Litteratur Rejser

22 TURE I KØBENHAVNS OMEGN

22 TURE I KØBENHAVNS OMEGN

SOM DU SKAL PÅ

 

 

 

 

 

 

 

22 TURE I KØBENHAVNS OMEGN

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

‘ ……….. stemningsbilleder med sjæl og dybde ……’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

Denne lille fikse bog er en aflægger af serien ‘111 steder…. i Danmark/hele verden – som du skal se’. Det er ingen hemmelighed, at jeg er ret vild med denne bogserie, fordi den giver læseren rigtig mange nye muligheder for at opleve steder, man ellers ikke ville tænke på som potentielle udflugtsmål. Dette er den syvogtyvende bog i serien og den er meget anderledes end de andre.

Forfatterne

Forfatterne Dorete Dandanell og Lene Skodborg er to kompetente kvinder, der ved hvad det drejer sig om. Dandanell er cand.mag. i historie og dansk og Master i Socialt Entreprenørskab og formand for Historisk-Topografisk Selskab for Lyngby- Taarbæk Kommune. Under Corona nedlukningen var der tid til at udforske knapt så kendte områder, museer og ruter, og det er der kommet denne bog ud af i samarbejde med Lene Skodborg.

 

Lene er mag.art. i etnologi og igennem tredive år har hun arbejdet som museumsinspektør på bl.a. Nationalmuseet. Hun bruger sin fritid på at cykle rundt i København og omegn for at opleve at natur og kulturarv kan flettes sammen.

 

Fotograf Peer Krogh er uddannet filminstruktør. Han har filmet og fotograferet i hele verden og har et særligt øje for nuet og arbejder spontant og hurtigt.

22 skønne ture i det ukendte kendte

I denne bog kommer vi vidt omkring. Igen er man målløs over, at der er så mange uopdagede steder for den almindelige hverdagseventyrer. Med andre ord, her er noget for enhver smag. Turene er imellem 3 og 16 kilometer lange. Enten kan man tage ruten på cykel eller gå, alt efter temperament.

 

Der er beskrevet 22 ture og de er alle nogen man har lyst til at tage ud på. Inden hver tur er der en detaljeret optegnelse over hvordan man starter og hvor turen går hen. Desuden er der på hver tur sat destinationer ind, måske 10-15 stykker, der hver har en udførlig beskrivelse af den pågældende lokation. Sjældent har jeg set en så grundig gennemgang af et sted og det er lige præcist det der gør denne guide god. Der er baggrundshistorie, present information og nyttige tips til hvert et lille punkt.

 

Indrømmet, mange af stederne er områder man kører forbi, fordi man på et tidspunkt har fået at vide at de enten er kedelige, uinteressante eller i et område der er utilgængeligt. Dette ikke sagt for at fornærme de borgere der bor der, men hvis du ikke har kendskab til et område eller egn, har vi alle tendens til at være fordomsfulde. Tag f.eks. følgende eksempler: Gladsaxe, Albertslund eller Brøndby, hvis du ikke bor der eller har familie i nærheden, er det ikke punktet man tager til på en søndags udflugt. Det er ærgerligt, for de er faktisk eksotiske oaser.

 

Per Krogh har taget nogle stemningsbilleder med sjæl og dybde. De er så inspirerende, at det nærmest bliver en nødvendighed at tage ud og se stederne ved selvsyn.

Opdag eller genopdag de nye ‘Hemmelige steder’

Selv på de mere velkendte udflugtssteder såsom Dyrehaven, Lyngby og Bagsværd Sø, oplever vi nye steder, som ikke engang er kendte for de lokale. Samlet set er bogen en praktisk løsning. Man kan transportere sig ud til en destination som man lyster og så ellers tage på udflugt. I vores tidsalder har mange af os rejst verden rundt, for nogens vedkommende tilmed flere gange, men at opleve vores nærmiljø glemmer vi tit. Hvis vi havde stået i omegnen af Prag og set vandhaverne i Albertslund, var man faldet i næsegrus beundring og taget 300 billeder til Instagram.

 

Alt det som vi synes er spændende og fremmedartet er faktisk lige uden foran vores dør. Nå ja, måske så 20 kilometer væk, men det er der. Brug sommeren på nye nære oplevelser og opdag Danmark på en ny og uforudsigelig måde.

 

 

22 TURE I KØBENHAVNS OMEGN som du skal på. Forfattere Dorete Dandanell og Lene Skodborg. Fotograf Per Krogh. Udgivet på forlaget Frydenlund.

 

 

 

 

22 TURE I KØBENHAVNS OMEGN – se mere her

 

 

 

 

22 TURE I KØBENHAVNS OMEGN – er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION