Teater

REVYEN I HELSINGØR 2023

REVYEN I HELSINGØR 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REVYEN I HELSINGØR 2023

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

‘ ……….. i det hele taget føler man sig velkommen og kan hygge sig med god mad og underholdning ….’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

Revy i Helsingør har eksisteret siden 1917 blot under et andet navn, nemlig Helsingør-Revyen. I 2019 fik den sit nye navn: Revyen i Helsingør. I år er der fire nye ansigter med i forestillingen. Tre af dem er på scenen: Mette Ladekarl, William Jacobsen Halken, kapelmester Nicolai Majland og som instruktør Jakob Fauerby.

 

Revyen i Helsingør kæder numrene sammen med små episoder. Til tider kan det virke næsten hysterisk at man skal nå 32 indslag i løbet af et par timer. Nogle af numrene er meget lange og andre så ultra korte, at man knapt når at opfatte hvad pointen er. Det kan blive for hurtigt og kækt.

Første akt

Allerede i starten af første akt viser spillerne at deres stemmer er flotte og harmonerer godt sammen. Instruktør Jakob Fauerby har valgt William Jacobsen Halken til at være den gennemgående figur. Han gør det glimrende og viser sin alsidighed og musikalitet ved at spille på flere instrumenter, men til tider bliver det lidt for meget af det gode, specielt i Visit Elsinore. Det er Halkens egen tekst og i det hele taget har han bidraget med mange af teksterne til revyen, hvad der kun er et friskt pust. I forhold til Mette Ladekarl er det ærgerlig at vi ikke får mere at høre til hendes flotte stemme. Kapelmester Nicolai Majland lever et stille liv over i hjørnet og kunne godt være blevet brugt mere flittigt.

 

Der er mange sketchs og nogle er mere morsomme end andre. Den store Forventningssketch i starten af første akt er vittig og afvikles med vid. Det ældgamle kneb med at misforstå et ord så meningen bliver en anden, virker stadigvæk. Mette og Williams En sviende smerte handler om en ung mand med klamydia der går til lægen. Slutningen er vittig og uforudsigelig.

 

 

 

 

REVYEN I HELSINGØR 2023

Fotograf: Revyen i Helsingør

 

 

 

 

 

 

 

Le Münster-Svendsen har tre indslag i første akt som skolelærer, hvor der er diktat i klassen og nu skal der staves. Der bliver ikke lagt fingre imellem de vulgære og sjofle ord. Vi bliver belært med En Diktat. En havde været nok, tre indslag er to for mange.

 

Dan Schlosser løfter stemningen med Kommissionæren, en advokat der er sat i værk for at trække tiden ud med nedsættelse af udvalg og kommissioner til Folketinget. Strålende.

 

Vi slutter første akt af med et brag af en musicalparodi. Godt tænkt. Der er i øjeblikket musicals om nær sagt alt og alle og her er det Den store bagedyst, der får med kagerullen. Indslaget er ikke mindre end genialt. Teksten er sprød som chokolade på en petit four og der bliver sunget igennem så taget letter. Den burde have afsluttet hele revyen! Vi kom igennem 17 numre.

Anden akt

Anden akt er der mere substans i. Der er et sjovt indslag hvor Mette hylder sponsorerne. I indslaget Meningsdanner, får medierne sig et fur. Alle bliver ristede som grillpølser. Dan Schlosser kommer igen med en nyhedsudsendelse om alt og ingenting, og har derudover et af revyens bedste numre: Et Cykelland. Han harcelerer over el-cyklister og andre cyklister, som generer ham når han kommer med sin store bil fra Nordsjælland. Le Münster-Svendsen har en smuk traditionel revyvise, Elefanten i rummet, hvor vi skal huske at sætte pris på hvad vi har. Le gør det smukt, men den burde ikke have ligget som sidste nummer inden finalen.

Kommer sikkert i havn

Revyen i Helsingør kommer godt fra land, men indimellem er der lidt rigeligt med bølgeskvulp og den har til tider svært ved at finde tilbage til den rette kurs, men den kommer sikkert tilbage i havn. Scenografien er kedelig, selvom man har prøvet at peppe det hele op med flot lys.

 

Koreografien fungerer. Hvor meget nytænkning der er i denne revy, kan diskuteres, men hvorfor egentlig lave om på en genre der er gennemprøvet og som virker. Teatersalen er hyggelig, personalet venligt og imødekommende, i det hele taget føler man sig velkommen og kan hygge sig med god mad og underholdning. En hyggelig revy i smukke Helsingør.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REVYEN I HELSINGØR 2023

Fotograf: Søren Malmose

 

 

 

 

 

 

 

 

REVYEN I HELSINGØR 2023. Medvirkende: Le Münster-Svendsen, Dan Schlosser, Mette Ladekarl, William Jacobsen Halken. Kapelmester: Nicolai Majland. Instruktør: Jakob Fauerby. Koreograf på Den store bagedyst: Steffen Hulehøj-Frederiksen. Revyen spiller til 1. juli 2023.

 

 

 

 

REVYEN I HELSINGØR 2023 – se mere her

 

 

 

 

 

 

REVYEN I HELSINGØR 2023 er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION