AKTUELT Teater

ANMELDELSE: CIRKUSREVYEN 2023

ANMELDELSE: CIRKUSREVYEN 2023

 

 

 

ANMELDELSE: CIRKUSREVYEN 2023

Det i 20’erne det sker. Fotograf Henrik Petit.

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

‘ ……. underholdning på første klasse …….’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

Danmarks største revy har slået dørene op med et brag af en forestilling. Cirkusrevyen har 88 år på bagen. Den blev grundlagt i 1936 af restauratør Carl Pehrsson, skuespillerne Osvald Helmuth, Carl Holst og musikeren Herman Gellin. Der er blevet fejret mange triumfer i dette telt. Det har altid været centrum for de bedste kræfter ud i revygenren.

 

Revy er en speciel genre. Det er små historier der skal leveres på kort tid, altid med et eller andet budskab, der enten kan være aktuelt, en parodi på en politiker eller kongehuset, der som regel har stået for skud og meget andet. Revy er et meget dansk fænomen med den humor som danskerne kan lide. Den blev første gang præsenteret i 1849 på Casino i København, af Erik Bøgh, 1822-1899. Revy skal ikke være for ondskabsfuld, men lige til grænsen. Gerne lidt spiddende, men ikke dødbringende. Dette formår CIRKUSREVYEN 2023 at præstere.

 

Allerede før start bliver man opstemt over den smukke scenografi. Benjamin la Cour er en tryllekunstner. Imponerende næsten overdådigt. Man føler man sig hensat til de glamourøse Hollywood 20’ere. Forventningerne er allerede skruet op inden tæppet er gået.

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: CIRKUSREVYEN 2023

Gi mig en krise. Merete Mærkedahl. Fotograf Henrik Petit.

 

 

 

 

 

 

Garvede folk

Holdet i år består af Niels Olsen som er en garvet revyveteran, dette er hans 10. sæson i cirkusrevyen. Niels Ellegaard har medvirket i et utal af revyer og deltager for 14. gang i revyen. Merete Mærkedahl har en stor revyerfaring og er med for tredje gang. Bodil Jørgensen har spillet revy både i Glassalen og Odense. Mads Knarreborg har medvirket i bl.a. The Producers, Lazarus og Tam Tam i Glassalen.

Joy-Maria Frederiksen ved rorpinden

Mange har haft deres tvivl om det nye hold i CIRKUSREVYEN. Kan det bære uden de gamle kræfter? Kan de virkelig skabe en revy på højde med det vi tidligere har set i det gamle telt? Svaret er et stort JA. Det er befriende med fornyelsen og moderniseringen af den gamle genre. Det er stærke kræfter der supplerer hinanden fremragende. Både i spil og sang, akkompagneret af et veloplagt orkester med Joakim Pedersen som kapelmester. Joy-Maria Frederiksen som instruktør, har formået at styre tøjlerne til revyen, så den er kommet sikkert i havn.

Mads Knarreborg

Numrene fremstår som perler på en snor. Vi bliver underholdt med strømbesparelser, klimakrise, politiske kiksere alt er som det plejer, men som sagt friskere. Det nye skud på stammen, Mads Knarreborg, er ikke mindre end formidabel som den allestedsnærværende Ulla Terkelsen og den stille mand Bent, der i sig har gemt en temperamentsfuld musicalstjerne.

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: CIRKUSREVYEN 2023

Terkelsen i knibe. Mads Knarreborg. Fotograf Henrik Petit.

 

 

 

 

 

 

Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen er også ny på holdet. Åbningen af 2. akt er eventyret om den lille Irmapige med svovlstikkerne. Både teksten og specielt Bodil Jørgensen, får ramt hovedet på sømmet. Hvis alle virkelig havde syntes Irma var det eneste saliggørende, havde den lille Irmapige vel overlevet. Hykleriet længe leve.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bodil Jørgensen

Den lille Irmapige. Bodil Jørgensen. Fotograf Henrik Petit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Merete Mærkedahl

Merete Mærkedahl giver den som den altfavnende, moderlige statsminister Mette Frederiksen, der higer efter en ny krise, så hun kan frelse Danmark. Mærkedahl er blændende og viser sit store talent i fuldt flor. Hun har en flot sangstemme, som også kommer til udtryk i nummeret om jobgarantien hos sygeplejerskerne. Et sikkert job at vælge!

 

 

 

 

 

 

Louise Frevert

Kom nu vær lidt queer. Ensemblet. Fotograf Henrik Petit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niels Ellegaard

Niels Ellegaard er revyens veteran. Et træfsikkert kort. Hvad gør man med sine ski, når der ingen sne er? Hans snobbede overklassefyr, der vil blæse på klimakrisen, er morsom. En bi der flakser rundt og ikke kan finde et sted at opholde sig, kunne ikke være mere forrygende end i Ellegaards nummer: Hjemløs.

Niels Olsen

Der er ingen diskussion om at Niels Olsens glansnummer i revyen er: Man har et standpunkt…. Hvor vi indgående får forklaret hvorfor Venstre hele tiden skifter mening. Niels Olsen formår at fremstille Troels Lund Poulsen med en autenticitet, så vi næsten bliver i tvivl om det nu også er Niels Olsen vi ser på scenen.

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: CIRKUSREVYEN 2023

Dansevise. Ensemblet. Fotograf Henrik Petit.

 

 

 

 

 

 

Dette er blot en lille smagsprøve på det overflødighedshorn vi får præsenteret. Det vil være ærgerligt at løfte sløret for flere godbidder her, for det er en revy man bør se. Underholdning på første klasse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: CIRKUSREVYEN 2023 – Forestillingen spiller til 27.august 2023. Der er ferie i perioden 16. juli-1. august. Tjek priser og billetter til årets Cirkusrevy her

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: CIRKUSREVYEN 2023. Medvirkende: Niels Olsen, Niels Ellegaard, Merete Mærkedahl, Bodil Jørgensen og Mads Knarreborg. Sangere: Jasmin Dahl, Vibeke Zederkof, Alberte Kyst, Katrine Nørgaard. Dansere: Helene Duch Kjaer, Theresa Sivard, Lulu Safia, Mette Refshauge Kristiansen. Instruktion: Joy-Maria Frederiksen. Kapelmester: Joakim Pedersen. Koreograf: René Vinther. Scenograf: Benjamin la Cour. Kostumer: Rikke von Qualen.

 

 

 

Læs også Freverts anmeldelse af DANSEGARDEROBEN på TV 2 her

 

 

 

 

ANMELDELSE: CIRKUSREVYEN 2023 er skrevet af Louise Frevert, KULTURINFORMATION