Filmanmeldelse: KUN OS TO
Film

Filmanmeldelse: KUN OS TO

Filmanmeldelse: KUN OS TO

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: KUN OS TO

© Filmbazar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

‘ ……. en typisk besidderisk-ægtemand-film, hvor manden manipulerer og styrer det hele ….. ‘

– G. Boeholt, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

KUN OS TO er en film om et par Blanche (Virginie Efira) og Grégoire kaldet Grég (Melvin Poupaud), der møder hinanden til en fest, Blanches tvillingesøster Rose (Virginie Efira) inviterer Blanche med til. Greg er en flot charmerende fyr med et fint bankjob.

Handling

Blanche og Grég indleder en affære. De kender hinanden fra før i tiden. De er på bølgelængde. Han påbegynder citater af kendte digtere og hun fuldfører citaterne, som hun er bekendt med som lærer, der også har studeret litteratur. Blanche bliver gravid, de bliver gift og flytter langt væk fra familien, da Grég siger, at han er blevet forflyttet. Blanche er meget tæt knyttet til sin mor og tvillingesøster, men flytter med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: KUN OS TO

© Filmbazar

 

 

 

 

 

 

 

 

Der kommer så mange ubehagelige overraskelser for Blanche i det forhold. Grég ringer bl.a. til hende mange gange om dagen også, når hun er i midt at undervise som lærer. Grég bryder sig egentlig ikke om, at hun arbejder, men hun insisterer.

 

Blanche har fået et strengt budget til at handle for og der bliver holdt øje med, hvor meget benzin, hun bruger.

 

I det hele taget er hun underlagt kontrol, også hvordan hun anvender sin tid, hvert sekund på døgnet. Hvis der er noget galt, får Blanche skylden. Greg udøver psykisk vold mod hende.

Mandens manipulation

‘KUN OS TO’ er en typisk film, hvor manden manipulerer og styrer det hele. Den er set før, men dette er endnu et bud. Valérie Donzelli har instrueret og bygger sin film på en roman af Éric Reinhardt fra 2014 med titlen ‘L’Amour et les forêts’ (Kærligheden og skovene).

Blanches forbehold

‘KUN OS TO’ er godt fremstillet. Man fornemmer hele tiden Blanches lidt tilbageholdenhed, som om hun hele tiden fornemmer, at der er et eller andet galt. Hun har et forbehold, som hun ikke gør sig selv helt klart, en spooky fornemmelse. Det er godt skildret i filmen. I forhold til det ser man hendes sunde søster, som lever i en helt anden slags forhold.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: KUN OS TO

© Filmbazar

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobbelt rolle

Det kan dog være lidt frustrerende i filmen, at Virginie Efira spiller begge søstre både Blanche og Rose. Det er fuldt forståeligt, at det har sine fordele, at hun spiller begge roller, men det kan være lidt svært at skelne dem fra hinanden, hvem af dem er det, der taler?

Samspil

Virginie og Melvin Poupaud spiller godt op imod hinanden; han den beregnende type og hun, der gør sig umage for at udfylde sin rolle som hustru og mor bedst muligt. Hendes tid er under militærisk kontrol.

Titel ‘KUN OS TO’

‘KUN OS TO’ hedder filmen på dansk på engelsk ‘JUST THE TWO OF US’ og det er en betegnende titel, da den beskriver, hvad den besidderiske Greg ønsker og forventer. Han ønsker kun, at de skal være de to og al omgangskreds skal udraderes og kritiseres. De er forstyrrende elementer i deres tilværelse, synes han.

 

‘KUN OS TO’ er en seværdig film. Den ‘jaloux-ægtemand-genre’ er set før, men denne film er troværdig og ikke overdrevet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JUST THE TWO OF US

© Filmbazar

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: KUN OS TO – se trailer her

 

 

 

Filmanmeldelse: KUN OS TO. Instruktør: Valérie Donzelli. Manuskript: Audrey Diwan, Valérie Donzelli Medvirkende: Virginie Efira, Melvil Poupaud, Dominique Reymond, Romane Bohringer, Virginie Ledoyen. Spilletid: 105 minutter

 

 

Filmanmeldelse: KUN OS TO er skrevet af G.Boeholt, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm