Film

LAST SEEN ALIVE – en biograffilm

LAST SEEN ALIVE

– en biograffilm

 

 

LAST SEEN ALIVE - en biograffilm

 

✮✮✮✮

 

 

I filmen LAST SEEN ALIVE mødes vi af det klassiske pitstop på en tankstation. Der skal tankes og snuppes en flaske vand. Ægteparret Will (Gerard Butler kendt fra bl.a. filmindspilningen af Andrew Lloyd Webers Phantom of the Opera fra 2004) og Lisa (Jaimie Alexander) er på farten, da Lisa skal besøge sine forældre. LAST SEEN ALIVE foregår i USA anno 2022.

 

 

 

LAST SEEN ALIVE - en biograffilm

 

 

Setting

Parret er igennem nogle ægteskabelige vanskeligheder og Will har lovet at køre sin kone til sine forældre, så hun kan få en tænkepause. Will er forholdsvis velhavende og beskæftiger sig med ejendomshandel. Efter indkøbet på tanken returnerer Lisa ikke. Hun er sporløst forsvundet og derefter går jagten ind på opspore hende. Will kontakter politiet og hendes forældre og leder alle tænkelige steder. Men hun er og bliver væk.

 

 

 

LAST SEEN ALIVE - en biograffilm

 

 

 

Der er suspense i filmen helt fra start til slut. Spændingskurven forbliver oppe og forøges af et eminent lydspor og pay off udebliver ikke. Hvor er Lisa forsvundet hen?

Flashbacks

LAST SEEN ALIVE byder også på filmiske greb med flashbacks, hvor man ser episoder fra deres ægteskab. Det forekommer alt sammen rimeligt realistisk. I diskussionerne om deres ægteskab foregår det med saglige samtaler og ikke med de alt for ofte set overdrevne hysterier. Forældrenes reaktion på Lisas forsvinden fremstilles også plausibelt. Er Lisa blevet kidnappet?

 

 

 

Film

 

 

 

LAST SEEN ALIVE

 

 

 

Scener med voldsomme håndgemæng udebliver ikke og det kan virke lidt kraftigt, når filmen anbefales fra 11 år.

Firserstil

LAST SEEN ALIVE kan bestemt anbefales, især hvis man kan lide firser stilen, der bevægede sig op i halvfemserne. Mange vil sikkert kunne huske filmen BREAKDOWN (1997), hvor bilen bryder sammen og konen forsvinder med Kurt Russell i hovedrollen. LAST SEEN ALIVE er i samme boldgade. Så hvis BREAKDOWN betragtes som et hit, vil LAST SEEN ALIVE sikkert også appellere. LAST SEEN ALIVE er meget realistisk med den velkendte manhunt, som samtidig er troværdig. En god spændingsfilm med underspillet realisme som kan rekommanderes.

 

 

 

spændingsfilm

 

 

 

 

LAST SEEN ALIVE – en biograffilm har premiere i landets biografer i dag.

 

 

LAST SEEN ALIVE – se trailer her

 

Tjek KULTURINFORMATIONS filmanmeldelser her

 

 

LAST SEEN ALIVE – en biograffilm er anmeldt af G.Boeholt, KULTURINFORMATION