Litteratur

EN KØKKENBOG – af Sisse Sejr-Nørgaard

EN KØKKENBOG – af Sisse Sejr-Nørgaard

 

 

EN KØKKENBOG - af Sisse Sejr-Nørgaard

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

EN KØKKENBOG, udgivet af forlaget Grønningen 1, er til dem, der tror, de ikke dur i et køkken, og ikke kan nyde at stå i det. Det kan man lære, og det mætter også sjælen. Sisse Sejr-Nørgaard inspirerer til at finde madglæden frem i processen, så man kan sætte sig til familiebordet med en næsten perfekt omelet, en pastaret, der får tomaterne til at synge, en hjemmeparteret kylling samt is bedre end Ben & Jerry’s for blot at nævne et lillebitte udsnit af EN KØKKENBOG.

 

Mad er minder, mad er fremtiden, mad er det der samler os.

 

 

 

 

 

 

 

EN KØKKENBOG - af Sisse Sejr-Nørgaard

Illu: Charlotte Selvig Svensen

 

 

 

 

 

 

Følelsen af at skabe og nyde det man har skabt og du skal fejle før du kommer videre. Sådan udtrykker forfatteren sig. Hun kunne ikke lave mad som barn, hun kunne ikke lave mad som ung, men så fik hun stress og gik i køkkenet, og nu kan Sisse Sejr-Nørgaard trylle – på dén der gode, hjemmeagtige måde.

Undskyld vi napper dine æg igen og igen

Der er et helt afsnit i bogen om hvor fantastisk et æg er og hvad det kan, ja en hyldest til hønen. Tænk over hvor meget vi bruger æg og vi bruger det til (næsten) alt. Forfatteren kalder det “Kirsten giftekniv”. Det er fugemassen i utallige retter, F. eks. pandekager, kager, bagværk, frikadeller og fugemassen til grøntsagsresterne, som så bliver til en omelet eller med kartofler til frittata. Jeg værdsætter maden på en helt anden måde efter at have læst dette og det her er klart blevet mit yndlingsafsnit.

Humor og nye vinkler

Titlen på bogen EN KØKKENBOG omkranser hele bogens indhold rigtig godt.

 

Bogen indeholder meget tekst i mellem og til opskrifterne, men det er spændende og i særdeleshed underholdende informationer der gives. Kartoflen og tærten får et comeback, vi bliver taget tilbage i årtierne, en tidslomme og det er både sjovt og nostalgisk.

 

Der er flotte illustrationer af Charlotte Selvig Svensen i bogen. Jeg får helt lyst til at rykke siderne ud og hænge op i køkkenet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EN KØKKENBOG - af Sisse Sejr-Nørgaard

Illu: Charlotte Selvig Svensen

 

 

 

 

 

Lidt om forfatteren

 

Sisse Sejr-Nørgaard, 39, journalist, har arbejdet som radio-, podcast- og tv-vært, blandt andet på P3, DR, TV 2, Heartbeats og Radio 100. Er derudover aktiv på Instagram, hvor hun deler billeder af sirup, supper og lagkager: @sissesejr.

 

 

 

 

Se mere om EN KØKKENBOG – af Sisse Sejr-Nørgaard her

 

 

 

 

EN KØKKENBOG – af Sisse Sejr-Nørgaard er anmeldt af Irina Spånberg, KULTURINFORMATION