Teater

ANMELDELSE: Revyen i Helsingør 2024

ANMELDELSE: Revyen i Helsingør 2024

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: Revyen i Helsingør 2024

Foto: Andreas Birkebæk

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ ……. et lille hyggeligt teater, hvor man befinder sig godt ….’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

Helsingør-Revyen har været en årlig tradition i Helsingør siden 1917. I 2009- 2018 var der en kort pause på små ti år. Revyen vendte tilbage i 2019 under et nyt navn: REVYEN I HELSINGØR. At have mere end 100 år på bagen, må siges at være noget af en bedrift.

 

Revy er en herlig genre, der humoristisk spidder aktuelle begivenheder i Danmark og til tider også uden for de danske grænser. Ingen går ram forbi. Alle iøjnefaldende skandaler og begivenheder inden for kongehuset, på den politiske arena, livets gang og meget andet, får et kærligt og morsomt spark med på vejen. Altid afleveret med et blink i øjet, musik og lidt dans. Små perler på en snor, serveret som sommermenu over det ganske land. I år er der 23 revyer at vælge imellem, spredt ud over Danmarkskortet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: Revyen i Helsingør 2024

Foto: Andreas Birkebæk

 

 

 

 

 

 

 

 

Helsingør

Hvis du vælger REVYEN I HELSINGØR, går du ikke galt i byen. I et par timer er du i godt selskab med et stærkt hold. Mette Ladekarl er med igen, Sune Svanekier er tilbage, ny på holdet er Susanne Breuning og Mads M. Nielsen har instrueret Revyen i tre år og er i år med på scenen. Kapelmester Lasse Schmidt er sit eget lille orkester og er en vellykket integreret del af revyen.

Første akt

I åbningsnummeret bliver vi gjort opmærksomme på, at denne revy er den sjoveste i Danmark. Det kunne have været prætentiøst, men de medvirkende slap elegant fra det. Deres stemmer er gode sammen og det var garneret med en koreografi, hvor de alle kunne være med. Susanne Breuning som Dronning Margrethe, tror jeg ikke mange havde set komme, men hun var helt og aldeles vidunderlig som Daisy, der efter at hun abdicerede, er ude og afprøve jobmuligheder på arbejdsmarkedet.

 

Mads og Sune har en forrygende sketch på melodien: Ølhunden glammer, som var et af den legendariske revystjerne Osvald Helmuths glansnumre. Mads får serveret en alkoholfri øl, må ikke ryge og er i det hele taget underlagt restriktions Danmarks svøbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: Revyen i Helsingør 2024

Foto: Andreas Birkebæk

 

 

 

 

 

 

 

 

Mette Ladekarls flotte stemme opløfter sig i Den danske sang er en ung blond pige, men det må man jo ikke synge, så hele holdet kommer med fiffige ideer til hvad sangen skal indeholde. Tekst Kai Holm, godt tænkt.

 

Revyen har også flere mere seriøse indslag om tidens svøbe, mobiltelefonsamtaler, hvor alle skal høre hvad hinanden taler om, parforhold og alderdommens svøbe.

 

Susanne Breuning har et indslag som storfan af serien Sommerdahl. Den bliver optaget i Helsingør, så de fleste helsingoranere er dus med Dan Sommerdahl. I det hele taget er revyen lokalpatriotisk og det skal en revy også være. Borgmester Benedikte Kiær vil gerne have et monument over sig selv og det ser ud til at blive et langt sejt træk.

 

Minsanten om Breuning ikke kommer igen som Daisy, denne gang som Bingoværtinde. Det er lige før man glæder sig til at hun kommer tilbage i anden akt. Finalen er plejehjemsbeboere der endnu ikke har givet op og Breuning kommer på banen og holdet slutter med en kickline på melodien Cabaret. Koreografien er godt skruet sammen i hele revyen.

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: Revyen i Helsingør 2024

Foto: Andreas Birkebæk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anden akt

Holdet prøver at Pifte en stemning op og pigerne giver den gas. Anden akt kommer godt fra start. Sune har et indslag om ejendomsvurderingerne og Breuning kom med den løftede pegefinger om, at vi alle tilhører den samme verden, god tekst af Emil Jensen.

 

Mads og Sune har et musisk-mimisk-komisk indslag om to sportsentusiaster. Mads og Sune mener også at Musicalen Matador skal sættes op endnu engang, de er blot uenige om hvem, der skal spille Daniel Skjern. Vittigt. Daisy besøger os igen. Hun fortæller om stort og småt fra gemakkerne. Specielt er der indført en ny stoleleg på slottet: Game of Thrones. Der er ingen tvivl om at Susanne Breuning er et scoop for revyen. Hun viser her nogle nye sider af sit talent og er uden tvivl aftenens stjerne.

 

 

 

 

 

 

Susanne Breuning

Foto: Andreas Birkebæk

 

 

 

 

 

 

Mette Ladekarl er absolut glimrende, men har en anden mere forsigtig tilgang til stoffet. Med sin excellente stemme er hun et plus. Sune Svanekier er driftssikker, og udstråler energi og lethed. Han er en strålende pendant til Mads M. Nielsen. Med deres højdeforskel udnytter de den komiske Fy og Bi effekt til fulde, og Mads viser bl.a. i sketchen Sidste scene, en sprællevende komisk side. En statist bliver ved med at afbryde Hr. Weyse, det er en scene til badehotellet der bliver optaget, og vil være stjerne. Taget lige på kornet!

 

Nu skal alt ikke afsløres her, for REVYEN I HELSINGØR bør ses. Det er et lille hyggeligt teater, hvor man befinder sig godt. Du kan få dejlig mad og du er i godt selskab. God fornøjelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Susanne Breuning

Foto: Andreas Birkebæk

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: Revyen i Helsingør 2024. Medvirkende: Susanne Breuning, Sune Svanekier, Mette Ladekarl, Mads M. Nielsen. Kapelmester Lasse Schmidt. Koreografi: Susanne Breuning. Instruktion: Mads M. Nielsen og Søren Bech-Madsen. Revyen slutter 29. juni 2024.

 

 

 

ANMELDELSE: Revyen i Helsingør 2024 – se mere her

 

 

 

 

ANMELDELSE: Revyen i Helsingør 2024 er skrevet af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm