Litteratur

Krimi: JAGTTEGN

Krimi: JAGTTEGN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krimi: JAGTTEGN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ ……….. spændende og fængslende …..’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

JAGTTEGN er en underholdende og let læst bog. Den egner sig perfekt til ferien eller en kold vinterweekend med en varm kop te og et tæppe om benene. Krause- Kjær skriver klart og koncist. En ren fornøjelse.

 

I Jylland er der kongejagt. Det er en ære at blive inviteret og alle er mødt op med stor entusiasme og ét fælles formål, at nedlægge så meget vildt som muligt. Det er en broget forsamling af en kronprins, en skovrider, en lensgreve, et par folketingsmedlemmer, advokater, direktører samt flere, der alle har det privilegie, at blive indbudt.

 

Pressen er med, men kun indledningsvis. Efter de har stillet spørgsmål, og jagtdeltagerne har prøvet at svare så pænt som muligt på dem, bliver journalisterne bedt om at fortrække, så jagten kan begynde. Ingen er klar over, at der om ganske få timer vil være en af mændene, det er kun mænd der er med, som bliver skudt. Det viser sig, at det er det ene af folketingsmedlemmerne.

Ulrik Torp

Der er eksamenstid på journalisthøjskolen i Århus. Ulrik Torp er en midaldrende mand, ansat som lektorvikar og vejleder på skolen og eleverne skal til at forsvare deres opgaver. Torp er lettere distræt og måske temmelig ligeglad. Han har taget jobbet i mangel af andet. Torp har været stjernejournalist, men altid blevet forbigået, når der virkelig var forfremmelser i sigte, eller selv sagt op. Lad os bare sige Torp kan være vanskelig at arbejde sammen med. Han er et retfærdigt menneske og nægter at gå på kompromis, hvilket hans chefer i årenes løb har haft lidt svært ved at forstå, men også respekteret. Han bor i København med sin kone og pendler frem og tilbage til jobbet.

En glemt taske

Torp er sammen med en kollega i fuld gang med at eksaminere eleverne og turen er kommet til Camilla. Hun virker anspændt og usikker. Hendes opgave handler om partistøtte generelt og samtidigt også til et bestemt parti. Hun har prøvet at finde ud af fra hvilke kanaler pengene kommer. Rettere sagt, hvordan et bestemt folketingsmedlems valgkamp er blevet finansieret og hvem det kan være, der står bag. Det havde næsten været umuligt at få svar på.

 

Camilla var blevet ved med at grave og fundet ud af, at der ikke var rent trav i de indkomne beløb til kampagnen. Opgaven var et stykke fint journalistisk arbejde og Camilla bestod. Torp spurgte om hun havde solgt sin artikel og det havde hun. Måske for billigt, men den skulle udgives. Da Torp og kollegaen er færdige med dagens dont, opdager Torp at Camilla har glemt sin taske under bordet. Eftersom både Torp og Camilla bor i København, beslutter Torp, at han bare kan aflevere den personligt til hende.

Camilla forsvinder

Dagen efter taler Torp med sin gamle chef på den avis, hvor Camillas artikel skulle trykkes. Problemet er bare at chefredaktøren ikke har hørt fra hende, altså ikke modtaget hendes artikel. Hun er simpelthen forsvundet. Torp opsøger hendes forældre og venner, men ingen har hørt fra hende. Han gennemgår tingene i hendes taske, den indeholder umiddelbart ikke noget urovækkende.

 

Samtidigt kommer Danmarks forsvarsminister i modvind. Hun oplever en massiv pressehetz mod sig. På trods af, at hun er en stærk og resolut kvinde, bukker hun under for presset. Sagen vækker Torps interesse, og pludselig bliver han involveret og finder ud af, at det drejer sig om mere end en nyuddannet journalists afgangsartikel.

 

Torps kollega Emma er ung og anvender helt andre og mere moderne arbejdsmetoder end Torp. De kender hinanden fra hans tidligere arbejdsplads. De er sammen om undervisningen i en afgangsklasse, fordi Torps chef mener der skal mere teknik ind i undervisningen. Det kan Emma og Torp arbejder mere traditionelt. De supplerer hinanden godt. Eleverne i Torps klasse får sagen som opgave. Da de begynder at komme til bunds i sagen, viser det sig, at der er store internationale kræfter på spil og korruption inden for partiets vægge.

Nummer 5 i serien

Det er en spændende og fængslende bog fra første til sidste side. Krause-Kjær (f. 1963), skriver flydende og nærværende. Man fornemmer tydeligt at han er inde i det politiske spil, som forgår i krogene. Krause-Kjær er uddannet journalist og arbejder nu som fuldtidsforfatter. Dette er den femte bog i serien om Ulrik Torp og jeg glæder mig allerede til den næste. Alle hans bøger i serien kan læses uafhængigt af hinanden.

 

 

 

 

Krimi: JAGTTEGN. Forfatter: Niels Krause-Kjær. Udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof.

 

 

 

 

Krimi: JAGTTEGN – se mere her

 

 

 

 

Krimi: JAGTTEGN er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm