MADDIKER på Folketeatret
Teater

MADDIKER på Folketeatret

MADDIKER på Folketeatret

 

 

 

MADDIKER på Folketeatret

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

Tre dejlige kvinder byder op til dans i MADDIKER på Folketeatret. Kvinderne er i virkeligheden små søde piger, der er blevet voksne. Og så er de blevet lidt mere voksne og lidt mere og så møder vi dem altså omkring 65-års alderen i Folketeatret.

De klassiske kvindeemner

Ophavskvinden Rikke Wölck er selv på scenen sammen med Jannie Faurschou og Bodil Jørgensen. Monologer og debat strømmer ud af dem i alle 80 minutter. Naturligvis vendes de klassiske ‘kvinde-emner’, hvor ikke mindst rynkerne og alderdommen er i fokus, men også langt mere alvorlige emner sparkes der til. Lynhurtige omklædninger på scenen og sceneskift mestres til fulde af de tre skuespillere. Det er enkelt, men opfindsomt.

 

 

 

MADDIKER på Folketeatret

 

 

 

 

En sober debat med satirisk islæt er på dagsordnen. Mens stykket skrider frem bliver vores hovedpersoner gradvis ældre, og vi tør godt røbe her, at en ligkiste da også kommer på bordet. Galgenhumoren længe leve.

 

Endskønt emnerne, der kommer i vridemaskinen, er kendte og måske set før, præsenteres vi også for noget sjældent set: Skuespillerne har været i deres private gemmer og fundet baby-, børne- og ungdomsfotografier frem af sig selv – og det er ærligt talt rørende.

 

 

MADDIKER på Folketeatret

 

 

 

 

Maddikerne må vente lidt endnu

Alderdommens bestemmelse styrer livet – ‘Vi starter med en sut og ender i en ble’, som Niels Skousen siger. Betrækket bliver slidt og hylstret gråner, men indeni blomstrer erfaringen og ungdommen og vi er parate til nye eventyr.

 

 

 

 

Hillestrøm

 

 

Man nyder forestillingen hele vejen igennem. Efter ‘den med ligkisten’, bliver man glad, da det hele ender med, at de skønne damer finder vej ind til scenekanten og bukker hele 3 gange. Maddikerne må vente lidt endnu, og det angår vist for øvrigt for os alle sammen. Maddikerne er aflyst på ubestemt tid.

 

 

 

 

 

 

 

Hillestrøm

 

 

 

 

MADDIKER på Folketeatret spiller frem til 17. maj 2022. Samtidig er der også turné i hele landet, og forestillingen opføres helt sikkert nær ved dig – tjek det righoldige program her.

 

 

 

 

Alle fotos: Thomas Petrie

 

 

Indlægget er skrevet af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION