AKTUELT Teater

Tivolirevyen 2024 – en forsmag

Tivolirevyen 2024 – en forsmag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tivolirevyen 2024 – en forsmag

Foto: © Benni Johansson – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et sprudlende friskt revyhold tager imod pressen i Glassalen. Humøret er i top hos de medvirkende. Vi er alle spændte på, hvad aktørerne vil kaste ud til pressen af små godbidder, som optakt til revyens premiere 6. juni 2024. Det viser sig at vi kommer i godt selskab den næste times tid, hvor de fem skuespillere Lisbet Dahl, Thomas Eje, Rikke Buch Bendtsen, Rikke Bilde og Mikkel Becker Hilgart, præsenterer os for nogen af tidens mest prominente politikere og personligheder.

Barbie & Ken

Hvem havde forestillet sig Lisbet Dahl som den yndige og evigt unge Barbie, men hvorfor ikke? Lisbet er som en kamæleon og kan spille nærsagt alle roller. Hun er nærmest bedårende som den candyfloss-lyserødt-klædte Barbie. Ken er er også med i skikkelse af Thomas Eje. Lisbet er glad for alle de spændende tekster og oplæg der er indkommet til revyen. De er blevet lagt i bunker, læst, sorteret og til sidst fordelt. Interessen for at skrive revytekster er enorm, derfor har der været mange at vælge imellem. Der er en uge til premieren, så der er et hektisk slutløb tilbage, men som Lisbet siger, sådan er det jo altid. Det vides heller ikke om der i sidste øjeblik kommer en ny aktuel sag, der skal med. Lisbet er både kunstnerisk leder, instruktør og stjerne i årets Tivolirevy. Vi kan endvidere glæde os til at se Lisbet som Lars Løkke Rasmussen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tivolirevyen 2024 – en forsmag

Foto: © Benni Johansson – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

Trump

Donald Trump var lige kommet forbi. Selvfølgelig skal Thomas Eje spille Trump. Det er helt utroligt som han ligner ham og med hans sans for at skildre personligheder, er jeg er sikker på at Trumps besøg i Tivoli vil blive noget helt særligt. Thomas løfter også sløret for, at vi kommer til at se ham springe ud som stepdanser. Han har arbejdet på det i over et år. Han fortalte, at det var Sammy Davis Jr., som havde lært ham det. Han har ganske vist været død i 24 år, men hans film består. Thomas har et mangesidet talent og mange jern i ilden. Han rejser land og rige rundt med: Hvorerde2andre.dk. Har lige udgivet sin selvbiografi og en kunstbog – se Freverts anmeldelse her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Dahl & Frevert. Foto: © Benni Johansson – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

Støjberg

Selvom Rikke Buch Bendtsen er et af de nye ansigter i revyen, er hun ved at være en garvet både spiller og sanger. Med 30 år på bagen som forsanger i bandet Diskofil, bidrager hun med en sikker stemme, som bl.a. vil blive brugt, når hun besøger os som Inger Støjberg. Som Rikke siger: Når der er fem personer medvirkende på et revyhold, er det som regel kutyme, at der er to kvinder og tre mænd med, men her er det omvendt. Kvindesiden er stærkt repræsenteret med tre fremtrædende kvinder. Det bliver udnyttet i en sang om den tvungne værnepligt i Danmark. Lisbet og Rikke har også en sketch om alder. Til efteråret skal Rikke på tourne med sit soloshow: Jeg fortryder intet om Edith Piafs liv.

Mette

Hele landets Mettemor kom også. Rikke Bilde har tidligere spillet Statsminister Mette Frederiksen, så det lå lige til højrebenet, at hun også skulle være med i år. Rikke Bilde har mange tangenter at spille på. Hun har været med i utallige revyer, film og teaterforestillinger. Rikke fortæller, at hun i denne revy er glad for at få lov til at vise flere forskellige sider af sig selv. Vi kommer til se Rikke udfolde sit komiske talent, men en lidt mere dybsindig del af hende viser hun i en sketch om en lille eftertænksom dreng.

Vanopslagh

Mikkel Becker Hilgart er et af branchens unge talenter. Han har et charmerende væsen og er et friskt nyt pust. Da jeg spurgte ham om han havde en figur han gerne ville fremstille, sagde han, at det ikke var den måde han så på tingene. Mikkels indgang er teksten og så finder han figuren. I revyen kommer han på scenen mindst tolv gange. En af gangene er det som ”børnenes talsmand” Alex Vanopslagh. Han ligner ham på en prik. Efter revyen venter der nye store opgaver som han ikke kan røbe. Sygeplejeskolen fortsætter han indspilninger på og Mikkel skal spille hovedrollen i Bunbury, The Importance of Being Ernest, på Det Kongelige Teater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Becker Hilgart & Frevert. Foto: © Benni Johansson – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

James Price

Ingen revy uden et velspillende orkester. James Price er igen i år kapelmester for revyen med et syvmands stort orkester. Der har allerede været en prøve med orkestret og James glæder sig til premieren. Holdet er supermusikalsk og stemmerne klæder hinanden. James har skrevet det meste af musikken, men som han siger: det er nu mere tilfældigt end hvad der var planlagt. Det er jo altid et spørgsmål om hvad spillerne får tilsendt af materiale fra nær og fjern og han lover at der bliver noget for enhver smag. James er en erfaren revykomponist og har modtaget prisen som årets revykomponist fire gange. Vi er i gode hænder sammen med James Price.

 

Det er Peter Aagaard der står for de virkelig gode maskeringer og Kirsten Brink for kostumerne. Vi glæder os til at se revyen d. 6. juni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Foto: © Benni Johansson – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tivolirevyen 2024 – en forsmag. Pressemøde i Glassalen 30. maj 2024. Tivolirevyen har premiere d. 6. juni og spiller til 14. juli.

 

 

 

 

Tivolirevyen 2024 – en forsmag – se video her

Tivoli-TV/Jakob Melgaard

 

 

Tivolirevyen 2024 – en forsmag er en reportage af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm