Musik Rejser Teater

Kirsten Siggaard i Tivoli✮✮✮✮✮

 Kirsten Siggaard & Tivolis Salon Orkester

Vi kender hende allesammen. Sprudlende Kirsten Siggaard

giver koncert på plænen de kommende tirsdage i Tivoli

 

Kirsten Siggaard & Tivolis Salon Orkester

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

Tivoli er fortsat vores perle i Københavns centrum, og man har tænkt store tanker for at kunne passe på gæsterne og for at gæsterne kan passe på hinanden. Derfor er plænen omdannet til en ‘coronafri’ koncertplads med en lang række nemme og klare forholdsregler. Helt enkelt: Hold afstand. Sid ned. Dans og sang forbudt.

 

Og hvem kan så løfte et publikum op i skyerne under disse forholdsregler, på en ‘coronaeftervirkningsdag’ med let regnvejr i luften? Det kan Kirsten Siggaard! Og hun gør det sammen med Tivolis 13 mand store Salon Orkester. Og det er alt sammen under ledelse af Tivolis Kapelmester Peter Jensen ved roret.

 

Siggaard og Jensen kom med undskyldninger om, at det kun var for få uger siden, at det var blevet en realitet, at disse koncerter kunne gennemføres, endda på Plænen. Det havde de nu ikke behøvet, for rutinerede og dygtige folk glemmer sjældent at køre på deres musikalske cykler. Jensen & Co måtte holde sig til deres i forvejen gamle kendinge og Kirsten Siggaard måtte, som den erfarne sangerinde hun er, springe ud i nye numre, og det blev det på ingen måde ringere af.

En autentisk koncert

Vi fik således en autentisk koncert med den ene evergreen efter den anden. I det indenlandske repertoire kom vi omkring ‘Dansevisen’, ‘Forelsket i København’, ‘Gem et lille smil’, ‘Glemmer du’ og også Anders Frandsens Grand-Prix klassiker ‘Lige der hvor hjertet slår’ fra 1991.

 

På den udenlandske side blev vi beæret med Chaplins ‘Smile’, ‘What a wonderful world’ og endelig også et nummer, som står Kirsten Siggaards hjerte meget nær, nemlig ‘Summetime’ af Gershwin.

 

Ekstranummeret røber vi ikke titlen på, men Kirsten Siggaard ER det nummer, samtidig med, at hun kan så meget andet. Og historien om hvorfor ‘Summertime’ står som noget særligt for den 65-årige Diva, kan man komme og høre på plænen de næste to tirsdage klokken 18.00.

 

Covid-19 har givet sinkadus til os allesammen, og det har også givet sinkadus til Tivoli. Man møder en have, der har slået dørene op adskillige måneder efter den normale sæsonåbning, og har måttet afskedige i hundredvis af trofaste medarbejdere. Jeg synes, det er på sin plads, at deres anmelder opfordrer til ikke at glemme Tivoli i ‘hjemmeferieplanerne’.

 

Så selv om vi snydes for ‘Fredagsrock’, så tjek det righoldige program på Tivoli.dk, hvor der også er jazz, der spredes ud over paletten og en optimering af mange andre kendte ‘Tivoliklassikere’.

 

 

 

Fotograf Elona Sjøgren©

 

Indlægget er skrevet af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION