Litteratur

Boganmeldelse: DEN FORELSKEDE MORDER

Krimi

Boganmeldelse: DEN FORELSKEDE MORDER

 

 

 

 

 

Boganmeldelse: DEN FORELSKEDE MORDER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

‘ …… Hammerparret har skabt en sød og sympatisk antiheltagtig pige, alle kan knuselske og så ligner hun naboens datter ….’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lotte og Søren Hammer er et søskendepar, der i 2009 debuterede med SVINEHUNDEN, som blev en dundrende succes. Siden er det gået over stok og sten for de flittige forfattere. Lotte (f. 1955), er oprindelig uddannet sygeplejerske og Søren (f. 1952), skolelærer. Deres bøger er udgivet i 22 lande.

 

Lotte og Søren er adoptivbørn og de havde ingen kontakt med hinanden i 22 år. Nu har de boet under samme tag siden 2004, og sammen har de skrevet 23 bøger. Det sidste skud på stammen er Den forelskede morder. Pudsigt nok foregår den i et kollegiemiljø, der afspejler søskendeparrets egen studietid. Hovedpersonen i bogen er påbegyndt en sygeplejerskeuddannelse, som Lotte også gjorde. Denne krimi lægger sig mere op ad cosykrimi genren, end deres tidligere krimier.

1976 & en mordgåde

Jytte er lige startet på en uddannelse som sygeplejerske og har sin første dag på hospitalet. Mødet med den autoritære og barske oversygeplejerske er ved at slå hende helt ud. Jytte var ankommet med løst hår og udringet bluse. Det bliver så sidste gang det sker. Året er 1976 og tiden er løssluppen og livlig. Jytte er flyttet ind på et kollegie, hvor hun møder Desiré, kaldet Dd. Hun bliver hendes hjerteveninde. Chokket er stort hos de unge mennesker, da en ung pige i nabolaget bliver brutalt myrdet.

 

På en nattevagt skal Jytte vaske senge nede i kælderen og der sker et overfald. Der er mørkt, så Jytte har ikke set overfaldsmanden, men mærket at han havde en maske og skibriller på. Nok er hun i chok, men er ikke sådan at slå ud. Hun er opvokset i Sydhavnen, med en far der har været indædt kommunist hele sit liv. Han har givet Jytte en springkniv i gave, som hun altid går rundt med i strømpen. Hun fægter rundt med springkniven under overfaldet, men den del af episoden holdes hemmeligt for hospitalsledelsen.

 

På kollegiet møder Jytte en masse søde og sjove fyre. Martin er en mere stille fyr end de andre og det varer ikke længe før mistanken for mordet falder på ham. Dd har en tvillingebror, Casper, som måske heller ikke har helt rent mel i posen. Jytte lader sig ikke spise af med simple løsninger på mordgåden, men da hun bliver indirekte offer, begynder tingene at tage fat. Dd er blevet kæreste med en ung kriminalbetjent, Kent, og Jytte kommer med alle mulige og umulige teorier om den mistænktes gøren og laden og mener ikke det kan være sandsynligt, at Martin kan have begået mordet.

 

Jytte flirter vildt med nogle af fyrene fra kollegiet. Mistanken begynder at nage hende, og månederne går. Jytte består sine første eksamener og må nu bære en sygeplejerskenål. Hun har i mellemtiden forelsket sig i Casper. Tvillingeparret kommer fra en yderst privilegeret familie og det er en fremmed verden for Jytte. Heller ikke det lader hun sig mærke med. De er et umage par. Nettet strammes og hun mister tålmodigheden og starter sin egen efterforskning, der ikke er helt fin i kanten.

Den nye serie

Bogen er det første bind i en ny serie om den unge Jytte, der har flair for opklaring af mord. Hammerparret har skabt en sød og sympatisk antiheltagtig pige, alle kan knuselske og så ligner hun naboens datter. Det er et udmærket plot, nok ikke det mest spændende der er set fra deres hænder, men hyggeligt. Man trækker på smilebåndet flere steder, fordi det går op for en, hvor vanskeligt det kan være at skrive en krimi, hvor mobiltelefonen ikke havde vundet indpas. Det er ganske underholdende at se løsningerne. Det kunne faktisk lade sig gøre at undvære en mobiltelefon, det er der mange af os der overhovedet ikke kan huske!

 

 

 

 

Læs Freverts andre anmeldelser af krimier i samme genre: MARLOW – klubben og KUGLEN DER IKKE RAMTE

 

 

 

 

 

Boganmeldelse: DEN FORELSKEDE MORDER. Forfattere Lotte og Søren Hammer. Udgivet på forlaget Falco.

 

 

 

Boganmeldelse: DEN FORELSKEDE MORDER – se mere her

 

 

 

 

 

Boganmeldelse: DEN FORELSKEDE MORDER er skrevet af Louise Frevert, KULTURINFORMATION.

Redaktion: Jesper Hillestrøm