Musik Teater

Teaterkoncert C. V. Jørgensen på Aveny-T 

Teaterkoncert C. V. Jørgensen på Aveny-T

 

 

 

Teaterkoncert C. V. Jørgensen på Aveny-T

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

Carsten Valentin Jørgensen, den danske rockpoet, har fået sin egen teaterkoncert. Som første-gangs publikummer til dette – i ordets bogstaveligste forstand, skue og spil – bør det nævnes at (teater-)koncertgængeren må sætte sig ud over den fornemmede forhandlingssituation imellem hvert nummer, der til tider finder sted under den traditionelle live-rockkoncert.

Et prisme

Veltilpas i sædet på Aveny-T bliver det dog hurtigt oplagt at give sig hen og underlægge sig den programlagte æstetik. Ikke mindst når der lægges lyrisk hårdt ud med nummeret ”kort proces” efterfulgt af en personlig favorit ”blåt blod til alle”.

 

Herefter følger en nøje kurateret tour de force gennem goe’ gamle CV’s værk. Det er betagende at opleve, hvordan rocknumre man kender så godt, lader sig fortolke gennem et prisme af så forskelligartede genrer som; noget nær ragtime, blues, soul, uforfalsket pop, reggae/dancehall, punk, new wave – frem til et elektronisk udtryk.

Fuldt gear i tekstuniverset

Det skiftende musikalske udtryk afstemmes af de optrædendes kostumer som gennemgående følger jordens og naturens neutrale farveskala – og giver en smule tiltrængt ro i det højstemte musikalske univers. Forestillingens koreografi og skuespillernes formidable fysiske præstationer er imidlertid tilrettelagt sådan at oplevelsen atter accelererer op i fuldt gear. Alment menneskelige tilstande fra C. V. Jørgensens tekstunivers kommer til live lige foran vores øjne og det er både sjovt, følsomt og sexet. En særdeles forførende rejse – ”det sir’ sig selv”!

 

 

 

 

Teaterkoncert C. V. Jørgensen på Aveny-T

 

 

 

 

 

Teaterkoncert C. V. Jørgensen på Aveny-T kan opleves til og med 13. april 2022

 

Se mere om Teaterkoncert C. V. Jørgensen på Aveny-T her

 

Foto: Emilia Therese

 

 

Teaterkoncert C. V. Jørgensen på Aveny-T er anmeldt af Thomas Timmermann, KULTURINFORMATION