Rejser

RØMØ MOTORFESTIVAL 2022

RØMØ MOTORFESTIVAL 2022

 

 

 

RØMØ MOTORFESTIVAL 2022

Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

Jeg kan høre motorerne fra nogle gamle vintagebiler på parkeringspladsen tidligt om morgenen. Jeg er på vej op, men tænker alligevel, at det er tidligt, de kører af sted ned til stranden. Det har været svært at finde et udførligt program for dagen, men jeg har fundet frem til, at det starter kl. 9:00 på Lakolk strand.

En tunesisk markedsplads

Det giver et sug i maven, da jeg ankommer og ser den store, hvide strand – allerede dækket af mange tusinde, morgenfriske mennesker, biler og autocampere. Solen skinner og man kan mærke, at det bliver en varm dag. Hele virvaret giver de vildeste associationer til en kæmpe tunesisk markedsplads. Måske lige gange 60!

 

 

 

 

 

RØMØ MOTORFESTIVAL 2022

Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

RØMØ MOTORFESTIVAL 2022

Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

I 2021 tog omkring 30.000 mennesker over Rømø-dæmningen for at opleve festivalen. Så lad mig slå det fast! Der er MANGE mennesker!

 

Jeg kan mærke, at jeg allerede elsker at være der. Jeg ser de fine, nypolerede vintagebiler stråle om kap, i de smukkeste farver, på vej ind til racet. Der er allerede et ægtepar, som må skubbe bilen af sted langs køen. Men det kommer jeg til at se mere af.

Biler på banen – og old school look og vovhunde

Over højtaleren lyder denne besked: ”Der er nogle, som har parkeret deres biler på banen! Vi kan ikke starte racet, før bilerne er blevet fjernet.” Kort efter kører de få berygtede biler op igennem menneskemængden, og jeg kan ikke lade være med at tænke: ”Godt at det ikke er mig, der er kommet til at parkere der!”

 

 

 

Sussi C. Alminde

Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

 

Jeg møder mange forskellige nationaliteter, og jeg kan ikke helt regne ud, på forhånd, om det er nogle, der forstår, hvad jeg siger, når jeg henvender mig til dem på dansk. Men jeg får mange nye venner og hygger mig med at observere det hele igennem kameraet. Udover vintagebilerne, falder mine øjne især på den kategori af mennesker, der lige har gjort en tand ekstra ud af deres påklædning.

 

Der er alt fra de smukke rødhårede piger i rockabilly style og de hårde Harley fyre med langt skæg, arme og ben fyldt med tatoveringer og en læderjakke med rygmærke på.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sussi C. Alminde

Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

 

Derudover lægger jeg mærke til, at mange af de udklædte tyskere har medbragt deres smukke, slanke hunde. De ligner ekstra accessories, der trofast pynter ved deres side, når de går og kigger på udstillingen af vintagebiler og motorcykler. Og jeg tænker, at det kræver lidt ekstra af både mennesker og dyr at huske at få nok at drikke i den varme. For det er virkelig en rigtig dansk sommerdag, som vi huskede dem i gamle dage.

Puch Maxi

Jeg nyder en grillpølse og kommer i snak med Puch Maxiklubben. Jeg får en deja-vu-oplevelse, da de fortæller mig, at én af fyrene kører rundt med en langhåret, rød paryk. Jeg møder dem igen ved solnedgangen, hvor vi er ude for at dyppe tæerne i det vilde Vesterhav.

 

Det har været en dejlig dag og jeg kan kun anbefale alle nysgerrige sjæle at besøge Rømø Motorfestival til næste år. Husk at komme udklædt! Det er en fantastisk oplevelse!

 

 

 

 

 

Sussi C. Alminde

Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

 

 

Sussi C. Alminde

Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

 

Alle fotografier er af Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

RØMØ MOTORFESTIVAL 2022 er skrevet af Sussi C. Alminde

 

Se mere om festivalen her

 

Og her