Film Interview

Filmen SMAGEN AF SULT set nedefra …..og lidt bag om ….

Filmen SMAGEN AF SULT set nedefra …..og lidt bag om ….

 

 

Michelinstjerne

 

 

Vi var af make-up artist Pari Khadem, der er næstformand og eventkoordinator i Film & Tv gruppens bestyrelse – Dansk Journalistforbund, blevet inviteret til bio-event og forpremiere af filmen SMAGEN AF SULT. Her går vi bag om filmen, læs selve anmeldelsen her, efter den 24. juni.

 

Christoffer Boes nyeste spillefilm SMAGEN AF SULT er et kærlighedsdrama. Vi ser Nikolaj Coster-Waldau i den mandlige hovedrolle som kokken Carsten, der arbejder på at få hjembragt en Michelin stjerne til sin restaurant. Hans hustru Maggie spilles af Katrine Greis-Rosenthal. Arbejdet med deres fælles projekt restauranten fylder for meget, og familielivet er truet. Hustruen er utro.

 

 

Smagen af sult

 

 

Det lykkedes redaktionen at få en snak med instruktøren om filmens præmis, nemlig ideen med en stjernekok og dennes familieliv. Manuskriptet har været 4 år undervejs, og er fostret af Christoffer Boe selv i samarbejde med Tobias Lindholm.

Kokkebranchen

Kokkebranchen er hård, især i vores velstående kultur, fortæller instruktøren. ‘Citronen’ presses ofte til det yderste og en Michelinstjerne fra eller til kan betyde konkursen eller succesen. Meget er på spil og døgnets 24 timer udnyttes helt ned i sekunderne. Derfor valgte instruktøren det udgangspunkt.

 

Selve den præmis for filmen kan man mene om, hvad man vil. Dog holder vi os på redaktionen ikke for gode til at have ringe sympati for selvfede rigmænd, der svælger mad ned i tragten til kilopriser i 100tusindekroners klassen – samtidig med at 3/4 dele af planeten sulter.

I kokkelære

Researchen til filmen har været foretaget med besøg i mange af de prisbelønnede danske restauranter. Katrine Greis-Rosenthal besøgte flere af dem og hun fortæller, det var ‘hårdt’ at teste lækkerierne – ‘to get the feeling’. Nikolaj Coster-Waldau kom i ‘kokkelære’ i en dags tid på en af landets førende Michelin restauranter – denne grundige research skinner tydeligt igennem i filmen.

 

Skuespilleren Katrine Greis-Rosenthal, der beklæder rollen som hustruen Maggie, fortæller, at hun kan genkende sig selv i rollen. Vi kender alle til det, at vores arbejde indimellem frivilligt, selvvalgt eller ufrivilligt tager overhånd og pludselig ‘ejer os’ – vi mister os selv og hinanden. Glidebanerne render os af hænde og vores fokus ender med at være rettet mod alt andet end kærligheden og de mennesker, der er omkring os.

 

 

Film

 

 

 

Filmens kulisser

Sluttelig fik vi også spurgt instruktøren Christoffer Boe om filmens kulisser. SMAGEN AF SULT er delvist optaget ‘on location’ i Frederiksstaden i København med Marmorkirken som knudepunktet.

 

Filmen viser også en komplet udstyret Michelin restaurant med åbent køkken – jeg spurgte, om man slet og ret havde ‘kopieret’ en restaurant ind i Zentropa studiet og instruktøren fortæller, at man faktisk ikke ‘kopierede’ et køkken. Man satte et fuldstændigt Michelinstjerne køkken op. Dette skal ses i kølvandet på en række konkurser under Corona, som muliggjorde at få leveret brugte køkkenelementer i rustfrit stål som ægte kulisser – altså et køkken, der havde været lavet mad i. Selve restauranten har et enormt rundbord, som måtte specialfremstilles til lejligheden.

 

Hr. Boes kærlighedsdrama SMAGEN AF SULT har premiere landet over, den 24. juni, hvor vi offentliggør vores anmeldelse af filmen.

 

Se trailer her

 

Foto: Henrik Ohsten

 

 

Indlægget er skrevet af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION