Teater

Pinocchio – Eventyrteatret

Pinocchio – Eventyrteatret

 

Glassalen, TIVOLI

 

 

 

 

Pinocchio – Eventyrteatret

Foto: Thomas Hergaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ ….. Astrid (5 år) var grebet af stykket fra begyndelsen …..’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pinocchio er oprindelig en italiensk børnebog skrevet i 1883 af Carlo Collodi. Pinocchio blev i 1940 brugt af Walt Disney Company i en tegnefilm af samme navn. Historien er en af de mest kendte og Pinocchiodukken hænger på alverdens børneværelser verden over. Det er en fortælling med morale, man må ikke lyve.

Handlingen – er gjort nutidig

Kort fortalt laver dukkemageren Gepetto, en trædukke, Pinocchio, og ønsker at dukken vil blive til en rigtig dreng. Det kan først lade sig gøre at dukken kan blive levende, når den har lært at tale sandt og være uselvisk. Det er ikke nemt for den lille dukke lyver ofte, og så vokser hans næse for hver gang og så lader han sig lokke til at gøre uartige ting.

 

Eventyrteatret har løftet den klassiske historie ind i det 21. århundrede. Det er blevet til en underholdende familieforestilling. Handlingen er blevet opdateret og det er der kommet en moderne og nutidig forestilling ud af. Desuden har man valgt at Pinocchios næse ikke skal vokse, heldigvis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pinocchio – Eventyrteatret

Foto: Thomas Hergaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En aften møder vi Gepetto, spillet af Tue Alleslev Lange. Han sidder foran computeren, mens han tænker på sin afdøde søn. Ramt af kærlighed, sorg og ensomhed, skaber han ud af computerdele en kunstig dreng, der ligner sønnen. Som et mirakel kommer drengen til live foran Gepetto. Han tror næsten ikke sine egne øjne, men er lykkelig for at have fået en ny søn, som han kalder Pinocchio, spillet af Jens Dons Christensen. Allerede her ser vi de dygtige medvirkende synge og danse sig ind i publikums hjerter.

 

Jens Dons Christensen imponerer med sin flotte klare stemme og tydelige diktion. Han er kun 14 år. Der er lidt i den tekniske del af skuespillet, men det bliver opvejet af hans udstråling og overbevisende fremtoning. Tue Alleslev Lange har været med i flere år og har opnået et fint professionelt niveau.

 

Gepetto sender Pinocchio i skole med de andre børn, sammen med hans tro følgesvend, Jesper, som i virkeligheden er hans bevidsthed eller alterego eller hvad man kan kalde det i en AI-computersammenhæng. Jesper, Romeo Lundholm Dahl, er endnu et af de store talenter der er med i forestillingen. Han har ligesom mange af de andre, en kæmpe erfaring med scenelivet og har medvirket i både film, og teaterforestillinger på Det Ny Teater og andre steder.

 

Sammen med Jesper skal Pinocchio lære hvordan man navigerer i livet som en rigtig dreng. Ingen må nemlig opdage, at Pinocchio ikke er et ægte barn for Gepetto er bekymret for, at alle vil vende sig mod Pinocchio.

Ærlige Bente

En dag møder skoleeleverne legetøjsfabrikanten Ærlige Bente, der sælger robotter med kunstig intelligens. Ærlige Bente opdager hurtigt, at Pinocchio ikke er som de andre børn, og hun lægger straks en skummel plan for at afsløre hans hemmelighed.

 

Ærlige Bente, Clara Dragsted Hansen, er rigtig god. Hun synger professionelt og agerer med vid. Hun holder figuren stramt og det må være vanskeligt i denne rolle, der appellerer til at være mere ond end hun er. Strålende. Jeg må fremhæve et særligt talent og det er Freja Larsen der er Karlo Kanin. Hun blæste salen bagover med sin stemme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pinocchio – Eventyrteatret

Foto: Thomas Hergaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi skal ikke afsløre, hvad der videre sker i stykket, for det er faktisk spændende og ikke helt forudsigeligt.

Også koreografien er velfungerende

Instruktørerne har hele forestillingen igennem lagt dansenumre ind, også uden sang, det fungerer fint og der er næsten lidt revy over det. I det hele taget er koreografien velfungerende. Der er taget højde for de differentierede medvirkende og det er ikke ensbetydende med, at trinene er blevet så meget simplificerede, at det bliver amatøragtigt. Godt udtænkt.

Dejlig livsbekræftende

Eventyrteatret er en eventyrlig oplevelse for alle. Det er superunderholdning. Jeg havde KULTURINFORMATIONs junioranmelder med, Astrid på 5 år. Astrid var grebet af stykket fra begyndelsen. Hun havde set Pinocchio som film dagen før og selvom det ikke var helt den samme historie, var hun ikke i tvivl om hvad det handlede om. Hun syntes det var sjovt og kostumerne var flotte og farvestrålende. Astrid syntes også, at de dansede godt. Jeg kan kun være enig. Det er en dejlig livsbekræftende forestilling.

 

Eventyrteatret blev etableret i 1991 af Susanne Vognstrup, og har sidenhen været et sted, hvor børn og unge med et særligt talent for sang, dans og skuespil har kunnet udvikle sig i trygge og professionelle omgivelser og opføre eventyrmusicals for et bredt publikum på etablerede teaterscener.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pinocchio – Eventyrteatret

Foto: Thomas Hergaard

 

 

 

 

 

 

 

 

Jesper: Romeo Lundholm Dahl, Pinocchio: Jens Dons Christensen. Gepetto: Tue Alleslev Lange. Ærlige Bente: Clara Dragsted Hansen, Den lille hjælper: Emma Nørgaard Hansen, Robot til salg: Andrea Dalsgaard, Arbejdsrobot: Lian Mascarenhas, Arbejdsrobot: Emilia Refnov. Arbejdsrobotter: Anna Pauline Kankelborg, Augusta Nørrevang, Bertil Eliassen, Bjarni Gislason, Celina Børglum, Freja Larsen, Hannah Holt, Harald Norrbom, Helena Sjølin Pedersen, Hubert Friis Voss, Julie Brinch, Kamma Lind, Lilja Lingk, Lily Hanskov, Lucas Fregerselv, Lucas Steen Boo, Magnus Meyer Jakobsen, Maja Flaskager, Sofie Lindhart Løve. Pink Løgn: Laurits Hjertholm, Blå Løgn: Elias Meyer Jakobsen, Hvid Løgn: Isabell Siersbæk, Glimmer Løgn: Katharina Kapsch. Karlo Kanin: Freja Larsen. Camille Damsholt, Julia Bircow, Juliane Bærentzen, Lykke Dalsgaard, Maja Osmani, Maja Plougmann, Sofia Delic, samt mange flere.

 

 

Musicalens instruktører og koreografer: Kim Ace Schjerlund og Jeff Ace Schjerlund. Manuskriptforfatter: Kim Ace Schjerlund. Kostumedesigner: Christine Brincker. Scenograf. Jonas Vestergaard.

 

 

Forestillingen spiller indtil 20. oktober 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pinocchio – Eventyrteatret – se mere her

 

 

 

Pinocchio – Eventyrteatret – se trailer her

 

 

 

 

 

Pinocchio – Eventyrteatret er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm