Teater

MIT ARBEJDE på Husets Teater

MIT ARBEJDE


Husets Teater

Husets Teater

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

Husets Teater på Halmtorvet kan nu efter et år med nedlukninger, aflysninger og restriktioner åbne op for deres allerførste forestilling i sæson 21/22. Forestillingen hedder mit MIT ARBEJDE, og er en iscenesættelse af den danske forfatter Olga Ravns prisvindende roman fra 2020 af samme navn. Forestillingen opsættes af den nye teaterchef og prisvindende instruktør Liv Helm, der kaster sig ud i at portrættere den fødende krop i al sin skønhed og galskab.

Et menneskeliv i det moderne samfund

Vi oplever hvordan den værst tænkelige situation opleves af hovedpersonen Anna fra hospitalets fødestue til efter fødslen med de forandringer kroppen og sindet gennemgår. Hvordan det føles at blive presset ind i en indskrænkende rolle, som kan være svær at slippe ud af. Angsten for at overlade barnet til faren. Indgå i hele moderskabet og omsorgsarbejdet, hvordan spædbørn ikke kender til 8 timers nattesøvn osv.

 

Det er også en fortælling om hvordan det huslige arbejde kører i ring, hvordan det hele starter forfra igen og ja i høj grad er et ARBEJDE – eller det usynlige arbejde, som ikke betragtes som et arbejde da det jo ikke er et lønnet arbejde.

Skuespil og scenografi

Stykket bæres hele vejen igennem af de to talentfulde skuespillere; Marie-Lydie Melono Nokoudo og Christine Sønderris, som skiftes til at spille de forskellige personligheder og faren Aksel, hvilket fungerer rigtigt godt.

 

 

Husets Teater

 

 

Iscenesættelsen starter med en hvid ren scene der efterhånden som forestillingen skrider frem fyldes med rekvisitter. Her i blandt diverse husholdningsartikler – med strøm. Vi oplever frikadelle stegning til nedsavning af juletræ. Vasketøj og diverse væsker. Alt sammen meget spændende illustreret af scenografen Freya Sif Hestnes.

 

Det Anna oplever ved moderskabet er langt fra sådan det altid foregår og heldigvis for det, men hvor er det godt at det nu bliver italesat og vi får denne side af historien sat op på scenen. Vi får virkelig et indblik i den fødende kvindes krop. Det er helt fantastisk hvad den kan og det lykkedes altså her at fortælle det med splatter og selvironi. Jeg sad i hvert fald og kluklo og var underholdt fra start til slut og i øvrigt et meget imponerende skuespil.

 

Olga Ravns bog, MIT ARBEJDE har i øvrigt medvirket til at der er kommet mere fokus på hospitalernes fødegange og at der skal indføres nationale rettigheder for gravide og fødende.

 

 

 

Fotograf: Zuhal Kocan

 

 

Husets Teater på Halmtorvet

 

 

 

 

‘Mit arbejde’ på Husets Teater spiller fra 18. sep. – 23. okt. 2021

 

Se mere her: Husets Teater

 

 

MIT ARBEJDE på Husets Teater er anmeldt af Miss Pineapple, KULTURINFORMATION