndoms monopoltvs store kærlighed Maria Stenz dronningen på kransekagen – og jeg fornærmer ikke nogen ved at fortælle, at denne toptunede diva, der har underholdt publikum, før jeg sad på potte, har en dåbsattest, der siger: Født 1940.

 

 

 

 

 

 

TEATRET VED SORTE HEST

Fotograf: Robin Skjoldborg

 

 

 

Grunden til, at jeg kan tillade mig at vade rundt i en smuk bedaget kvindes alder, er det faktum, at ikke bare Stenz’ alder, men også de øvrige medvirkendes alder er omdrejningspunktet i deres selvbiografiske projekt af en forestilling. Og det kommer til at gøre ondt – meget ondt – det kommer også til at være rart – meget rart.

Der ‘knappes op’ af nærvær

Vi kommer igennem barndommens land med de første oplevelser af ‘fy-fy’, fra skuespillernes eget liv. Vi får også serveret ‘grisserier’ som deres eget private skuespillerliv har budt på. Og endelig også svær sygdom, og nær døden oplevelser, der rammer hjertekulen sammen med det at miste sine kære i døden. Med den allerdybeste respekt må og skal der her fra redaktionens side kondoleres med det tab, som Maria Stenz så åbenhjertigt beretter om – og ja naturligvis skal hele holdet takkes for deres ‘knappen op for sig selv’! En ‘knappen op’, der ikke løber løbsk, men gengiver livets ubestridelige fakta seriøst.

Et potpourri

So far kan det se ud som om forestillingen er melankolsk, men det er den ikke – vi kommer også forbi glæder ved livet og det manifesterer sig i over 15 sange og musiknumre, der flettes sammen som et langt potpourri. Her møder vi Gasolin, Linnet, Normann Andersen, Mogensen, TV2, Hempler, Winckler og mange flere.

 

Inden vi dør synger vi en sang spiller for fulde huse frem til 11. september – vi håber på, at forestillingen måske får ekstra sendetid endnu en gang i fremtiden.

 

 

Se mere om forestillingen her

 

 

‘Inden vi dør synger vi en sang’ er anmeldt af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION