FILMANMELDELSE
Film

ANMELDELSE: Superposition

FILMANMELDELSE

Superposition

 

 

 

 

ANMELDELSE: Superposition

Foto: Sine Brooker

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

‘…. skuespillerne er fremragende og autentiske …’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

Er græsset virkelig grønnere på den anden side, eller er det bare noget vi tror? Det kunne jo være, at det var rigtigt. Det unge hipsterpar Stine og Teit bor på Vesterbro med deres lille søn Nemo og en hund. De har en forestilling om, at hvis de flytter væk fra byens larm og jag, vil deres lille familie komme til at fungere optimalt, og de kan realisere deres drømme.

 

De ønsker at genopfinde deres parforhold og få deres samvær med sønnen optimeret. Alle vil drage fordel af en luftforandring. De lejer et hus for et år i den svenske ødemark, langt væk fra alt og alle.

 

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: Superposition

Foto: Sine Brooker

 

 

 

 

 

 

 

 

Et nyt liv

Stine er forfatter og er sikker på at inspirationen til hendes roman kommer automatisk, når hun har ro og natur omkring sig. Teit arbejder på en radio, og skal producere en podcast om deres nye liv, som løbende skal sendes hjem til radiostationen. På vej til huset forsvinder signalet til bilradioen. De er kommet uden for lands lov og ret.

 

Huset ligger bedårende og romantisk ned til en sø. Stine og Teit er begejstrede. De starter med at etablere plantekasser, hvor deres egne grøntsager skal gro. Vandet bliver hentet udendørs. Rammerne til et liv ”back to basic” med fred og idyl er ideelle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: Superposition

Foto: Sine Brooker

 

 

 

 

Forventningsafstemningen

Teit er opsat på at de fra den første dag skal begynde optagelserne til deres eksistentielle samtaler til radioprogrammet. De er tydeligvis ikke enige om noget som helst. De er ankommet med forskellige forudsætninger, forudindtagede meninger og fastlåste normer. Eller som Stine siger: måske er det her forkælet eskapisme. Ramt lige på sømmet.

 

Der er råderum og muligheder for at få luft under vingerne, og dermed få problemerne løst, men som regel flytter nissen med.

 

Konflikterne skruer sig op. Nemo ønsker opmærksomhed, men Stine vil skrive. Nemo bliver ved og Stine bliver hysterisk. Han løber ud ad døren og intet bliver som før.

 

 

 

 

 

 

 

Mikkel Boe Følsgaard

Foto: Sine Brooker

 

 

 

 

Andre som dem selv

Til deres store fortrydelse opdager de, at der er andre end dem, der har samme geniale drøm om at være sig selv, og kun sig selv, i ødemarken. Hvilken skuffelse at opdage, at der kan være nogen med samme unikke idé og som nærmest er identiske med dem selv!

 

Hvem er det andet par? Hvorfor ligner de Stine og Teit? Snart bliver der vendt op og ned på deres virkelighedsopfattelse af dem selv og af hinanden.

Et drama om ‘mig’-generationen

Hvor langt vil man ofre sig for sin partner når tingenes tilstand bliver sat på spidsen? Er vi i stand til at træffe de rigtige valg, når vi står med et dilemma af uanede dimensioner?

 

Det er et psykologisk drama om vor tids parforhold, hvor vi på den ene side vil realisere os selv og på den anden side er betænkelige, fordi vi er bange for at parforholdet skal blive en spændetrøje.

 

Filmen giver et fint billede af ‘mig’-generationen, der er vant til at diskutere alt ned i mindste detalje. Det kan nogle gange være sundt bare at trække vejret og lade være med at tænke så meget. På en eller anden måde løser tingene sig, også selvom de ikke bliver dissekeret i småstykker.

 

Hvornår skal man bøje af uden at føle at man mister ansigt? Er det alle kampe der er værd at tage? Er vi mennesker kommet så langt fra hinanden i vores parforhold, at vi vægter vores egne behov, selvoptagethed og egocentri højere end løsningsorienteret samvær?

En flot debutfilm

Det er en ordentlig mundfuld Karoline Lyngbye har kastet sig ud i som debuterende spillefilmsinstruktør. Filmen er skruet godt sammen og skuespillerne er fremragende og autentiske.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marie Bach Hansen

Foto: Per Arnesen

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: Superposition. Instruktør: Karoline Lyngbye. Manuskriptforfattere: Karoline Lyngbye og Mikkel Bak Sørensen. Medvirkende i Hovedrollerne: Marie Bach Hansen- Stine og Mikkel Boe Følsgaard-Teit. Fotograf: Sine Vadstrup Brooker. Designer og scenograf- Silje Aune Dammen.

 

 

 

ANMELDELSE: Superposition – se trailer her

 

 

 

 

ANMELDELSE: Superposition er skrevet af Louise Frevert, KULTURINFORMATION