Kunstværket #SaveTheSea
Rejser

REJSER: MSC Euribia navngives af Sophia Loren

MSC Euribia navngives af Sophia Loren

i Copenhagen Malmö Port

 

 

 

 

 

 

 

Sophia Loren

Fotograf Ivan Sarfatti. Sophia Loren navngiver MSC Euribia d. 8. juni 2023

 

 

 

 

 

 

 

‘ ……….. en verden af afslapning, velvære og skønhed ….’

– Githa Schultz, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

Sophia Loren var æresgæst d. 8. juni 2023 ved navngivning af MSC Cruises nyeste krydstogtskib MSC Euribia og er dermed det 23. krydstogtskib i flåden. Hun sejlede sin jomfrurejse fra værftet i Saint-Nazaire i Frankrig den 3. juni og ankom til den danske hovedstad den 7. juni 2023.
MSC Group er et schweizisk-italiensk rederi ejet af Aponte-familien, grundlagt i 1970 af kaptajn Gianluigi Aponte og MSC Euribia er nu verdens mest avancerede miljømæssigt og bæredygtige krydstogtsskib.

 

MSC Cruises er verdens tredjestørste krydstogtselskab og førende i Europa, Sydamerika, Mellemøsten og det sydlige Afrika med flere markedsandele ud fra indsat kapacitet end nogen anden aktør. Det er også det hurtigst voksende globale krydstogtsbrand med en stærk tilstedeværelse på markederne i Caribien, Nordamerika og Fjernøsten.

Skibets hjerte, tekniske detaljer og maskineri

MSC Euribia er 331 m langt, 65 m højt og 43 m i bjælkehøjde med plads til 6.327 gæster fordelt i 2.419 kahytter serviceret af cirka 1.711 besætningsmedlemmer. Skibet er LNG-drevet, der er flydende naturgas med nul-udledning af drivhusgasser, et vigtigt element og skridt i hensynet til klima hvad angår transport, opvarmning og elproduktion. Euribia er udstyret med landstrøm, der tages i brug når København tilbyder denne mulighed i 2025. Skibet er i alle funktioner selvforsynende med vand, der opsamles i havet og renses for salt og bakterier. Når vandet er brugt på skibet ryger affaldsvandet tilbage i beholdere for blackwater og greywater, navne der dækker over spildevandstyper. Her filtreres og renses vandet for bakterier og affaldsstoffer inden det igen ledes ud i havet. En yderst avanceret og miljøvenlig teknologi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MSC Euribia navngives af Sophia Loren

Fotograf Ivan Sarfatti. Hovedpoolen med plads til 1000 gæster og cirka 10 m2 til hver.

 

 

 

 

 

 

 

Alt affaldsmateriale sorteres med henblik på genbrug, fabelagtigt organiseret. 7000 knuste glasflasker til småstykker opsamlet i en bæredygtig beholder og øl-og sodavanddåser komprimeres. Alle indsamlede affaldsmaterialer sorteres for at adskille emner med henblik på genbrug og plastikaffaldet er betydeligt reduceret gennem et program til at fjerne eller erstatte engangsplastikartikler. Alt affald bliver opbevaret i et nedkølet rum i bunden af skibet, så lugt og bakterieudvikling er ikke eksisterende indtil matroserne kan aflevere det videre til forbrænding eller genbrug i havnene efter endt togt.

At ære Sophia Loren og skibet som inviteret gæst

Rederiet MSC Cruises valgte i 1990 den italienske og utroligt smukke og Oscar-vindende Sophia Loren til gudmor af deres krydstogtskibe og det er nu 19. gang at Oscarlegenden forestår gudmoderrollen. Krydstogtskibet blev navngivet MSC Euribia da Sophia Loren klippede snoren efter Euribias kaptajn Stefani Battinelli i ord velsignede dåben. Det foregik på Delphi Theatre der er skibets store underholdnings scene simultant med champagneflasken der ramte boven udenfor. Rundt om Sophia Loren på scenen var også skibets øverste ledelse og eksperter samt direktøren for krydstogtnetværket i Wonderful Copenhagen, Klaus Bondam.

 

Når man sådan er inviteret på 24-timers ophold på et luksusskib for at overvære dets navngivning af selveste Sophia Loren, bliver man nødt til at ære både hende og skibet og iklæde sig cocktail/galla til lejligheden. Ved et tilfælde mødte jeg den verdenskendte hattemagerske- og designer Lynda Geraci under et modeevent i København. Lynda har også italienske aner, hvor familien udvandrede fra Sicilien til Little Italy på Manhattan og således er Lynda Geraci opvokset i New York. Kjolen jeg havde lånt til lejligheden var i lækkert bæredygtigt bomuld og silke med en sløjfe ned langs ryggen, der matchede skibets flotte maritime farver. Lynda Geraci har blandt andet været Chers foretrukne hattedesigner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MSC Euribia navngives af Sophia Loren

Fotokredit Moviebox. MSC Euribia ankommer til København d. 7. juni inden navngivningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Euribia er navnet på antikkens gudinde, som brugte vind- og vejret og konstellationerne til at mestre havene. Den græske gudinde var også med os her i København d. 8. juni 2023 hvor solen skinnede 26 grader fra en skyfri og helt vindstille dag. Navnet Euribia fremmer også skibets vision om at mestre implementeringen af avancerede bæredygtige teknologier og beskytte det marine økosystem.

 

På navngivningsdagen var der mange interessante ekspertforedrag om MSC Euribia. Vi blev vist rundt i skibets kontrolrum-og maskineri af Michele Francioni, SVP for omkostningsoptimering- og procesforbedring og inden selve gallamiddagen blev vi blandt andet underholdt af Den Kongelige Ballet, Tony Hadley fra Spandau Ballet og Pernille Rosendahl alt sammen flot præsenteret af Sarah Grünewald og inden den helt store forventning blev indfriet, da Sophia Loren endelig indtog scenen.

Ophold og underholdning på MSC Euribia

Af kahytter og suiter kan man vælge duplex-suite med privat boblebad, en balkonkahyt med havudsigt eller en familiekahyt. Der er også mulighed for bedste beliggenhed af kahytterne og et reserveret område som MSC Yacht Club medlem med dedikeret restaurant og lounges samt et stort privat pool område med solarium og boblebad. 24-timers butlerservice, dedikerede massagerum og fuld adgang til Thermal Suite i MSC Aurea Spa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MSC Euribia navngives af Sophia Loren

Fotograf Ivan Sarfatti. Luksuskahyt med balkon.

 

 

 

 

 

 

Skibet har 10 spisesteder med alverdens smage, 21 barer og lounger med fem udendørs og 16 indendørs områder og en række forskellige live musikalske indslag hver aften, herunder fra Big Band at Sea – et af de største big bands til søs.

 

Der er fem pools og hovedpoolen, der kan rumme 1000 gæster på 1.700 m2 får hver især ca. 10 m2 offentligt rum. Skibet har sit helt eget koral-tema Ocean Cay AquaPark, et af de største og mest omfattende vandparker til søs med tre vandrutsjebaner.

 

Et revolutionerende børneområde med 700 m² interiør, dedikeret til børn og teenagere med syv værelser, der hver især er beregnet til forskellige aldersgrupper fra 0-17 år, og for første gang vil det omfatte det nye MSC Foundation Lab – med et helt nyt børneområde og et program af aktiviteter, der er dedikeret til at uddanne børn og teenagere om bæredygtighed.

 

Delphi Theatre har plads til 945 gæster og byder på live-underholdning i verdensklasse hver aften med et fuldt syv-dages program med store produktioner.

 

Galleria Euribia i Middelhavs-stil lækkert classy at spadsere igennem, har den længste og mest spektakulære LED-dom på havet. Den indendørs promenade har både hoved- og specialitets restauranter samt adskillige butikker. Promenaden er bestemt til at blive det ultimative mål for gæsternes sociale samvær og underholdningsmuligheder.

 

MSC Aurea Spa på MSC Euribia er en verden af afslapning, velvære og skønhed og har et eksklusivt termisk område med sauna, dampbad og boblebad, en professionel frisør- og neglesalon og en barbersalon. En moderne balinesisk spa designet til at revitalisere din krop og sjæl med et stort udvalg af autentiske massager og skønhedsbehandlinger.

 

 

 

 

 

Copenhagen Malmö Port

Fotograf Ivan Sarfatti. Ocean Cay AquaPark, største og mest omfattende vandpark til søs med koral-tema.

 

 

 

 

 

 

 

MSC Foundation: About Us | MSC Foundation

Et virkeligt sympatisk træk ved MSC Group er MSC Foundation, der er MSC Groups eget værktøj til at lede, fokusere og fremme dets bæredygtighed, bevarings-, humanitære og kulturelle forpligtelser. Et af de fineste tiltag i forhold til de højhus store og tunge skibe på havene og livet derunder, er MSC Foundations helt tydelige indsats og ansvarlighed, der sørger for at livet i havet fortsat kan eksistere, mens der cruises. Eksempelvis i samarbejdsprogrammet med Nature Metrics, der kortlægger havets biodiversitet og DNA, når MSC Euribia eksempelvis undervejs samler oplysninger ind for at sikre at det marine økosystem opretholdes og beskyttes. Euribia har også et undervandsstøjstyringssystem, der minimerer virkningerne ved vibrationer og dermed påvirkningen af livet i havet.

 

Når man som krydstogtsgæst står i sin gallakjole oppe fra 43 meters højde med en cocktail i hånden af de lækreste råvarer på et skib, der også har lagt sig tungt og godt på livet i havet, kan man ikke lade være med at tænke på mens man kigger mod havdybet, at alle veje på MSC Euribia fører hen mod sand hensyntagen til havlivet. I det hele taget er rederiets DNA, metaforik og tankegang inspireret af eksempelvis koralrevenes måde at eksistere på. Kunstværket #SaveTheSea på MSC Euribias skrog er udført af Alex Flämig, som vandt konkurrencen om udsmykning i 2021 til at repræsentere MSC Erubias budskab om dedikation til det marine økosystem. MSC Euribia tilbringer sin første sommer-og efterårssæson i Nordeuropa mellem Kiel, København og de norske fjelde. En fantastisk oplevelse og måde at holde ferie på udover at priserne for krydstogtsturene er til at betale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Githa Schultz, KULTURINFORMATION

Githa Schultz fra KULTURINFORMATION foretog grundig research på skibet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REJSER: MSC Euribia navngives af Sophia Loren. For yderligere information: MSC Euribia naming ceremony | MSC Cruises

 

 

 

REJSER: MSC Euribia navngives af Sophia Loren. MSC Cruises andre ruter: MSC Cruises: Krydstogter til Caribien, Middelhavet og hele verden

 

 

 

 

 

REJSER: MSC Euribia navngives af Sophia Loren er skrevet af Githa Schultz, KULTURINFORMATION

Githa Schultz har også fotograferet indledningsfoto – se mere om Githa Schultz her