Film

TRIANGLE OF SADNESS – en filmanmeldelse

TRIANGLE OF SADNESS – en filmanmeldelse

 

 

 

TRIANGLE OF SADNESS - en filmanmeldelse

Fotograf: Tobias Henriksson

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

‘TRIANGLE OF SADNESS er en film med smil på læben ….’

– G. Boeholt, KULTURINFORMATION

 

 

Filmen TRIANGLE OF SADNESS er en blanding af Selskabsrejsen, Fluernes Herre og Cast Away skråstreg Robinson Ekspeditionen. Den placerer sig selv under kategorien satire komedie. Her finder vi humor, magtfordeling, der bliver vendt på hovedet og ufattelig rigdom. Filmen er instrueret af Ruben Östlund.

Opbygning

TRIANGLE OF SADNESS er inddelt i tre akter. 1) Man ser en modeverden og dens modeller 2) Man kommer med på et cruise på en luksusyacht for de ekstremt rige og 3) Ophold på en øde ø.

 

1: Her ser man et kærestepar en mand og en kvinde, der begge er catwalkmodeller. Deres indbyrdes forhold vises, hvor de blandt andet diskuterer penge og går til casting. Her stammer titlen også fra for modellen Carl har en bekymringsrynke i panden under en casting en Triangle of sadness.

 

 

 

 

TRIANGLE OF SADNESS - en filmanmeldelse

Fotograf: Fredrik Wenzel ©Plattform Produktion

 

 

2: På dette cruise får man et indblik i den overdådige overklasseluksus både med russisk kaviar, østers, blæksprutter og uddeling af Rolexure. Passagernes indbyrdes forhold og snak portrætteres. De taler bl.a. om, hvad de arbejder med til daglig, hvordan de tjener deres penge og det kommer der sjove og uventede historier ud af, mens passagerne spiser den fine mad i deres moderigtige tøj. Vi glider derudad i en rus af søsyge, vomitus og skibsforlis med et cocktailbær på toppen.

 

3: På den øde ø er der vendt op og ned på magtfordelingen. På øen er man afhængig af, hvem der kan udføre noget praktisk, mens man venter på hjælp udefra. Hvem kan sørge for mad, hvem kan lave bål?

 

 

TRIANGLE OF SADNESS - en filmanmeldelse

Fotograf: Fredrik Wenzel ©Plattform Produktion

 

 

 

 

Humoristisk

Hele vejen igennem i TRIANGLE OF SADNESS er der indlagt humoristiske indslag, som ikke altid får publikum til at slå sig selv på lårene af grin, men dog til at trække på smilebåndet. Man fristes til indimellem at tænke, at det måske var sjovt for filmholdet og skuespillerne.

Skuespilpræstationerne

Skuespilpræstationerne i TRIANGLE OF SADNESS er overbevisende med Woody Harrelson (bl.a. kendt fra sin fabelagtige alkoholiserede præstation i ‘Glasslottet’) som kaptajnen, der får lidt for meget indenbords. Danske Vicki Berlin gør det indlevende som oversteward, der coacher sine medarbejdere. Man kan høre hendes danske accent skinne igennem, men det er kun charmerende. Vicki har stået i lære i rollen fine steder som Nimb for at få den helt rigtige stil og er blevet undervist i aldrig at sige nej til kundernes ønsker, men omgås ønsket på en sådan måde, at det kan komme ud som et ja. Zlatko Burić (Meho fra Taxa) spiller fremragende som en plat ildelugtende, svedig og alkoholiseret fidusmager af en russisk kapitalist, der sælger gødning, som har gjort ham meget velhavende.

 

 

 

 

 

 

 

Woody Harrelson

Fotograf: Fredrik Wenzel ©Plattform Produktion

 

 

 

De unge topmodeller udfylder deres roller dejligt krukket, Harris Dickinson som modellen Carl og hans partner Charlbi Dean Kriek som model Yaya. 83-årige Oliver Ford Davies (bl.a. kendt fra Starwars) som våbenhandler har en lille, men betydningsfuld rolle, som han udfylder til perfektion.

 

Forfatteren Camilla Läckberg ses i en birolle som sig selv.

 

Det kan være lidt svært at se den indre sammenhæng mellem de tre dele. Den første del virker næsten som en film for sig.

 

 

 

 

 

Woody Harrelson

Fotograf: Tobias Henriksson

 

 

 

 

 

Man kan undre sig over, hvor de pludselig får champagne eller sæbe fra på den øde ø, men det er måske noget, der er svømmet i land fra den kæntrede luksusyacht.

 

Alt i alt en god og underholdende film til en hyggeaften i byen. Dog kan man sige, at meget af dramaet måske er set før og er ny vin på gamle flasker. I princippet gør det ikke noget, at filmen ikke er så original som den gerne vil give sig ud for at være, men om den indskriver sig i filmhistorien som værende den ultimativt største satiriske komedie nogensinde er nok tvivlsomt.

 

 

 

 

 

 

Charlbi Dean Kriek

Fotograf: Tobias Henriksson

 

 

 

 

 

 

Se trailer her til TRIANGLE OF SADNESS

 

 

TRIANGLE OF SADNESS – en filmanmeldelse er skrevet af G.Boeholt, KULTURINFORMATION