Teater

Nordsjællands Teater: ROBIN HOOD

Nordsjællands Teater: ROBIN HOOD

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordsjællands Teater: ROBIN HOOD

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ …… du vil ikke blive skuffet, når du drager ud i sommerlandet til Robin Hood og hans venner på Fredbogård …..’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

Det er mere end et beundringsværdigt initiativ, Chris Skytte har kastet sig ud i. Som kunstnerisk leder og privat bagmand, har han etableret Nordsjællands Teater. Det kræver mod. Det har taget ham tre og et halvt år med hårdt arbejde. Endelig har det båret frugt og premieren på Familiemusicalen Robin Hood er veloverstået. Det er et strålende valg at sætte netop et stykke som Robin Hood op på Fredbogård (ved Græsted). Omgivelserne er smukke, der er gode parkeringsforhold og ligger tæt på offentlig transport.

Forestillingen

Historien ligger tæt op ad den historie vi kender om den legendariske Robin Hood, der stjæler fra de rige og giver til de fattige. Vi møder dem alle sammen. Broder Tuck, byder os velkommen til Sherwoodskoven og indvier os i de trængsler alle i Nottingham har. Kong Richard er en god mand, og er taget på Korstog og imens vikarierer hans bror Sir John, Joachim Knop, for ham. Han er en grådig og begærlig mand og sammen med hans tro væbner Sir Hiss, samt Sheriffen af Nottingham (Bjarne Henriksen), gør de livet utåleligt for borgerne. De opkræver for mange skatter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordsjællands Teater: ROBIN HOOD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robin Hood, René Wormark, lever i Sherwoodskoven med sine kumpaner. De gør alt hvad de kan for at stjæle fra de rige og give det til de fattige. Robins ungdomskæreste Lady Marion, Matilde Zeuner Nielsen, er en adelsdame og bor på slottet sammen med sin hofdame, Anne-Christine Bauer. Sir John er også forelsket i Marion. Sir John opdager at lady Marion besøger Robin i skoven og så bliver der ballade.

 

Det er en underholdende forestilling med masser af humor. Specielt skal fremhæves musikken, den er virkelig god. Jeg er faktisk imponeret af Chris Skyttes kompositioner til stykket. Han har ganske vist lagt sig op ad gængs Disney musik, men har formået at bevare sin egen stil. Melodierne er melodiske og iørefaldende. Duetten mellem Lady Marion og Lady Kluk i første akt er lige i øjet, og sangerne rammer stemningen godt. Sangernes stemmer klæder og supplerer hinanden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordsjællands Teater: ROBIN HOOD

 

 

 

 

 

 

 

Anden akt

I anden akt er det duetten mellem Robin og Marion, der får vores hjerter til at smelte. Det smukke unge par, der skal så mange trængsler igennem før de kan få hinanden. Det er vidunderligt romantisk. Efter min mening kunne der godt have været flere musiknumre, når kvaliteten er af den kaliber.

Dygtige skuespillere

Der var i løbet af aftenen mange morsomme indslag og præstationer på højt niveau. Blot for at nævne nogle var Gordon Kennedy, den underkuede stikirenddreng Sir Hiss og indtog rollen som stykkets nar. Hans komiske og ironiske fremtoning, fik flere gange latteren frem hos publikum. Joachim Knop brillerede med en sublim sangstemme og fremstillede Sir John som en grådig, ondskabsfuld og helt igennem korrupt standin for Kong Richard. Hans distancerende, nærmest overspillede karikatur, var lige til kanten. Han var excellent.

 

 

 

 

 

 

 

Nordsjællands Teater: ROBIN HOOD

 

 

 

 

 

 

 

Bjarne Henriksen formåede at give den onde selvoptagede sherif et glimt i øjet. En god tyngde til nogle af de andre lettere personager. René Wormark som Robin Hood er et ideelt valg. Hans ungdommelige iver og lyse idealistiske sind, er man slet ikke i tvivl om.

Entusiasme og vitalitet

Det er en svær balance at producere et teaterstykke med høj kvalitet, hvis der ikke er ubegrænsede økonomiske midler og der er et højt ambitionsniveau. På trods af blandingen af professionelle og amatører, er Nordsjællands Teater sluppet godt fra start. Der er entusiasme og vitalitet. De frivillige, der er med til at få det hele til at glide lettere, er imødekommende og man føler sig velkommen.

 

Alt i alt er det en forestilling der skal ses. Den underholder store som små. Du vil ikke blive skuffet, når du drager ud i sommerlandet til Robin Hood og hans venner på Fredbogård. Skynd jer, de spiller kun i kort tid.

 

 

 

 

 

 

 

Bjarne Henriksen

 

 

 

 

 

Nordsjællands Teater: ROBIN HOOD Fredbogård, Græsted. Medvirkende: Bjarne Henriksen- Sheriffen af Nottingham, Joachim Knop-Prins John, Gordon Kennedy-Sir Hiss, René Wormark- Robin Hood, Matilde Zeuner Nielsen- Lady Marion, Henrik Launbjerg-Broder Tuck, Mikkel Vadsholt- Lille John, Anna-Christine Bauer-Lady Kluk, Maria Dahl Nielsen- Sam, Michael Monetz-Kong Richard m.fl. Kunstnerisk leder: Chris Skytte. Instruktør: Thomas Milton. Koreografi: Annika Cecilie Valeur. Musik og sang tekster: Chris Skytte. Manuskript: Thomas Milton og Mikkel Vadsholt. Musikalsk arrangør: Nenia Zenana. Alle fotografier Nordsjællands Teater. Forestillingen slutter 31. juli.

 

 

 

 

 

 

 

Nordsjællands Teater: ROBIN HOOD – se mere her

 

 

 

 

 

 

Nordsjællands Teater: ROBIN HOOD er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm