Teater

VIVIENNE McKEE – JUBILÆUMSSHOW 2021

VIVIENNE McKEE – JUBILÆUMSSHOW 2021

 

 

 

London Toast Theatre

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

I Glassalen i TIVOLI kan man netop nu opleve den populære vinterkabaret af den britisk/danske Vivienne McKee. Tro det eller la’ vær, men McKee præsenterer sit show nummer 40 for de lattermilde danskere. Unødvendigt er det at sige, at den farverige kvinde for længst har taget danskerne med storm og er blevet folkeeje – og her fra redaktionen lykønsker vi det 40-årige jubilæum.

 

Showet har taget tilløb i to år, da London Toast Theatre som bekendt, og på lige fod med alle andre, blev ramt af lockdown sidste år. Men lad det være sagt med det samme – årets kabaret skuffer på ingen måde og overgår alt, hvad vi tidligere har set. Titlen i år er TELL ME ABOUT IT.

 

 

 

London Toast Theatre

 

Vivienne McKee

 

 

 

Det begyndte i 80’erne

Vivienne byder i sin glamourøse stil velkommen til sit jubilæumsshow og fortæller, at det hele netop startede tilbage i 1982 med hendes allerførste show og denne årlige begivenhed viste sig at bide sig hurtigt fast hos dansken.

 

Her i 2021 er TELL ME ABOUT IT en rejse tilbage til 1980’erne og vi hvirvles ind i datidens store tv-serie MIAMI VICE, og krydderier fra alle andre ‘settings’ og steder proppes ind i den spændstige kabaret. Vi kommer da også forbi ‘lady og vagabonden’, og føler os undertiden suget ind i en Dallas/Dollars stemning, hvor der udspiller sig et drama med mangeartede morsomheder.

 

 

Vivienne McKee

 

Katrine Falkenberg, Vivienne McKee and Jefferson Bond

 

 

 

Et folkeeje er blevet en tradition

Årets show virker særligt veloplagt og på toppen som om hele ensemblet har savnet at kunne spille sidste år – og publikum sidder tydeligvis med samme følelse – gensynsglæden er stor. Ved siden af mig sad et par, der var kommet fra Fyn – traditionen foreskrev, at de ikke måtte gå glip af årets Vivienne McKee show – og manden grinede endda så højlydt, at skuespillerne på scenen bemærkede det og kommenterede på hans grineflip. Jeg overhørte også en samtale mellem to veninder i garderoben, der havde regnet på, at det var syttende år i træk, de var til dette show.

 

Det lader til at være reglen, at traditionen holdes i hævd, og får London Toast Theater først indfanget én, så hænger man på den – og det er ikke nogen skade til. McKee spørger da også publikum, hvem der har været med før og håndsoprækningen viser et klart flertal for gengangere – hvilket jo ikke er den dårligste reklame, man kan få. ‘Newcomers are also welcome’, lyder det dog fra divaen.

 

 

 

Vivienne McKee

 

Katrine Falkenberg, Vivienne McKee

 

 

Styr på det ‘slemme’

Kabaret og revy kan måske have ry for at fokusere for meget på det ‘uartige’. At joke om den slags er den nemmeste sag i verden, men at joke med det og samtidig bevæge sig på en sober knivsæg er en kunst – og den kunst mestrer ensemblet. Samtidig med det mødes vi af mange dansk-engelske sprogspil, fis og ballade plus det løse, så brillerne dugger og hatten blæser af. Alt sammen flankeret af kostumer der tager turen hele vejen ud over kanten.

 

Showet løftes også af særlige ‘sidevogne’ med gengangere af personer fra tidligere år. F.eks. snydes vi ikke for Dr. Bent van Helsingør, der er en slags Sherlock Holmes. Endelig er der også det faste element med publikumsinddragelse, og orkesterets medvirken i løjerne.

 

 

 

VIVIENNE McKEE – JUBILÆUMSSHOW 2021

Kevin Kiernan Molloy, Claus de Lichtenberg, David Bateson, Vivienne McKee, Andrew Jeffers,

Katrine Falkenberg, Jefferson Bond and Bennet Thorpe

 

Stort tillykke fra redaktionen

Jeg var cirka ti år gammel, da Jarl Friis-Mikkelsen inviterede det sprælske kvindemenneske Vivienne McKee ind i vores stue gennem monopol tv’et, og ingen anede jo selv sagt på det tidspunkt, at der skulle komme en dag, hvor den dansk gifte englænder kunne afholde 40års jubilæum på scenen i Glassalen og i danskernes sind.

 

 

Til lykke Vivienne og til hele dit hold
London Toast varmer i en tid, der er kold
Vivienne McKee
har vi danskere altid godt ku’ li’
Vi forventer, du bliver ved mange år endnu
i 40 år har vi givet dig bifald, så højt vi ku’

 

 

 

 

TELL ME ABOUT IT spiller til og med 15. januar 2022

 

Skynd dig at købe billetter før din nabo her

 

Vivienne McKee har også beæret redaktionen med en skøn KLUMME – læs den her

 

Har du brug for et godt grin til bryllupsdagen eller firmafesten, så tjek ind på adressen londontoast.dk

 

Forestillingsfotos: Thomas Petri

 

 

 

 

VIVIENNE McKEE – JUBILÆUMSSHOW 2021

 

Fotografen Hasse Ferrold fangede dette snapshop lige efter premieren

 

 

 

 

Redaktionen retter en særlig tak til fotograf Hasse Ferrold

 

 

 

Indlægget er skrevet af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION