Kunst

Kunsthal Charlottenborg – Efterår 2022

Kunsthal Charlottenborg – Efterår 2022

 

 

Efterårsudstillingen 2022 i Kunsthal Charlottenborg er åbnet med en stort anlagt og ambitiøs udstilling. Eller man skal nok hellere sige to udstillinger.

 

Der er ingen tvivl om, at alle sejl er sat til, og på udstillingen vises værker af internationalt kendte kunstnere. Udstillingen er varieret, der er noget for enhver smag og mange muligheder for fordybelse.

 

Kunsthal Charlottenborg: ‘Post – Capital’    ✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

Kunsthal Charlottenborg – Efterår 2022

GCC, Royal Mirage, 2014. Installation view at the Kraupa-Tuskany Zeidler FIAC booth, 2014. © GCC/Courtesy of GCC and Kraupa-Tuskany Zeidler, Berlin.

 

 

 

Den store efterårsudstilling tager næsten pusten fra en. Man starter med at træde ind i en kæmpe sal, hvor væggene er plastret til med fotostater fra dagligdagen i ‘et arabisk olieland’, med billeder af oliesheiker og rum med guldservice. En overflod og frås der næsten ikke er til at bære. Udstillingen hedder ‘Post – Capital’ og handler groft sagt, om kapitalismen er ved at være en saga blot. Der stilles fokus på den usikkerhed og frustration, der præger vores globaliserede verden i dag. Det er store eksistentielle spørgsmål, der sætter deres fodaftryk hos beskueren. Etik, fattigdom, slum, kapitalisme, råstoffer, kryptovaluta, kunstskatte, reklame, der er næsten intet emne, som ikke bliver afdækket.

 

Udstillingen er skabt i samarbejde med Musée d´Art Moderne Grand-Duc Jean og 21 internationale samtidskunstnere bidrager med deres værker. Der er store monumentale fotostater, videoinstallationer, malerier, lyskasser og skulpturer, der alle giver deres bidrag til opfattelsen af, hvad fremtidens verden vil bringe, ved at være afhængig af kapitalisme og de store teknologiske fremskridt.

 

 

 

 

 

 

Kunsthal Charlottenborg – Efterår 2022

Guan Xiao, Kikachick is stepping towards the snow covered stage, while a faint tinge of pink reflected from the lights under

the deep blue dusk is shimmering on its icy surface, 2021. Installationview, Post-Capital,

Kunsthal Charlottenborg in collaboration with Mudam Luxembourg. Photo by David Stjernholm.

 

 

 

Det hele er opsigtsvækkende spændende og man bliver suget ind i kunstnernes værker. Man mærker, hvor meget de har på hjerte og når man går fra rum til rum, er der hele tiden et nyt univers, der drager.

 

Udstillingen kan ses fra 17. september 2022 – 15. januar 2023.

 

 

 

Kunsthal Charlottenborg: Cao Fei     ✮✮✮✮✮

 

Filminstallationen ASIA ONE

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunsthal Charlottenborg – Efterår 2022

Cao Fei, Asia One, 2018. Single channel HD video (16:9, colour, with sound), 63 min 20 sec. Courtesy of the artist and Vitamin Creative Space.

 

 

Vi lever i en verden, der bliver mere og mere digitaliseret og ikke mindst automatiseret, emner der ligger mange kunstnere på sinde. Cao Fei, (f. 1978), er en kinesisk kunster, der har sat sit aftryk internationalt. Hendes værker illustrerer hendes samtid på godt og ondt, og sammenstødet mellem gammel kinesisk kultur og den nye automatiserede og højteknologiske verden, som Kina også er. Hun har formået at henvende sig til et bredt publikum, idet hendes værker kan forstås på tværs af kulturer. Cao Fei illustrerer med præcision, hvordan fremtiden vil komme til at præge vores verden.

Automatisering og overforbrug

Vil vi være i stand til at kunne have det overforbrug, vi har i dag? Kan vi dæmme op for arbejdsløshed, opstået ud fra automatiseringen? Dette er blot nogle af de emner, Cao Fei på elegant måde formår at skildre i nogle af hendes store videoinstallationer. På denne udstilling ser vi et af hendes hovedværker: Asia One, 2018, der lige netop sætter fokus på, hvad en fuldautomatiseret virksomhed kan gøre ved mennesker. E-handel er i vækst, ikke alene i Kina, men over hele verden, hvor stærke økonomiske kræfter råder, og tilsidesætter bl.a. miljøhensyn og menneskelig kontakt. Det giver stof til eftertanke.

 

 

 

 

 

 

 

 

Asia One

Cao Fei, Asia One, 2018. Single channel HD video (16:9, colour, with sound), 63 min 20 sec. Courtesy of the artist and Vitamin Creative Space.

 

 

 

 

 

Cao Fei kan ses fra 17. september 2022 -19. februar 2023.

 

Se mere om Kunsthal Charlottenborg – Efterår 2022 her

 

 

Kunsthal Charlottenborg – Efterår 2022 er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION