Film

TOM HANKS: A MAN CALLED OTTO

TOM HANKS: A MAN CALLED OTTO

 

 

 

 

TOM HANKS: A MAN CALLED OTTO

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

‘ …….. en dejlig hjertevarm film …… ‘

 – G. Boeholt, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

Filmen A MAN CALLED OTTO er med Tom Hanks i hovedrollen. Det er ikke nødvendigt at nævne ‘Forest Gump’, ‘Cast Away’, ‘The Green Mile’, ‘Terminalen’ og mange mange flere filmmesterværker, der alle emmer som indbegrebet af en af vores tids største skuespillere.

Baggrund

Filmen er baseret på den svenske roman ‘En man som heter Ove’ fra 2012 forfattet af Fredrik Backman. Bogen er også filmatiseret på svensk med Rolf Lassgård i hovedrollen.

Gnavne gamle mænd

A MAN CALLED OTTO minder om ‘Rundt om Schmidt’, ‘Det bli’r ikke bedre’ begge med Jack Nicholson i hovedrollen og ‘Grumpy Old Men’ filmene med Walter Matthau og Jack Lemmon.

 

Som den skarpsindige læser kan regne ud bliver Ottos surhed blødt op gennem filmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOM HANKS: A MAN CALLED OTTO

Mariana Treviño and Tom Hanks star in Columbia Pictures A MAN CALLED OTTO. Photo by: Niko Tavernise

 

 

 

 

Suppression på kværulanteriet

Otto føler, at han ikke har noget at leve for efter at have mistet sin kone og er nu et halvt år efter blevet tvunget på pension, hvilket ikke gør hans humør bedre. Stedet er Pittsburgh, Pennsylvania.

 

Otto er noget af en kværulant og vil bestemt ikke indordne sig under, at man i byggemarkedet sælger snor pr. meter og ikke pr. fod. Alting skal være lige herhen og til højre og helst også til venstre og så lidt til højre igen. Porten ind til rækkehusbebyggelsen skal være lukket, siger han, selv om den ikke tjener et egentligt formål og ingen ulejliger sig med at lukke den. Otto går sin bestemte runde på det samme tidspunkt hver dag.

 

I huset overfor Otto flytter en familie ind med latin/amerikanske rødder med 2 børn og en højgravid mor samt faderen i familien. De bliver en udfordring for Otto og den vakse Marisol, som moderen i familien hedder, affinder sig ikke med hvad som helst. Hun vil ikke finde sig i Ottos uvenlighed og opponerer imod dette. Marisol (Mariana Treviño) spilles særdeles vidunderligt og både godt og sødt. Hun sprudler og overstrømmer med sin kærlighed, der vælder ud over biograflærredet, hvilket resulterer i, at Ottos begrebsverden bliver forvandlet og han får en for ham uønsket ny familie. Hun laver bl.a. mad og cookies til ham.

 

Otto synes også, at Marisols mand Tommy (Manuel Garcia-Rulfo, var med i Murder On The Orient Express) bare er et fjols og ikke kan finde ud af noget. I virkeligheden er Otto et hjælpsomt menneske pakket ind i en god portion surhed.

Skuespillet

Skuespillerne er eminent castet. De spiller med en god dynamik imod hinanden. Man bliver grebet og rørt af det gode skuespil. Tom Hanks er på toppen. Han forstår at være en ubehøvlet og afstumpet mand. Otto som ung mand i filmen spilles af Truman Hanks, som er Tom Hanks’ søn. Vi ser Truman Hanks i adskillige flashbacks af Ottos liv, som naturligvis har gjort sin indvirkning på hans tilværelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

TOM HANKS: A MAN CALLED OTTO

Tom Hanks star in Columbia Pictures A MAN CALLED OTTO. Photo by: Niko Tavernise

 

 

 

 

 

A MAN CALLED OTTO kunne man kalde en light udgave af ‘Forest Gump’, hvor livets tvister og uforudsigelighed åbenbares. Det er en dejlig hjertevarm film, hvor de fleste kan genkende noget fra nogen, de kender eller fra sig selv.

 

 

Se trailer til TOM HANKS: A MAN CALLED OTTO her

 

 

 

 

 

TOM HANKS: A MAN CALLED OTTO er en anmeldelse af G.Boeholt, KULTURINFORMATION