Musik

Viften: PINK FLOYD PROJECT

Viften: PINK FLOYD PROJECT

 

 

 

 

 

 

 

Viften: PINK FLOYD PROJECT

Foto: PINK FLOYD PROJECT

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

‘ …….. lyd, lys og fadøl flød ud til koncertdeltagerne, mens mange drømte sig tilbage til forgange tider ….’

– Jesper Hillestrøm, chefredaktør KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PINK FLOYD PROJECT gæstede viften i Rødovre den 22. marts. Her var flere jubilæer i spil. Fremmeste var 50 året for albummet ‘The Dark Side of the Moon’ – den legendariske udgivelse er fra 1973 – og dette 50-årige jubilæum kan udmærket fejres over flere år.

 

PINK FLOYD PROJECT har eksisteret i over 20 år og endelig fik publikum også smagsprøver fra den 40 år gamle udgivelse The Final Cut som førte til ufreden i Pink Floyd.

Koncerten

Der er ingen tvivl om, at PINK FLOYD PROJECT kan deres kram. Som anmelder ved jeg godt, jeg bevæger mig ud på tynd is – men lyden (denne aften i Viften) overgår på det nærmeste den originale lyd, vi kender. Dette skyldes ikke kun PINK FLOYD PROJECTs pedantiske musikalske evner, men også at teknikken i dag naturligvis har nået nye højder i forhold til 70’erne og 80’erne.

Første set

Det viste sig, at koncerten var inddelt i to set. I første set blev vi præsenteret for en række legendariske Pink Floyd numre. En vis uro indfandt sig dog, da vi jo netop var ankommet for at blive suget ind i DSOTM. Måske havde det været lidt rart at vide på forhånd, at andet set var afsat til det, vi var kommet for. Måske bidrog denne uvished til, at første set føltes lidt for langt. Vi fik her en superb præsentation af The Final Cut, og blev dog også til slut lovet, at resten af aftenen skulle handle om det, vi var blevet lovet.

Andet set

Endelig kom det, vi havde ventet på: PINK FLOYD – The Dark Side of the Moon. Her blev vi ikke skuffede. Med alle midler, både musikalsk og med lys-show, visuals, laser o.s.v. nåede vi en verdensklasse af en koncert. De toptunede musikere og koret af hele 3 kvindelige sangere nåede legendariske dimensioner.

 

Alle kneb gjaldt og mens bandet spiller, præsenteres vi også for en art filmklip i baggrunden, der mestendels ser ud som af udenlandsk herkomst, men også den københavnske trafik og Dronning Louises Bro toner frem som bagtæppe – et godt greb.

En fantastisk koncert

Når man som band har lagt sig på sinde at videreføre og formidle andres musik og tekster, kunne de nemt hoppe på den galej at kopiere stygt fra lydspor – og musikalsk springe over, hvor gæret er lavest. Dette lader ikke til at være tilfældet med PINK FLOYD PROJECT. Udover et righoldigt udbud af en lang række musikinstrumenter, diverse selvopfundne synthesizere, kommer også den, for Pink Floyd, kendte Steel Guitar i spil. En Steel Guitar er dette finurlige strengeinstrument, der spilles siddende som et keyboard og byder på det, vi kender som Hawaii-toner.

 

Viften er et perfekt koncert sted – vi oplevede venligt personale på alle planer. Koncerten var udsolgt og ingen bliver fornærmet over, at det må bemærkes, at publikum lå på disse her cirka 50+. Lyd, lys og fadøl flød ud til koncertdeltagerne, mens mange drømte sig tilbage til forgange tider.

 

 

 

 

Viften: PINK FLOYD PROJECT. Det lykkedes redaktionen at fange Pink Floyd eksperten Joachim Madsen efter forestillingen og vi er blevet beæret af at måtte bringe hans afsluttende statement. Madsen får det afgørende ord:

 

“Der er ingen tvivl om, at Pink Floyd Project er en samling af sindssygt dygtige musikere/sangere, men jeg vil nu alligevel fremhæve forsanger og guitarist Lasse Kjærulf, der både kan spille guitar og synge helt ind i hjertet på en rigtig Pink Floyd-fan, så det opleves som om det ER Pink Floyd!

 

Desuden synes jeg de superdygtige korpiger – Line Ekman, Trine Gry og Anne Sabrina Holse – også skal fremhæves, da deres store kor-stemmer er med til at tilføje bandet den helt rigtige Pink Floyd-stemning!”

 

 

 

 

 

Viften: PINK FLOYD PROJECT – se mere her

 

 

Læs også vores anmeldelse af ROGER WATERS: FAREWELL TOUR her

 

 

 

 

Viften: PINK FLOYD PROJECT er en anmeldelse af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION