CIRKUS ARLI 2024
AKTUELT Teater

CIRKUS ARLI 2024

CIRKUS ARLI 2024

 

 

Cirkus for hele familien

 

 

 

 

 

 

CIRKUS ARLI 2024

Foto: CIRKUS ARLI 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ …… hold øje med kulturskatten Cirkus Arli, når de kommer forbi din by …..’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cirkus Arli går nye veje i sæson 2024. Cirkus Arli har altid været et familieforetagende og blevet udvidet med Tara Toya, som er med i manegen for første gang. Tara er gift med Alexander Arli, der er tredje generation i cirkusdynastiet. Det hele startede med Søren Arli Hansen (1935-2011). Han var uddannet maler, men havde en artist i sig. Sammen med sin hustru Lotte skabte han et komisk jonglørnummer. Derudover lavede de et tankelæsningsnummer. De optrådte hos blandt andre Cirkus Moreno og Cirkus Arena. Søren optrådte også som hvid klovn. Vi savnede dog noget mere klovneri i årets forestilling.

 

Søren var ikke til at slå ud. Han realiserede sin drengedrøm og sammen med Lotte syede han et lille et-masters cirkustelt i deres københavnerlejlighed. De var meget spændt på om det hele passede sammen, når teltet kom ud af lejligheden – det gjorde det. Søren byggede selv bænkerækker, manege, og ridegang. I 1970 åbnede cirkus Arli. Hele personalet bestod af familien, det vil sige Lotte og Søren, samt sønnen Martin (født 1960), der var 10-11 år gammel. Man spillede flere forestillinger dagligt og entréen var to kroner. Det er en usædvanlig historie, der viser at man kan hvad man vil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CIRKUS ARLI 2024

Foto: CIRKUS ARLI 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I 1972 fik Cirkus Arli sin Tv debut og drog på landevejene. Man hyrede et udenlandsk artistnummer, samt heste og geder var med. I 1983 kom Bettina med, hun blev gift med Martin, og i 1987 fik de sønnen Alexander, der begyndte at optræde allerede som 2-årig. I 2011 døde Søren Arli, og stafetten blev givet videre til familien.

Arli 2024

Forestillingen åbner med at Tara synger en sang og byder velkommen. Tara Toya er uddannet på Performing Arts School i Göteborg og har medvirket i utallige musicals. Hun er et friskt charmerende pust. Bagefter udførte Martin Arli et hyggeligt tryllenummer. Vi møder Slinky, Miss Adriana, den kæmpestore gådefulde spiral, der snor sig rundt på gulvet, i flot lys. Lige noget for børnene. Et meget anderledes indslag var et spandekvilibrist nummer udført af Polypans. I sjove tyrolerkostumer kom vi i alpestemning og spandene blev kastet/jongleret rundt på alle mulige forskellige måder. Tara viste i sit indslag med Alexander, et fint komisk talent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CIRKUS ARLI 2024

Foto: CIRKUS ARLI 2024

 

 

 

 

 

 

De havde nogle morsomme ordspil, som Martin og Alexander tidligere har eksileret i, men de er blevet pudset af og Tara og Alexander er en god fornyelse for forestillingen. Første afdeling sluttede med det store hundenummer. Saabel, Jennifer, præsenterede sine slædehunde, Huskies og Samojeder. Seks pragtfulde hunde, der sprang rundt på igloer, gennem tøndebånd og kørte ned ad en rutsjebane. Der var godt styr på hundene, men indimellem var nummeret lidt forvirrende. Det var som om vi på så kort tid som muligt, skulle se alt hvad de kunne præstere. Det gik lidt for hurtigt med at gennemføre nummeret.

Anden afdeling

Anden akt startede med Miss Adriana i en elegant luftballet i ring. Nummeret blev udført med perfektion. En fornøjelse at opleve. Man må sige at der blev skruet op for blusset i anden afdeling. Miss Jennifer fremførte sit fantastiske antipodist nummer. En antipodist er en person der ligger på en specialfremstillet stol og med fødderne oppe i luften, og imens jonglerer artisten med forskellige genstande. Hun er virkelig god og har styr på bolde og meget andet hun kaster rundt med. Jennifer har overskud og styrke, når hun jonglerer. Jelena Vasiljeva bruger hula hop ringe på en ny måde Det var en fornøjelse at se hende beherske ringene med sikkerhed både på gulvet og i luften, mens hun svævede 10 meter over gulvet. Det er fremragende.

 

 

 

 

 

 

 

CIRKUS ARLI 2024

Foto: CIRKUS ARLI 2024

 

 

 

Cirkus for hele familien

Foto: CIRKUS ARLI 2024

 

 

 

 

 

 

 

Tara og Alexander fyrer igen op under publikum med et totalt vandet og komisk hypnotisørnummer, der er er meget morsomt. Forestillingen afsluttes med Antonin Navratil med en Washington Trapez. Det er en overordentlig svær disciplin, som kræver en balance ud over det sædvanlige. Det var betagende at se, hvordan Antonin Navratil holder sin krop i spændt balance. Dygtigt.

En kulturskat

Cirkus har eksisteret i Danmark i næsten 230 år og er en del af den danske kulturarv. Cirkus har underholdt generationer af mennesker og det bliver det forhåbentligt ved med at gøre. Cirkus Arli er et levende bevis på, at både børn og voksne bliver henrykt og kigger op i teltdugens loft med skrækblandet fryd, når artisterne flyver rundt. Cirkus Arli er et lille cirkus med et stort hjerte til sit publikum og håndværket. Det ser vi tydeligt i deres 2024 forestilling.

 

Der skal være plads til de små dygtige cirkus, hvor publikum er så tæt på artisterne, at de næsten kan røre ved dem. Det her er gammeldags cirkus med Candy-floss, pop corn og lirekassemusik. Hold øje med kulturskatten Cirkus Arli når de kommer forbi din by.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cirkus for hele familien

Foto: CIRKUS ARLI 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CIRKUS ARLI 2024 – Se turnéplanen på nettet, den opdateres løbende.

 

 

 

 

 

CIRKUS ARLI 2024 – se mere her

 

 

 

 

 

CIRKUS ARLI 2024 er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm