Teater

Sorte Hest: Thomas Wivel

Sorte Hest: Thomas Wivel

 

Bedøvende glad – stand up

 

 

 

 

 

 

Sorte Hest: Thomas Wivel

Fotograf: Anja Wolff

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ …… Wivel fastholder sit publikum og kommer med små anekdoter fra sit eget liv …..’

– chefredaktør Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den erfarne Thomas Wivel stiller op med et nyt show: Bedøvende glad. Showet kan lige nu opleves på Sorte Hest. Showet er uden pause og strækker sig over 80 minutters taletid til stand up komikeren.

 

Jeg har faktisk ikke før overværet Wivels shows, men har gennem længere tid fulgt ham via FB. Wivels force spænder vidt. En omsiggribende almenviden, krydret med updateret nyhedsstof og overdrysset og vendt i hverdagens trakasserier.

 

Man skal jo aldrig røbe en tryllekunstners tricks, og derfor røber jeg heller ingen af showets vittigheder her. Men nævnes skal det da, at skævhederne i dagens Danmark får kærlig behandling – debatten om de ‘mange’ køn, racisme, politiske ståsteder, Pusherstreet og selv jordkuglen får et par flade.

 

Vores omverden, med Putins krig, Mellemøsten og Trump får også en tur gennem den indre dybfryser, og selv 70’er og 80’er vittigheder gøres der grin med.

 

Wivel fastholder sit publikum og kommer med små anekdoter fra sit eget liv, naturligvis fiktioneret tilpas og med skrå tilgange, nedgange, opgange, vinkler og snirkler.

 

Humoren er vigtig i vores samfundsdebat. At kunne grine af os selv, og hinanden og med hinanden er redskaber til at kunne komme videre i livets store trykkoger.

 

Temaet, ‘Bedøvende glad’ passer godt ind i den stil, som Thomas Wivel også ofte spøger med på sine FB-opslag. Teknikken her er den finurlighed at spejlvende, tviste og vride kendte fraser og talemåder – lidt som John og Aage i sin tid sagde: ‘Hver mand tror tyv stjæler!’.

 

Et hyggeligt show – som fik deres anmelder til at slippe en Wivelvind!

 

 

Sorte Hest: Thomas Wivel. Bedøvende glad – stand up – se mere her

 

 

 

 

Sorte Hest: Thomas Wivel. Bedøvende glad – stand up er skrevet af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION