Teater Nordkraft: ENSEMBLE, C’EST TOUT
Teater

Teater Nordkraft: ENSEMBLE, C’EST TOUT

Teater Nordkraft: ENSEMBLE, C’EST TOUT

 

 

 

 

 

Teater Nordkraft: ENSEMBLE, C’EST TOUT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ …. en oplevelse af at ‘være sammen’ i Paris, opløftende, herligt og rørende! ….’

– Pia Haupt, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENSEMBLE, C’EST TOUT betyder på dansk “Sammen, bare det”. Hvis stykket havde været en side i en malebog, havde det forestillet een af de tegninger, som ville tage rigtig lang tid at farvelægge. For hver gang du lige troede, at du havde farvelagt det hele, ville du opdage at der lige var et par små steder, som du havde overset og når du så sætter dit ansigt helt tæt på, for at se de bittesmå ufarvelagte detaljer, opdager du at siden osse lugter – af løgsuppe!

 

Hvorpå du indser at stykket netop er som et løg, opdelt i mange velsmagende lag. Som giver appetit på at opleve mere, når det næste lag bliver fjernet. Og du bliver på intet tidspunkt skuffet eller mister appetitten.

 

 

 

 

 

 

Teater Nordkraft: ENSEMBLE, C’EST TOUT

Fotograf: Martin Høyer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENSEMBLE, C’EST TOUT på Nordkraft

Det er skønt at komme til en teaterforestilling og blive budt på et glas Kir Royale i krystalglas. Da det var blevet drukket og vi gik ind i teatersalen, kunne vi med det samme dufte mad, eller rettere mad med en masse løg i. Scenen var et overdådigt syn, med kæmpestore malerier, højrøde draperede gardiner, rokoko interiør, et kæmpestort bord og tre køkkentableauer.

 

 

Tre personer var i gang med at snitte løg og en – lidt senere viste det sig, en stammende marquis ved navn Philibert – bød os velkommen, med at uddele Champagne i flæng, iført lidt rustning, kalvekrøs og lange underbukser. Han fortalte at dette var hans hjem i Paris og at vi var inviteret ind som hans gæster. Men når man er gæst, skal man allesammen yde noget, for at alle kan have det godt. Under det store bord, fandt han en stor kurv frem, fyldt med røde æbler. Dem holdt han frem og sagde at alle som ikke ønskede, at være en del af stykket, skulle tage et af dem. Derefter satte han kurven allerbagerst på scenen. For som han sagde ‘Det skal koste noget at melde sig ud af fællesskabet!’.

 

 

 

 

 

Teater Nordkraft: ENSEMBLE, C’EST TOUT

Fotograf: Martin Høyer

 

 

 

 

 

 

 

Teater Nordkraft: ENSEMBLE, C’EST TOUT

Fotograf: Martin Høyer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Camille

Han fortalte derefter at den ene af de løgsnittende personer, var hans logerende Frank og at de to andre var publikummer. Lige efter det kom hans meget anorektiske rengøringshjælp og overbo fra syvende sal Camille ind. Hun kunne hverken tåle synet af mad, eller lugten af den. Der opstod noget drama, da både marquisen og hans logerende Frank – som er kok – ville score hende med mad og omsorg.

Poulette

Franks bedstemor Poulette kommer på plejehjem, hvor maden er frygtelig – ingen fra publikum havde lyst til at smage på den. Så de beslutter sig for at kidnappe hende. Hvilket heldigvis lykkedes. Moralen i stykket er, at finde styrke og glæde i fællesskabet – hvis man altså tør.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kir Royale

Fotograf: Martin Høyer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalteater

Vi – publikummer – som jo samtidig var gæster, var flere gange fysisk til stede i stykket. Flere var på scenen, som blandt andet en kæreste til Frank, som drak Kir Royale med Camille, som slagter og som gæster til de forskellige retter mad, som blev lavet på scenen.

 

Vi andre deltog også, da skuespillerne begyndte at dele nytårshatte og uoppustede balloner ud. De pustede selv nogen op og kastede dem op til os. Pludselig var salen fyldt med balloner, som vi alle havde travlt med at holde i luften. For der var nytårsaften og Marseillaisen drønede gennem højtalerne. Musikken var en vigtig del af stykket, med blandt andet Je t’aime og Edith Piaf. Det ville jo ikke være et fransk stykket uden dem.

 

Da stykket var færdigt, blev det løgsuppe som blev lavet under stykket, serveret til os allesammen. Og den var lige så veltillavet som stykket havde været.

 

En oplevelse af at ‘være sammen’ i Paris, opløftende, herligt og rørende!

 

 

 

 

 

 

 

Pia Haupt

Fotograf: Martin Høyer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teater Nordkraft: ENSEMBLE, C’EST TOUT – spiller fra 9. oktober – 9. november 2024. Medvirkende: Jakob Hannibal, Jonathan Stahlschmidt, Mira Elisa Obling og Marion Reuter

 

 

 

Teater Nordkraft: ENSEMBLE, C’EST TOUT – se mere her

 

 

 

 

 

 

 

 

Teater Nordkraft: ENSEMBLE, C’EST TOUT er anmeldt af Pia Haupt, KULTURINFORMATION

Se mere om Pia Haupt her. Redaktion: Jesper Hillestrøm