ANASTASIA - Et musical eventyr
Teater

ANASTASIA – Et musical eventyr

ANASTASIA – Et musical eventyr

i Malmøoperaen

 

 

 

Malmøoperaen

Vid den ryska baletten. (Fr.v.) Vlad – Michael Jansson; Anja/Anastasia – Tuva B Larsen; ensemble; Dmitrij – Andreas Weise (t.h.)

Fotograf: Jonas Persson

 

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

Et brag af en musical. Fra første strofe bliver du indfanget i stemningen. Vi befinder os i tsarens palads i Skt. Petersborg i 1909. Enkekejserinden skal rejse til Paris og siger farvel til sin familie og særligt til den yngste prinsesse, Anastasia, som hun har et tæt forhold til. Hun giver hende et stort Fabergé æg, som kommer til at have betydning igennem hele forestillingen. D. 16. juli 1918 bliver hele Tsarfamilien skudt af bolsjevikkerne, og rygtet vil vide at Anastasia slipper væk. Dette er eventyret om den forsvundne prinsesse, der rejser til Paris for at finde sin elskede farmor.

 

Rygtet florerede i mange år at Anastasia var undsluppet massakren og ikke så få kvinder har i årenes løb prøvet at narre sig til at være Anastasia. Dog uden held.

Broadway

Musicalen er baseret på animationsfilmen fra 1997. Anastasia blev en bragende succes på Broadway, hvor den havde premiere i 2017, og det er forståeligt. Musikken er simpelthen forførende. Du bliver ført igennem forestillingen på et musikalsk tæppe med hele skalaen, lige fra det romantiske, pompøse, dramatiske, til suset fra tsarens storhedstid. Tuva B. Larsen synger himmelfaldende smukt, med en indlevelse og styrke der sjældent høres. Dertil skal siges at, Andreas Weise, Dmitrej, er fremragende, romantisk og lyrisk som Anastasias tilbeder. Vlad, Michael Jansson, er helt vidunderlig humoristisk som en falleret Don Juan, som aldrig holder op med at jagte kærlighed og penge. Gleb, Philip Jalmelid, er dramatisk og med en stor og kraftfuld stemme, som soldaten der må sande, at følelser kan være stærkere end en ideologi. Lill Lindfors har en stærk og autoritær udstråling som enkedronningen. En perlerække af solister.

 

 

 

 

 

ANASTASIA - Et musical eventyr

Dmitrij – Andreas Weise; Anja/Anastasia – Tuva B Larsen. Fotograf: Jonas Persson

 

 

 

Scenografien

Scenografien, Benjamin la Cour, er velfungerende og holdt i hvide/grålige farver der hele vejen igennem både illuderer det romantiske og dramatiske. Der er flotte glidende overgange imellem scenerne og den indlagte koreografi, Miles Hoare, fungerer godt og de store tableauoptrin er smukke og svulstige. Det er næsten, som om koreografien flere steder nærmest er skulpturel. Specielt er indslaget med Diaghilevs Ballets Russes, Svanesøen, genialt. Musikken er blandet med Tjajkovskijs musik og koreografien er en blanding af klassisk – og moderne ballet. Den sorte svane er en mørk mand og ballerinaerne danser i tutu og bare fødder.

 

 

 

 

 

 

 

 

ANASTASIA - Et musical eventyr

Grevinnan Lily – Åsa Fång; Vlad – Michael Jansson. Fotograf: Jonas Persson

 

40 minutter fra KøbenhavnH

Anastasia er ikke mindre end en pragtforestilling. Lyden var optimal, alle nuancer kunne høres både i det storslåede orkester og hos sangerne. Det er værd at tage til Malmø og se forestillingen, det tager kun 40 min i tog fra Københavns Hovedbanegård.

 

ANASTASIA – Et musical eventyr spiller fra. d. 2.september – 12. november 2022.

 

Medvirkende i ANASTASIA – Et musical eventyr: Anja/Anastasia: Tuva B. Larsen, Dmitrej: Andreas Weise, Vlad: Michael Jansson, Gleb: Philip Jalmelid, Enkekejserinden: Lill Lindfors. Musik. Stephen Flaherty. Manuskript: Terrence McNally, oversættelse: Rikard Bergqvist.

 

 

Se mere om ANASTASIA – Et musical eventyrer her

 

 

ANASTASIA – Et musical eventyr er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION