Teater

Michael McIntyre i Royal Arena

Michael McIntyre i Royal Arena

 

 

 

 

 

Michael McIntyre i Royal Arena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

‘ …….. vi tog glade hjem fra Royal Arena …..’

– Festus Steinmeier, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis man har kanalen BBC Brit inkluderet i sit TV-abonnement, er Michael McIntyre en meget hyppig gæst med sit “Big Show” og en række af hans stand-up shows på The Apollo Theatre. Hvor mange af hans kolleger skiller sig ud ved hjælp af grove og sjofle vittigheder eller bare vrede og forargelse omsat til morskab, har Michael McIntyre virkelig sat sig på familiesegmentet. Michael McIntyre er så morsom, at han uden at forarge nogen, kan underholde hele familien med sine sjove historier som forstærkes af en virkelig morsom indstuderet koreografi. Hvem husker ikke hans bustur i snevejr uden bus eller hans ferie i Dubai med store parasoller, hvor Daves kone har mistet sin ene klipklapper?

 

Så når han runder Danmark, skal vi da opleve ham uden for Tv-skærmen. Og det skete den 8. december 2023 i Royal Arena.

Jake Lambert

Som opvarmning havde vi fornøjelsen af Jake Lambert, der sagtens kunne underholde os i en lille halv times tid. Jake er, hvad jeg forstår ved en klassisk stand-up’er, som fortæller vittigheder fra vores hverdag. Han er rigtig god til timing, og vi finder blandt andet ud af, hvordan man måske kan kvalificere sig til at blive den mest racistiske person i Texas. Det har noget med NASA og Ku Klux Klan at gøre.

 

For nyligt fik jeg set det samme show i “Live at the Apollo”, og her præsenterer Jake Lambert det samme materiale, bortset fra en vittighed om sin kat med kun ét øje, som er opkaldt efter en kendt englænder. Navnet siger næppe os udlændinge så meget, og derfor udelader han klogeligt den vittighed i Royal Arena.

Michael McIntyre

Michael McIntyre var vældig oplagt og lagde naturligvis ud med at gøre grin med os danskere: Det er kun i Danmark der står enkeltsenge på dobbeltværelserne. Hvordan kan det være? Han kunne også få en del sjov ud af vores særlige bogstaver æ, ø og å.

 

Naturligvis fortalte han også om det træ, som han tidligere har fået plantet i Kildeparken i Aalborg. “Man kan trykke på en knap på mit træ for at høre én af mine vittigheder, men lydstrimlen standser inden at man kan nå at høre pointen!” Det passer næppe, men sjovt er det.

 

Men så begyndte hans egentlige program, og han er bare morsom. Selvom vi ikke er englændere, er hans eksempler på forskellen mellem irsk og nordirsk accent meget let at forstå og grine ad. Rigtig mange situationer er taget fra hans eget familieliv, hvor man næsten får ondt af hans kone.

 

For eksempel hvordan det dog skal kunne lykkes at sove om natten, med alle de forstyrrelser som truer nattesøvnen. Men han sparer heller ikke sig selv. For eksempel lærer vi, at han besluttede sig for en slankekur, efter at en kropsvisitationsboks i en lufthavn, som han stod i, bad den ene af de tilsyneladende to personer om at træde ud af boksen. Og i sin iver efter at spise slankemad, ender han med på et hotel at få serveret hundemad. Til sidst fortæller han levende om dengang han fik konstateret Covid-19, men først opdagede det, efter at han havde pustet alle fødselsdagsballonerne op til sin kone. Kan man få noget sjovt ud af det? Ja, når man hedder Mr. Michael McIntyre, kan man sagtens!

 

Efter en god times underholdning, hvor man oplever, at man har grinet i samtlige 75 minutter, er det hele slut og man spørger straks sig selv: “Hvornår mon han runder Danmark igen”? Vi tog glade hjem fra Royal Arena og tændte for fjernsynet. Selvfølgelig viste BBC Brit Michael McIntyres Big Show, og på den måde var det lettere at sige farvel til en rigtig sjov aften.

 

 

 

Michael McIntyre i Royal Arena – se mere her

 

 

 

 

 

Michael McIntyre i Royal Arena – se mere her

 

 

 

 

Michael McIntyre i Royal Arena er anmeldt af Festus Steinmeier, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm