Litteratur

ANMELDELSE: KUGLEN DER IKKE RAMTE

ANMELDELSE: KUGLEN DER IKKE RAMTE

 

 

 

 

ANMELDELSE: KUGLEN DER IKKE RAMTE

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

‘ …….. er klukkende morsom ….’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

Dette er den tredje selvstændige bog af en række bøger kaldet ‘Torsdagsmordklubben’. De to første var mere end fremragende, så det er altid både med skepsis og forventning, at man åbner en ny bog skrevet ud fra samme koncept.

 

Jeg kan ligeså godt tilstå med det samme: det nye skud på stammen af ‘Torsdagsmordklubben’, er underholdende og spændende. Den overgår næsten de to tidligere bøger. Osman har en skarp og humoristisk pen, så du føler dig underholdt fra første til sidste side. Man skulle tro at i en krimi, hvor hovedpersonerne er pensionister, uagtet at de nærmest er mere friske end danske efterforskere i deres bedte alder, ville være kedelig. Tro om igen. Den er klukkende morsom.

Plot og pensionisttilværelsen

Fire beboere i seniorlandsbyen Coopers Chase mødes hver torsdag i det der bliver kaldt puslespilrummet, for at dyrke deres fælles hobby: uopklarede mord. Ingen af dem kendte hinanden i forvejen da de flyttede ind, men er blevet ført sammen af tilfældighedernes spil. Stedet er et fælles bosted med mennesker fra alle samfundslag og baggrund.

 

Elizabeth, Joyce, Ibrahim og Ron er ganske vist pensionister og ingen vårharer, men har et gåpåmod og en snuhed man skal lede længe efter. Med forskellige baggrunde supplerer de hinanden glimrende og løser den ene mordgåde efter den anden. Joyce er fortælleren i bøgerne, og det gør, at vi får et meget personligt forhold til alle involverede personer i historien.

To mord

Denne gang sætter de fire venner sig for at ville opklare to mord, der er blevet begået med 10 års mellemrum. De har fået besøg af en sensationshungrende journalist, der jagter en stor historie. De fire eventyrlystne amatørefterforskere bliver pludselig involveret i en omfattende svindel- og mordsag.

 

Undervejs bliver Elizabeth udsat for en dødbringende mission, hvor det er hende eller modstanderen der skal dræbes. Der er lyssky pengefolk, der ikke skyr nogen midler for at opnå deres mål. Selv en gammel KGB-agent får de fire med på deres hold for at løse opgaven. De fire venner får også nye relationer undervejs. Selvom de ikke alle er lige fine i kanten, bidrager de til opklaringen af mordene. De fire knytter nye venskaber til personer de ellers aldrig ville have troet var muligt.

 

De to lokale politifolk, Donna og Chris, er hele tiden med på sidelinjen. De holder sig ikke ligefrem på den rene politisti, men eftersom de har en veneration overfor Torsdagsmordklubben, bliver der set igennem fingre med nogle ikke helt reglementerede ting. De retter dog altid ind til sidst, omend det kan blive besværligt og nærmest farligt.

Uforudsigelig

Richard Osman er i stand til at sammensætte et plot, så du ikke har en chance for at kunne gennemskue det undervejs. I dette tilfælde bevæger vi os vidt omkring, men Osman får os tørskoede i land på den anden side.

 

Når sidste side er læst, ønsker man at der allerede ville være en ny roman i serien. Måske er den allerede på trapperne?

 

 

Se mere om ANMELDELSE: KUGLEN DER IKKE RAMTE her

 

 

 

ANMELDELSE: KUGLEN DER IKKE RAMTE. Forfatter Richard Osman. Udgivet på forlaget Cicero.

 

 

ANMELDELSE: KUGLEN DER IKKE RAMTE er skrevet af Louise Frevert, KULTURINFORMATION