Litteratur Rejser

OM REJSER af Troels Kløvedal

OM REJSER en bog af Troels Kløvedal

 

 

 

OM REJSER af Troels Kløvedal

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

Endelig blev det sommer og for mange af os betyder det ferie og rejser ud i den store verden. Nogle køber den færdige pakke med ’all inclusive’, det er trygt og ubekymret, andre igen er mere til det uforudsigelige og eventyrlige. Blandt sidstnævnte hører Troels Kløvedal, som de fleste husker for sine verdensomsejlinger med Nordkaperen.

OM REJSER

Troels Kløvedal debuterede i 1978 som forfatter og har skrevet flere fremragende bøger om sine rejser på verdenshavene. Små uddrag fra disse bøger er nu blevet samlet og udgivet af Gyldendal i deres Kolibri-serie under titlen OM REJSER. Det er en lille let sag på kun 48 sider og så er der tilføjet nogle linjerede sider til egne rejsenoter. De udvalgte tekster er ikke rejsebeskrivelser, men Kløvedals personlige oplevelse af det at rejse. Han sætter ord på, hvad det gør ved et menneske, og indimellem bliver det poetisk, som når han fx skriver ”At rejse er at opleve en ny himmel over sit liv”.

 

 

 

 

 

OM REJSER af Troels Kløvedal

Foto: Gyldendal/PR

 

 

 

Der hersker ingen tvivl om, at Kløvedal har set og oplevet mere end de fleste og, at de mange rejser var med til at forme hans syn på verden. I bogen får man en lille forsmag på noget af dette, og det er en udmærket appetitvækker, hvis man ikke har læst andre af hans bøger. Er man inkarneret fan, må man selvfølgelig bare eje den.

Som et feriepostkort

OM REJSER kan købes direkte fra forlaget Gyldendal til den nette sum af 53,95 kr. og passer fint til ventetiden i lufthavnen eller andre steder på rejsen, hvor de fleste hiver deres smartphone op af lommen. Bogens format er som et klassisk feriepostkort, og indholdet er tilsvarende enkelt og let læseligt. Den vil ikke stjæle din dyrebare tid, men vække din lyst til at rejse ud på nye eventyr.

 

Hav en rigtig god sommer.

 

 

Læs også vores anmeldelse af DE SYV REJSER – rejsefortællinger af Ib Michael.

 

 

OM REJSER af Troels Kløvedal kan bestilles her på forlaget GYLDENDAL

 

 

OM REJSER er anmeldt af Martin Hänsche, KULTURINFORMATION