WHITNEY HOUSTON
Film

WHITNEY HOUSTON – anmeldelse

WHITNEY HOUSTON

I WANNA DANCE WITH SOMEBODY

 

 

WHITNEY HOUSTON

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

WHITNEY HOUSTON (1963-2012), huskes for hits som ‘I Wanna Dance With Somebody’, ‘Saving All My Love’, ‘How Will I Know’, eller Dolly Parton nummeret ‘I Will Always Love You’. Vi føler os sikkert hensat til fornøjelige stunder, når musikken spilles.

Whitneys start på karrieren

Vi begynder med at se, hvordan Whitney synger Gospel i kirkekor i New Jersey under sin moders ledelse. Hun synger bl.a. ‘Guide me, thou, Jehovah‘. Moderen er ikke helt tilfreds med Whitneys egen måde at gøre tingene på. Moderen Cissy Houston synger også i klub og her får Whitney sin store chance.

Karrieren og privatlivet

I I WANNA DANCE WITH SOMEBODY følger vi Whitney helt fra start og igennem sin karriere, hvor hun dør som 48-årig. Vi ser hendes arbejde med sangene, hvordan hun afviser mange forslag til sange og har flair for, hvilke sange, hun ville kunne føre til succes. Vi følger med i hendes privatliv, hvem hun knytter og støtter sig til. Hendes glæde over at være mor følges på en rørende måde. I WANNA DANCE WITH SOMEBODY skildrer Whitneys musikkarriere meget mere end skandalerne. Hendes stofmisbrug er ingen hemmelighed i filmen, men fokuset er musikken.

 

Det problematiske forhold til hendes mand Bobby Brown bliver også portrætteret. Hvordan hun møder ham og forholdet udvikler sig.

Whitneys egen stemme

Det er Whitneys egen stemme, The Voice, som hun blev kaldt, som vi hører hele vejen igennem filmen også i live optagelser.

 

Hun er også kendt fra film som f.eks. ‘The Bodyguard’ (1992) med Kevin Costner og sig selv i hovedrollerne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WHITNEY HOUSTON - anmeldelse

 

 

Skuespilpræstationer

Naomi Ackie gør det udmærket som den lidt benovede Whitney for hvem successen til at begynde virker overvældende. Stanley Tucci bl.a. kendt fra ‘The Devil Wears Prada’ (2006), spiller den stensikre Clive Davis, hvem Houston indgår pladekontrakt med. Han ser her en kvinde med en gylden fremtid foran sig. Faderen John Houston er den dameglade manager og skal bl.a. administrere den store formue og er på behændig vis god til at anvende Whitneys indtægter på sig selv.

Opfordring

Er man til Whitney Houston så tag ind og se filmen og hør om en legende med masser af dejlig musik, hvor man lægger øre til en fantastisk stemme, der har vundet masser af priser.

 

WHITNEY HOUSTON: I WANNA DANCE WITH SOMEBODY skildrer et liv med succes, rigdom, venskab, loyalitet eller mangel på samme samt op- og nedture og stofmisbrug. Og hvor livet klichéagtigt afsluttes alt for tidligt.

 

 

 

Se trailer til WHITNEY HOUSTON: I WANNA DANCE WITH SOMEBODY her & her

 

 

WHITNEY HOUSTON: I WANNA DANCE WITH SOMEBODY er en anmeldelse af G.Boeholt, KULTURINFORMATION