LOUISIANA ALEX DA CORTE
Kunst

LOUISIANA ALEX DA CORTE Mr Remember

LOUISIANA     ALEX DA CORTE

Mr Remember

 

 

 

 

LOUISIANA ALEX DA CORTE

Alex Da Corte – Mr. Remember Foto: © Niels Lyksted – all rights reserved

 

 

 

 

 

‘En slikpose af Las Vegas-stemning, blandede bolcher og motoriseret regnfrakke’

– Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION

 

 

 

ALEX DA CORTE – Mr Remember er at finde på LOUISIANA frem til januar 2023.

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

Alex Da Corte (f. 1980) er venezuelansk-amerikansk kunstner, der har udstillet overalt i verden, men som det kommende halve år for første gang i Europa får en særudstilling præsenteret på Louisiana, med samlede værker fra det seneste årti. Helt nye værker har også fundet vej til udstillingen, og vi møder også værker, som specifikt er produceret til udstillingen og som museet har erhvervet til deres righoldige samling.

 

 

 

LOUISIANA ALEX DA CORTE

LOUISIANA ALEX DA CORTE Mr Remember Foto: Malle Madsen

 

 

 

ALEX DA CORTE – Mr. Remember

Mr. Remember – er totalinstallationer af gigantiske dimensioner, som læner sig op af den pop-art, mange husker fra KUDO udstillingen og endelig også den nyligt fremviste MIKA ROTTENBERG.

 

Udstillingen er som at træde ind igennem skærmen på din smart-phone og dumpe op i et muppet-show, med warholske toner, simpsonske universer og forstørret børnelegetøj med damehat på hoved. Alt er svøbt i neon, musik, film og dufte. Vægge og gulve flyder sammen, som var det et palads af glas. En slags formateret harddisk der smider værktøjskasser hen i dybet på Alice i Eventyrland, med kaninhuller formet som puddelhunde i spidermankostumer – årtiernes grillmester. Film, tableauer, skulpturer, mobiler og malerier tager afsæt i grundsubstansens essentialisme på rytterstatuens støvlehæl.

 

 

 

 

 

LOUISIANA ALEX DA CORTE

Alex Da Corte – Mr. Remember Foto: © Niels Lyksted – all rights reserved

 

 

Kort sagt afsindige absurditeter, med bismag af kendte værker fra samtiden. Således finder vi parafraser fra film, teater, skuespil, kunst og bacchus-fester. Rattet er faldet af, og du styrer hjulene manuelt, med håndsvinget i helikopteren.

Dine latente erindringer du havde glemt, du troede, du kunne huske

Hvad er så formålet med dette teater? Alex Da Corte fortæller, at nøglen ligger i titlen Mr. Remember. En titel, der også kan hedde ‘Mis’- remember – altså en ‘erindringsforskydelse’ eller ‘at huske galt’, en ‘refleksion’ i vores hjerner på noget, vi måske har set eller oplevet før. Nøgleordene er helt klart ‘refleksion’ og ‘genkaldelse’, vil jeg som anmelder mene.

 

Måske har du været der før? Er det deja vu fra en drøm? Er det erindringer fra børne-tv? Har du sat dig i ursuppen, trådt i noget eller spist fedtfarver? Måske husker du det, som var du i bunden af et stoleben i en helt anden dimension?

 

 

 

 

 

Mr. Remember

Alex Da Corte – Mr. Remember Foto: © Niels Lyksted – all rights reserved

 

 

 

Nedslagseksempler fra bolledejen

Et monstermega videoværk på tæt ved 3 timer viser os 57 forskellige videoklip, hvor symbolikken spiller golf med vores erindringer fra f.eks. Sesame Street, Looney Tunes og gyserfilmen Scream. Jeg nyder den måde, der rodes med begreberne på – og der er old school på toppen. En bimbo blondine leger æggende med køkkenknive – er hun lystmorder, husmoder eller bare bimbo? Er det hende fra PSYKO? Vi ved det ikke. En heks synger de sødeste sange med indlevelse og passion. Værket bærer titlen RUBBER PENCIL DEVIL, og er netop blevet erhvervet af Louisiana.

 

 

 

 

Mr. Remember

Alex Da Corte – Mr. Remember Foto: © Niels Lyksted – all rights reserved

 

 

Vi mødes også af en parafrase til Jørgen Leths film ’66 scener fra Amerika’ fra 1982 – det er her Andy Warhol spiser en hamburger. I værket THE SUPƎRMAN mødes vi af fire store skærme, der viser 4 simultane filmsekvenser. Her er den fremtrædende skærm TRUƎ LIFƎ fra 2013, som viser kunstneren spise morgenmad – klar hilsen til Jørgen Leth, der i øvrigt også på Louisianas matrikel har haft ‘samtale’ med Alex Da Corte ved diverse arrangementer.

 

 

 

Mr. Remember

Alex Da Corte – Mr. Remember Foto: © Niels Lyksted – all rights reserved

 

 

 

Glemmes skal ikke AS LONG AS THE SUN LASTS fra 2021. Værket er en enorm mobile, der lader vinden bestemme farten på Calder-Terrassen. Værket har tidligere været udstillet på Metropolitan Museum of Art i New York, men er skabt specielt til Louisianas udstilling. Den mobile vil sige børn en hel del.

 

 

 

 

Mr. Remember

Alex Da Corte – Mr. Remember Foto: © Niels Lyksted – all rights reserved

 

 

 

Pas på når du flyver med ud i fremtiden

NB: Udstillingen er yderst skrøbelig – der er mange indbydende ting at pille i, og samtidig er der usædvanlig meget neon i både voksen- og børnehøjde. Men det er forbudt at pille. Louisiana råder børn til at holde ekstra godt øje med deres forældre!

 

Oplev ALEX DA CORTE – Mr. Remember på LOUISIANA og lad dig suge ind i tragten af omvendt tyngdekraft.

 

 

Se meget mere på LOUISIANA CHANNEL

 

Se mere om ALEX DA CORTE – Mr. Remember på LOUISIANA her

 

Redaktionen retter en særlig tak til fotograf Niels Lyksted

 

Udstillingen LOUISIANA ALEX DA CORTE Mr Remember er anmeldt af Jesper Hillestrøm, chefredaktør KULTURINFORMATION