Teater

ZIRKUS NEMO 2023

Charlottenlund Fort

ZIRKUS NEMO 2023

 

 

 

 

 

 

 

ZIRKUS NEMO 2023

Foto: Jacob Leitisstein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ …….. Søren Østergaard tog alle stik hjem, flot sekunderet af verdensartister, og et veloplagt orkester ……’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZIRKUS NEMO blev etableret i 1999 af skuespilleren Søren Østergaard og journalisten Anders Lund Madsen. I 2007 overtog Søren Østergaard hele foretagendet. Konceptet var dengang og er det stadigvæk, at der er et publikum til en genre mellem revy, cirkus og satire. ZIRKUS NEMO er cirkus for voksne, det er befriende. Der er ingen små ører der sidder og lytter med. Det var godt spottet, for ZIRKUS NEMO er blevet en stor succes i årenes løb. Søren Østergård har været med til at cementere et personaliseret show, ved at genoplive sine egne figurer bl.a. Smadremanden, Bager Jørgen og Målermanden.

 

Desuden er forestillingen blevet mere cirkusagtig med artister, et orkester og små selvstændige numre og ikke at forglemme, vi sidder i et smukt cirkustelt. Forskellen på det traditionelle cirkus og ZIRKUS NEMO er alligevel til at tage og føle på, fordi der hele tiden ligger en lille, eller stor, ironisk tone og bobler under overfladen. De ‘rigtige’ artistnumre er som de skal være, men sammenkædningen er på et humoristisk niveau, og der bliver lavet sjov med de etablerede cirkusgenrer, eksempelvis trylleri.

 

 

 

 

 

 

ZIRKUS NEMO 2023

Målermanden. Foto: Steen Brogaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bare at se teltet der står flot knejsende på plænen i Charlottenlund med Øresund som baggrund, får én i cirkusstemning. Beboelsesvognene er sat op på pladsen og forestillingens medvirkende er ved at forberede sig. Imens høres publikums summen og latter, der er god stemning. Søren Østergaard starter showet i bedste Sprechstallmeister stil og vi bliver præsenteret for hele ensemblet, samt et nummer med den oversavede dame, der i aften er en mand, Hector. Hector er en verdensberømt artist med speciale i håndstand.

Showet er i gang

Den første store kunstner vi møder er Fløjtemanden. En legende i Dansk Showbiz, manden der allerede fra barnsben har underholdt hele landet med sine manglende fløjteevner. Så var stemningen lagt, hele teltet brød sammen af grin.

 

Vi møder aftenens første professionelle artist, Zoré España, der bjergtager publikum med sit Diabolohjul. Aftenens første fænomen er manden fra Lolland med verdens længste venstre arm. Vildt! Der kom besøg fra Tjekkiet, Bugtaler Oleg Olansky. Meget sindsoprivende, specielt da nummeret faldt fra hinanden eller rettere sagt dukken gjorde.

 

 

 

 

 

 

ZIRKUS NEMO 2023

Hector. Pressefoto

 

 

 

 

 

 

Endnu en af de kendte figurer havde fået en plads i forestillingen, Baglænsmanden v. Kjeld Dahl, født Åge, som har stiftet DBU: Dansk Baglæns Union. Kjeld har aldrig gået i dagskole, kun aftenskole, men til gengæld i 35 år.

 

Claudius Specht overrasker med sin jonglering. Han er stilsikker og charmerende. Jeg har aldrig før set en fjernstyret kastemaskine, men det er smart. Hver gang han skal bruge en ekstra jonglør kegle, får han den automatisk i hånden. Et elegant nummer.

 

Ingen dyretæmmer når op på siden af Marianne, hun er dronningen. Hun er ganske ukuelig, når hun præsenterer sine små firbenede venner. Hun er bare charmerende.

Anden akt

Smadremanden åbnede anden akt. Alle de spidsborgerlige Gentofteborgere fik en på sinkadusen. Han går lige til kanten og er forrygende.

 

Et af de morsomste numre i forestillingen er Magi i verdensklasse, hvor Østergaard er en gammeldags tryllekunstner med stofblomster og en kanin i hatten.

 

Duo Flash har optrådt i hele verden med deres eminente teknik og dynamiske udstråling. Der er fart og tempo over de to herrer når de kaster rundt med hinanden. Kaskadørkunst når det er bedst.

 

Målermanden har opnået verdensberømmelse med sine målinger: tidsmålinger, luftmålinger, håndmålinger, hastighedsmålinger, meningsmålinger osv. Hans nummer gik rent ind hos publikum i teltet.

 

Den prisbelønnede håndstandsartist Hector Yzquierdo, udførte nogle af genrens mest vanskelige tricks. Han er sikker og artistisk overlegen. En fornøjelse.

 

 

 

 

 

Charlottenlund Fort

Bager Jørgen. Foto: Steen Brogaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bager Jørgen var den sidste af Østergaards figurer og vi blev ikke snydt for et par dansende koteletter. Han fremsagde et digt a la Jørgen Leth, som han nærmest improviserede på scenen over to unge mennesker der kom op, Nana og Jonas.

 

Aftenens sidste artistnummer var Duo Staubert. Højt oppe under teltets kuppel balancerer en artist, Nancy, på en mange meter høj stang. I manegen står, sidder, cykler eller jonglerer Dimitri. Det er ekvilibristisk balancekunst når det er bedst.

 

 

 

 

 

 

Charlottenlund Fort

Zoré España. Pressefoto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afsted til ZIRKUS NEMO

Søren Østergaard tog alle stik hjem, flot sekunderet af verdensartister, og et veloplagt orkester. Vi var underholdt fra først til sidst. Hans underspillede og charmerende humor er uimodståelig. Hvis du endnu ikke har set ZIRKUS NEMO er det på tide. En festlig og fornøjelig aften. God fornøjelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søren Østergaard

Zirkusdirektør, Søren Østergaard. Foto: Steen Brogaard

 

 

 

 

 

 

 

ZIRKUS NEMO 2023 – Medvirkende Søren Østergaard, alias Fløjtemanden, Bugtaler Oleg Olansky, Baglænsmanden, Marianne, Smadremanden, Tryllekunstneren Per Ole Hanemann Gølsen, Målermanden, Bager Jørgen. Øvrige medvirkende: Laura Kvist Poulsen, Christian Mosbæk, Ingo Steibner. Artister: Zoré España, Hector Yzquierdo, Claudius Specht, Duo Staubert. Orkester: Frank Baks nye og gamle drenge. Spiller til 3. september og i Odense 13.-17. september.

 

 

 

 

ZIRKUS NEMO 2023, Zirkus for voksne – se mere her

 

 

 

ZIRKUS NEMO 2023 anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm