Interview Musik Rejser Teater

Tivolis genåbning

 

Redaktionens Johan Deckmann causerer over Tivolis genåbning og repræsenterede vores magasin ved presseåbningen

 

Glædeligt gensyn med en kær gammel ven

 

 

 

Jeg var på besøg hos min nabo forleden dag. Det er et stykke tid siden, at jeg sidst havde været der, for min nabo har været igennem en hård tid og har derfor ikke kunnet have gæster. Det har været et savn for både min nabo og mig, da min nabo ellers er den mest gæstfrie person, som jeg kender og så selvfølgelig fordi, at vi er gode gamle venner. Jeg bliver budt velkommen med åbne arme.

 

Lars Liebst indleder på elegant maner med en anekdote om en ældre dame, en trofast gæst af haven, som han møder foran hovedindgangen under Coronakrisen. Hun spørger ham, hvornår haven åbner igen. Han må bedrøveligt svare hende, at han ikke ved det på nuværende tidspunkt men at han håber, at det snart bliver muligt. Han tager nu en nøgle op af lommen og låser porten op. Med et glimt i øjet betror Lars os, at der følger denne særlige forret med at være Tivolis direktør – nemlig at have nøglen til porten. Han afslutter sin anekdote med at fortælle, at den ældre dame og han går en tur sammen gennem den gamle have, bare de to. Pointen var at understrege vigtigheden af de mange trofaste gæster, nu hvor Tivoli, Danmarks største turistattraktion, igen åbner porten for offentligheden mandag d. 8. juni. Disse gæster spiller nemlig en særlig rolle, da haven af naturlige årsager pt. er afskåret fra de mange internationale gæster, som hvert år aflægger Tivoli et besøg.

 

 

Tivolis genåbning

 

Min nabo er ved godt mod. Den hårde periode fornemmes kun sporadisk i min nabos blik, når samtalen falder på at genvinde kræfterne og komme tilbage til hverdagen igen. Men optimismen stråler samtidig ud og der fortælles ivrigt om både hyggelige traditioner, som vi sammen har delt, og nye tiltag som min nabo glæder sig til at præsentere for sine mange gæster. Der vil dog være nogle ting, som min nabo ikke vil være i stand til at diske op med, før alle kræfterne er genvundet. Det bærer jeg gerne over med.

 

For selvom der bl.a. skal holdes afstand og sprittes af og nye digitale kø-systemer tages i brug og selvom musicalen Bodyguard er blevet udsat og Fredagsrockens scene indtil videre står tom, så er det samtidig 175 år siden, at publikum for første gang blev præsenteret for H.C. Lumbys Champagnegalop i Tivoli, alle både de velkendte og de nye forlystelser vil være tilgængelige – bortset fra Tik Tak og Skærsilden. Der er gensyn med det knap 1000 år gamle eventyr om Askepot d. 13. juni i Pantomimeteatret, som er Tivolis ældste bygning fra 1874, med musik af Oh Land, scenografi og kostumer af Dronning Margrethe, imens den russiske Yuri Possokhov står for koreografien. Restaurant Gemyse er også kommet på hjul og har fået sin egen foodtruck lige uden for køkkenhaven, hvor man kan købe bl.a. signaturfalafler og poké-bowls.

 

Derudover har Nimb barslet og nedkommet med en lillesøster, som er blevet navngivet Créme by Nimb og der er allerede ingen tvivl om, at elegancen er gået i arv. Og sidst men ikke mindst lancerer Rasmus Botoft efter en solid succes med Rytteriet Live i Tivoli sin Tivoli Varietéen i Glassalen. Den velkendte disciplin som havde sin storhedstid tilbage i 1960’erne og 70’erne er en drengedrøm, som går i opfyldelse for Rasmus Botoft, som vil invitere en række håndplukkede special-guests undervejs. Der vil blive inviteret alt lige fra kendte danskere til internationale gæster, kunstnere og kokke og mange andre, som vil folde sig ud på scenen i Glassalen.

 

Min nabo og jeg tager atter afsked. Vi har både grædt og grint. Vi har talt om gamle dage og nye visioner og om at den sidste hårde tid må siges at have været lidt af en rutschebanetur. Eller som Lars Liebst udtrykker det, så var det ligesom at være ude at flyve. Men lige pludselig flyver man ind i et stort skydække og alle instrumenter går ud af funktion. I lang tid ved man, hverken hvor man befinder sig eller hvornår man kommer ud på den anden side. Endelig lysner det. Man kan endelig se klart og instrumenterne virker igen. Man lægger an til landing kun for at opdage, at landingsbanen er fyldt med store huller. Nu er det bare om at gøre sit bedste og håbe på, at det bliver en behagelig landing. Alt tyder dog på, at den gamle have nok skal klare det og fra mit vindue nyder jeg igen lyden fra endnu en af Tivolis mange traditioner – nemlig fyrværkeriet.

 

Tivolis genåbning

 

Bonus information fra TIVOLIs pressetjeneste om Tivolis genåbning:

Forlystelserne afsprittes løbende, og der vil være afstand mellem passagerne. I tilfælde hvor Tivoli medarbejdere er tæt på gæsterne f.eks. ved sikkerhedstjek af bøjlerne i Rutschebanen vil de være iført Covid-19 visir i gæstevenligt Tivoli design. Alle forlystelserne kører med undtagelse af TIK TAK og Skærsilden vil være lukket. Under selve besøget kan gæsterne via en ny Tivoli App bestille tid til en tur i forlystelserne, så de ikke skal stå i fysisk kø.

 

Tivolis tiltag til en sikker oplevelse og andre forholdsregler som følge af COVID-19 findes her: https://www.tivoli.dk/da/praktisk/pas+paa+hinanden

 

Indlægget er skrevet af Johan Deckmann, KULTURINFORMATION

@johandeckmann

Foto: Tivoli/PR