Litteratur

Mummum – Kun aftensmad

Mummum – Kun aftensmad

 

 

 

 

Mummum - Kun aftensmad

 

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

 

 

Hold nu op! Hvis ikke man kan finde inspiration her, så ved jeg ikke hvad. Vi kender det hver aften eller starten af en ny uge hvad skal vi spise i aften eller hvordan skal madplanen se ud for resten af ugen. Amanda og Mathilde der står bag den populære madblog Mummum, serverer her nemme, gode og budgetvenlige retter i deres kogebog: Mummum – Kun aftensmad fra forlaget Lindhardt og Ringhof. I denne bog har de samlet 100 opskrifter på kun aftensmad der skal være god og nem.

Fra genkendelige klassikere til hele verden rundt

I bogen Mummum – Kun aftensmad, er der selvfølgelig de genkendelige klassikere som for eksempel Koteletter i fad, hakkebøffer og mange lækre pastaretter. Man kan også finde noget så enkelt og lækkert som en kartoffelmad med serranoskinke og urtemayo. Der bliver også kræset for det udenlandske: svenske köttbullar, Skinkeschnitzel og afrikansk gryderet. Der er noget til enhver smag. Det er bare med at gå på opdagelse.

Har De et blomkålshoved ? (Så må De se forfærdelig ud)

Det er muligt, men klog nok til at undgå madspild for hvad stiller man nu op med det der blomkålshoved der ser ud til at nå slutdatoen og som blev lagt i indkøbskurven fordi det var længe siden jeg lige havde spist det eller måske havde det været på tilbud. Bagerst i bogen under register og under B selvfølgelig finder man helt enkelt blomkålssalat (med falafler) og så på en helt ny og inspirerende måde og med en helt vidunderlig dressing til. Og nu når jeg var ved B faldt jeg også over opskriften Brændende kærlighed med broccolimos. En god kombi med kartoffel og broccoli og så blev der vist gjort “kål” på kål den uge.

Opbygning, struktur og indhold

For at vise, hvor nemt og hurtigt aftensmad kan laves, er bogen inddelt i afsnit med mad, der kun tager 30 minutter, mad med kun 8 ingredienser, mad, der kun kræver fad eller en gryde og mad med kun grønt. Det kan næsten ikke blive mere overskueligt. Rent prismæssigt holder vi os også på et fornuftigt niveau og så godt som alle madvarer til indkøbslisten kan fås i nærmeste supermarked. Den er meget fint illustreret med realistisk billedmateriale og der er også plads til at lave sine egne noter, hvis der er behov for det.

 

Det her bliver en af mine faste kogebøger der bliver hevet frem igen og igen. Den kan varmt anbefales og følg også mummum på Instagram hvor der dagligt lægges nye opskrifter ud. Der vil man også kunne finde de lækreste bageopskrifter.

 

Go appetit!

 

 

 

Mummum - Kun aftensmad

Foto: Line Falck Christensen

 

Mummum – Kun aftensmad, er skrevet af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

 

 

 

 

Læs mere om Mummum – Kun aftensmad her

 

 

 

 

Indlægget er skrevet af Irina Spånberg, KULTURINFORMATION