Dronning Dorothea Teatret: EVENTYR FOR BEGYNDERE
Teater

Dronning Dorothea Teatret: EVENTYR FOR BEGYNDERE

Dronning Dorothea Teatret: EVENTYR FOR BEGYNDERE

ANMELDELSE AF TV2 TEATERKONCERTEN

 

 

 

 

 

Dronning Dorothea Teatret: EVENTYR FOR BEGYNDERE

Foto: Thomas Sørensen // Peber Media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

‘ ……. I det hele taget fremstod disse yngre skuespillere selvsikre og stærke …..’

– Sussi C. Alminde, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg vågner til teksten i mit hoved: ” Græd min engel, skjul dit ansigt, kast din kyst mod min. Syng min skæbne, bryd dit hjerte, længslen er for altid din! Følg mig over dybe dale indtil smerten holder op!” og gåsehuden begynder lige så stille at komme frem på min krop. Det var vidunderligt at høre Emma K. Ryhmann synge ”Fald min engel” med hendes engleagtige klang. Jeg har aldrig hørt en smukkere version. Wauw!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dronning Dorothea Teatret: EVENTYR FOR BEGYNDERE

Foto: Thomas Sørensen // Peber Media

 

 

 

 

 

 

 

RESPEKT

Som én af mange danskere, der er vokset op med Steffen Brandts sange i blodet og min helt egen måde at forstå hans tekster på, blev jeg en smule overrasket over hvilken drejning instruktør Marco Goth Thorsen, havde valgt til nogle af sangene. Kunst er naturligvis fri til fortolkning uanset hvem du er, men tænker alligevel, at Steffen Brandt ville have løftet lidt på øjenlåget, hvis han så opsætningen til sangen: ”Respekt”, selvom Jacob Nissen med sin flotte, lidt hæse klang, var den helt rigtige til at synge den sang.

 

Sex?

Én af de yngre mennesker blandt publikum, der ikke er flasket op med Steffen Brandts univers og som jeg fik lejligheden til at tale med i pausen, sagde; ”at ud fra nogle af scenerne her på Dronning Dorothea Teatret – fantasierne på kontoret – så virkede Steffen Brandt nærmest lidt sex fikseret – lidt pervers”, og det måtte jeg give ret i. Men kære Steffen Brandt! Det tror jeg ikke at du er!

 

Duggede ruder & lanterner

 

Jeg var også imponeret af Kristine Krogh, som sang to af mine yndlingssange, nemlig ”Bag duggede ruder” og ”Lanternen.” Den fine fortolkning og rolige måde Kristine sang ”Bag duggede ruder” på og den gestus hun lavede med fingrene langsomt ned langs ruden, samt dansernes koreografi, synes jeg var indtagende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE AF TV2 TEATERKONCERTEN

Foto: Thomas Sørensen // Peber Media

 

 

 

 

 

Dronning Dorothea Teatret: EVENTYR FOR BEGYNDERE

Foto: Thomas Sørensen // Peber Media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RANDERS STATION

 

Som du måske har gættet, er jeg en blød bolle, der elsker de stille emotionelle sange der rører sjælen. Derfor må jeg også fremhæve ”Randers Station”, som blev sunget af Majken Stokbæk. Da jeg hørte hendes meget klare, danske klang, lød det nærmest lidt som en nationalsang. Det var ren nydelse. Det betyder dog ikke, at forestillingen IKKE var fuld af energi, humor og rytmik, for det var den helt bestemt.

NÆRMEST LYKKELIG & KYS DET NU

Da Håkon Tranberg kom ind på scenen for at synge ”Nærmest lykkelig” i sin skinnende blazer, blev jeg nærmest blæst væk over den unge mands selvsikkerhed og evne til at levere varen, både med hans kropssprog og meget selvsikre sangstemme. Sådan! I det hele taget fremstod de yngre skuespillere selvsikre og stærke – stor ros til Katrine Madsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE AF TV2 TEATERKONCERTEN

Foto: Thomas Sørensen // Peber Media

 

 

 

 

 

 

 

 

Duetten imellem Peter Beierholm og Laura Bager der synger: ”Kys det nu” fungerede også utrolig godt. Jeg er helt klart fan af Lauras smukke sangstemme. Når der blev sunget kor til flere af sangene, var det himmelsk. Så tusind tak for det!

 

En varm anbefaling

 

Jeg forstod idéen med hvilke tanker et menneske kunne gå med på sin arbejdsplads, i dette tilfælde, på et kontor. Men jeg havde svært ved at følge det hele vejen igennem forestillingen som en rød tråd og tænker, at det kunne gøres tydeligere.

 

 

Jeg vil dog give mine varmeste anbefalinger og håber at forestillingen bliver en stor succes for jer. Hvis du ikke har været på Dronning Dorothea Teatret før, så kan jeg fortælle dig, at der også er en sjov lille detalje med musikerne, der sidder bag en glasvæg, så de er synlige overfor publikum. Det er en hyggelig og anderledes effekt. Det må du hen at se.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE AF TV2 TEATERKONCERTEN

Foto: Thomas Sørensen // Peber Media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dronning Dorothea Teatret: EVENTYR FOR BEGYNDERE. MEDVIRKENDE: Laura H. A. Bager, Katrine Madsen, Jacob Nissen, Håkon Tranberg, Emma K. Ryhmann, Majken Stokbæk, Peter Beierholm, Vibeke F. Hansen, Cille Ulsdal og Kristine Krogh. INSTRUKTØR: Marco Goth Thorsen

 

 

 

 

TV2 – Eventyr for begyndere spilles fra d.15. marts og frem til d. 21. april 2024 på Dronning Dorothea Teatret i Kolding.

 

 

 

 

Dronning Dorothea Teatret: EVENTYR FOR BEGYNDERE – se mere her

 

 

 

 

 

Dronning Dorothea Teatret: EVENTYR FOR BEGYNDERE er anmeldt af Sussi C. Alminde, KULTURINFORMATION. Redaktion: Jesper Hillestrøm