Litteratur

BOGANMELDELSE: Jagten på Stine Geislers morder

BOGANMELDELSE: Jagten på Stine Geislers morder

 

 

 

 

BOGANMELDELSE: Jagten på Stine Geislers morder

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

‘ ……. godt skruet sammen …… læseværdig og spændende ….’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jagten på Stine Geislers morder har været en virkelig jagt og er det stadigvæk. Det er forfærdeligt når et menneske bliver dræbt. Man føler sig magtesløs og undrer sig over den gru og ondskab, der er lige ude foran ens hoveddør. Ingen drab burde finde sted, men det gør de. Menneskets sind og psyke er en evig kilde til forundring og rædsel.

 

Når et ungt menneske bliver frataget livet, føles det fuldstændigt meningsløst. Det skaber ligeledes frygt hos alle jævnaldrende, for tanken opstår spontant: Kunne det have været mig? Jeg har lige været i nærheden. Tænk hvis jeg har mødt morderen? Mange tanker svirrer gennem hovedet. Det mest skræmmende er, hvis man kendte ofret.

Forfatteren

Per Kaae har skrevet om Jagten på Stine Geislers morder, den burde nok have heddet: Min jagt på Stine Geislers morder. Stine Geisler blev myrdet i 1990, under pinsekarnevallet. Stine blev 18 år.

 

Per Kaae (f.1965) er journalist, forfatter og foredragsholder. Han har udgivet bl.a. I sandhedens tjeneste, hvor han gør op med sladderpressens bagside, efter 17 års ansættelse på SE og Hør. Han har skrevet en biografi om Karl Stegger og bøgerne: Dobbeltmordet på Peter Bangsvej, 3 er løgnerens tal, Maries morder og Den dømte mand.

 

Per Kaae fremlægger argumenter for hvem der er drabsmanden. Jeg må indrømme, at jeg bliver lidt mistænksom, når der flere gange bliver pointeret, at politiet ikke kunne finde beviser, men det har forfatteren været i stand til. Alligevel kan jeg ikke lade være med at tænke: Hvad nu hvis manden har ret? Hans research er nøje og der er ingen tvivl om at Per Kaae er dygtig til at grave ting frem og få folk til at snakke.

Flere mistænkte

Der bliver skrevet meget udførligt om hændelserne op til mordet, samt de personer der var tæt på Stine i perioden op til drabet. Per Kaae er på en hektisk jagt, man ikke kan undgå at blive draget ind i og fascineret over detaljerigdommen i hans kendskab til Stines gøren og laden op til drabet.

 

Hans hovedmistænkte, journalisten, bliver i bogen trukket igennem en heftig analyse, som han trods alt ikke kan svare på. Manden er død. Det hele lyder sandsynligt når journalistens historie bliver rullet op, han er gift, han siger han ikke har haft et forhold til Stine, konen forlader ham og han fortsætter sit drikkeri. Dette er en beskrivelse der kunne passe på mange mænd, der måske har en midtvejskrise.

 

Per Kaae finder frem til hans ekskone der har en anden version af historien. Det vigtige er at han indrømmer at have haft et forhold til den unge kvinde og at han ikke husker om han har slået hende ihjel. Vi følger Stines gøren og laden nogle måneder inden hun dør og udover journalisten er der en anden der kunne mistænkes, nemlig Danny.

 

Per Kaae har fundet billeder der aldrig tidligere har været offentliggjort og talt med mange personer, som var både tæt og perifert på Stine. Han har været utrættelig i sin søgen efter opklaringen af Stines drab. Man kan næsten sige besat. Der ligger nok mere en faglig stolthed i at kunne have vind i sejlene til at kunne opklare en mordgåde, hvor politiet har måtte kaste håndklædet i ringen. Per Kaae har tidligere udgivet bøger om uopklarede drab og tænkt: Kan jeg opklare gåden denne gang? Så tæt på, men ikke i mål, eller er jeg?

Med i en igangværende ‘privat’ efterforskning

Bogen er medrivende og spændende skrevet, du føler at du er med i et opklaringsarbejde, og er en af efterforskerne. Godt skruet sammen. Det gør den læseværdig og spændende. Der er stadigvæk et par uopklarede mord, så lad os nu se om ikke Per Kaae har flere bøger i støbeskeen.

 

Desværre er det ikke alle der vil være i live i 2065, når der kan søges aktindsigt i politiets efterforskning, måske heller ikke forfatteren. Derfor har han lavet en aftale med en veninde og sit forlag om, at bogen bliver genudgivet, hvor hun skriver det sidste kapitel. Indtil da må vi leve i uvishedens slørede lys, og tro eller ikke tro på at Per Kaae har ret.

 

 

 

 

 

BOGANMELDELSE: Jagten på Stine Geislers morder. Forfatter: Peter Kaae. Udgivet på forlaget Frydenlund.

 

 

 

 

BOGANMELDELSE: Jagten på Stine Geislers morder – se mere her

 

 

 

BOGANMELDELSE: Jagten på Stine Geislers morder er skrevet af Louise Frevert, KULTURINFORMATION