Film: Operation Fortune
Film

Film: Operation Fortune

Film: Operation Fortune

 

 

 

 

 

 

 

 

Film: Operation Fortune

 

 

 

 

 

‘ …. med Operation Fortune er man underholdt fra først til sidst …..’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

Den længe ventede Guy Ritchie film er endelig kommet i de danske biografer. En spion-action film, med masser af tempo. Vi bliver hurtigt kastet ind i et hæsblæsende handlingsforløb, hvor superspionen Orson Fortune fra MI6, skal opspore og tilintetgøre en ny og dødbringende våbenteknologi. Han kommer i kontakt med våbenmægler og milliardær, Greg Simmonds. Fortune og hans team er dog ikke de eneste der har set fidusen i det nye våben.

 

Orson Fortune´s spionhold skal udføre en undercovermission og de får fat i en Hollywoodstjerne, Danny Francesco, der skal hjælpe dem med at løse opgaven. De bliver ført direkte til milliardæren og våbenhandleren Greg Simmonds. Derefter går det over stok og sten rundt i hele verden, for at kunne fuldføre jobbet.

MI6

Vi er i London på MI6`s hovedkontor og Nathan Jasmine bliver sat til at engagere den mest suveræne i branchen til at destruere den dødbringende dræbermaskine. Orson Fortune er den bedste og mest hårdtslående til jobbet. Han skal sætte sit hold og de betroede bliver Sarah Fidel og J.J. Fortune bliver indigneret over at Sarah er en kvinde, men bliver hurtigt omvendt da han opdager hendes kompetencer. Tillige er hun charmerende og bedårende. J.J. er en driftssikker, rolig og pålidelig del af holdet.

De klassiske actiongreb

Vi bliver kastet fra det ene land til det andet i jagten efter forbrydere, der har mange forskellige nationaliteter. Man oplever hvert lands særkende. Vi får lige akkurat tid nok til at kunne se hvor vi er, f.eks. med en biljagt igennem en Tyrkisk Bazars smalle gyder. Guy Ritchie har en hel særlig stil, specielt når det drejer sig om opfindsomhed i biljagter, helikopterstunts, forfølgelsesscener i lufthavne etc.

 

Alle sejl er sat til. Lige fra mondæne velgørenhedsfester til eksklusiv milliardær luksus. Der er lidt James Bond stemning undervejs, og alligevel ikke. Der er mange biljagter, som tager pusten fra dig. Nævekampe, eller skal vi kalde det hårdtslående nærkampe, er noget Fortune/Statham kan, og det bliver flittigt demonstreret. Vi bliver præsenteret for den sidste nye teknologi i opklaringsarbejde. Det her er en supermoderne spionhistorie, hvor hurtige og morsomme replikker ustandseligt flyver gennem luften, alt imens vores hovedpersoner ikke bliver forpustede en gang. Det gør vi andre.

Unikt skuespil

Vi bliver, uden at opdage det, taget med på et eventyr. Undervejs sidder man og morer sig, og pludselig bliver man i tvivl om Marlon Brando er med i filmen. Hugh Grant, som milliardæren Greg Simmonds, spiller helt vidunderligt, netop med en twist af Godfather. Orson Fortune – Jason Statham er smart, flot og spiller lige til kanten af det troværdige. Sarah Fidel – Aubrey Plaza, er et godt valg. Hun er snu, kæk, fandenivoldsk og bliver inden for skiven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Film: Operation Fortune

 

 

 

 

 

I det hele taget bliver der leveret gode præstationer hele vejen rundt. Alle karaktererne er mere eller mindre karikerede i deres udtryk, men de har fået lov til at gå lige til stregen, så man sidder undrende tilbage og er faktisk blevet overbevist om deres fortræffeligheder eller manglen på samme.

 

‘Operation Fortune’ er en elegant fotograferet film, med mange finesser. Der er ikke blevet sparet på effekterne. Der er smæk for skillingen og fart over feltet. God underholdning, lige til en hyggeaften i biografen med popcorn. Man er underholdt fra først til sidst.

 

 

 

Film: Operation Fortune. Ruse de Guerre. (Det franske udtryk betyder en utraditionel tilgang til krig, hvor det drejer sig om at forvirre og bedrage fjenden). Medvirkende: Orson Fortune – Jason Statham, Greg Simmonds – Hugh Grant, Sarah Fidel – Aubrey Plaza, Danny Francesco – Josh Hartnett, Nathan Jasmine – Cary Elwes, J.J – Bugzy Malone m.fl. Instruktion: Guy Ritchie. Manuskript: Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Marn Davies. Fotograf: Alan Stewart

 

 

 

Se trailer Film: Operation Fortune her

 

 

 

 

Film: Operation Fortune er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION