Litteratur

DANMARK FRA SKYEN

DANMARK FRA SKYEN

 

 

 

 

 

DANMARK FRA SKYEN

Foto: © Nicolas Cosedis  – all rights reserved

 

 

 

 

 

‘ …. fotograf Nicolas Cosedis har gjort et hæderligt stykke arbejde ….’

-Martin Hänsche, KULTURINFORMATION

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

Du husker måske fotobogen Byen fra Skyen, København set fra luften, som udkom i efteråret 2021, hvor fotograf Nicolas Cosedis havde samlet en række fotos fra sine overflyvninger af København i en lille Cessna 172 (se anmeldelse af bogen her ). Nu har han udvidet luftrummet, og i bedste Yann Arthus-Bertrand stil portrætterer han vores lille hjørne af kloden i bogen Danmark set fra skyen, som netop er udkommet på forlaget Strandberg Publishing.

Nicolas Cosedis

I forordet fortæller Nicolas Cosedis om tilblivelsen af bogen, som startede med en udfordring under et hyggeligt middagsselskab: ”Jeg skulle skabe en fotografisk rekomposition af Danmark set fra oven, hvor hverken glansbilledet af verdens lykkeligste land eller pittoresk landsbyidyl måtte være dominerende. Snarere skulle mine fotografier vise et land uden høje bjerge, men med masser af vand, strand og skov, industrihavne, vindmølleparker og solcelleanlæg, fintmaskede net af landbrugsjord og rapsmarker, industri og beboelseskvarterer, storbyer, forstæder og landsbyer og ny arkitektur: Danmark som det ser ud i dag”

 

 

 

DANMARK FRA SKYEN

H.J. Hansen Recycling Group A/S, Prøvestenen, København. Foto: © Nicolas Cosedis  – all rights reserved

 

 

 

 

 

Langt størstedelen af de 336 indbundne sider er prydet med skønne luftfotos fra forskellige dele af landet. Det er billeder der vækker minder, nysgerrighed, lyst til at besøge områder man ikke vidste fandtes og lysten til at gense kendte steder, billeder af naturen i Danmark, landsbyer, festivaler, havne, arkitektoniske mesterværker og ikke mindst vandene, der omgiver vores omkring 43.000 kvadratkilometer landjord.

Pernille Stensgaard

Forfatter og journalist på Weekendavisen Pernille Stensgaard har skrevet bogens indledning med temaet Vi vil op!. Heri reflekterer hun bl.a. over menneskets fascination af at se ting oppe fra, i fugleperspektiv, men også over udviklingen af landskabet gennem tiden.

 

 

 

 

 

 

DANMARK FRA SKYEN

Storebæltsbroen. Foto: © Nicolas Cosedis  – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

Bogen igennem supplerer Pernille Steensgaard også flere af fotografierne med små oplysende tekster, som knytter sig til det portrætterede eller et overordnet tema fx Skoven, Kysten, Kirken, Øriget, Forstaden og Landsbyen.

Rundtur på første klasse

Noget af det du kan se og læse om i DANMARK FRA SKYEN, er LEGO House, Roskilde Festival, Aalborg Portland, Æbelø, Den Gamle Lillebæltsbro, Fredensborghusene, Råbjerg Mile, Louisiana, Vadehavet, Arne Jacobsens og Erik Møllers rådhus i Århus, Thorup Strand, Stevns Klint, Herlufsholm, Skagen, Christiansfeld og Hårnålesvinget i Gudhjem for blot at nævne nogle få.

 

 

 

 

 

DANMARK FRA SKYEN

De runde haver, Nærum. Foto: © Nicolas Cosedis  – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I bogen finder man også flere fotografier af København, så hvis man ikke er den heldige ejer af hans første bog, kan man altså stadig se lidt af Byen fra Skyen.

 

DANMARK FRA SKYEN er en her og nu skildring, et øjebliksbillede af det land vi lever i, et land som forandrer sig konstant, og et righoldigt fotoalbum til eftertiden.

 

 

 

 

 

Pernille Steensgaard

LEGO House, Billund. Foto: © Nicolas Cosedis  – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

Danmark i dag

Det siger sig selv, at det ikke er muligt at dække alle afkroge af Danmark i en enkelt bog, og derfor er der også motiver man kan savne, men fotograf Nicolas Cosedis har gjort et hæderligt stykke arbejde med at indfange og udvælge en bred vifte af motiver, der samlet tegner et ret godt billede af Danmark som det ser ud i dag.

 

Hvis du kan lide billedbøger og en gang imellem ville ønske du havde vinger, så du kunne svære hen over landet, så vil jeg klart anbefale at have Nicolas Cosedis bøger stående i reolen. De mange flotte fotografier vil helt sikkert kunne fascinere både børn og voksne i alle aldre igen og igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nicolas Cosedis

Klaus Nars Holm, Farum Sø. Foto: © Nicolas Cosedis  – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle fotografier: Nicolas Cosedis

 

Se mere om DANMARK FRA SKYEN her

 

 

DANMARK FRA SKYEN er anmeldt af Martin Hänsche, KULTURINFORMATION