FILMANMELDELSE: UNDERVERDEN II
Film

FILMANMELDELSE: UNDERVERDEN II

FILMANMELDELSE: UNDERVERDEN II

 

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: UNDERVERDEN II

Stillfoto Peter Riis

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

‘… en underverden vi dagligt krydser og som trækker dybe blodige spor ind i vores ..’

– Jon Henriksen, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

De daglige avisartikler om skyderier, knivstikkeri og kidnapninger er kun en brøkdel af de ting, der reelt set foregår lige under overfladen i vores allesammens Danmark.

 

UNDERVERDEN II handler om en kriminalitet, vi ikke kan eller ikke vil forstå. En subkultur tæt på vores og alligevel så fjernt fra vores tankegang og normsæt. En verden vores hovedperson har lagt bag sig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: UNDERVERDEN II

Stillfoto Peter Riis

 

 

 

 

 

Plottet

Her møder vi hovedpersonen. For syv år siden fik han smadret sit liv som succesfuld hjertekirurg og vordende familiefar. Det hele skete under sit hævntogt mod de gangstere, der myrdede hans bror.

 

Zaid har siden siddet fængslet og affundet sig med sin tilværelse som indsat, hvor han holder sig for sig selv. Håbet om udsigt til et liv i frihed og en mulighed for at genforenes med sin søn, har holdt ham oppe.

 

Nu presses han af en desperat PET-agent tilbage i bandemiljøet for at infiltrere. Han befinder sig igen i et nådesløst spil, hvor han blot er en undværlig brik. En nedadgående voldsspiral uden ende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: UNDERVERDEN II

Stillfoto Peter Riis

 

 

 

 

 

 

 

 

Dar Salim

I denne højpotente action thriller ser vi Dar Salim i rollen som Zaid blive viklet ind i et fysisk og følelsesmæssigt inferno af ondskab og brutalitet i sin mest rå form. Hans egen indre kamp kommer stærkt til udtryk gennem et sublimt skuespil, hvor i særdeleshed hans kropssprog, mimik og udtryksfulde blik kommer fuldt i spil.

 

For hvad er sværest? At overleve eller at leve med sig selv, mens ens sjæl gradvist fortæres af ondskab? Du befinder dig et sted, hvor ingen kan beskytte dig og hvor du ikke kan stole på nogen, heller ikke dig selv. For hvem er du, når alle dine principper og moralbegreber sættes ud af kraft? Og selv når du følger jungleloven, er du stadig bare en del af gadens umættelige og ubønhørlige fødekæde.

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: UNDERVERDEN II

Stillfoto Peter Riis

 

 

 

 

 

 

 

 

Et mesterværk

Filmens elektriske spænding griber og fastlåser publikum i sædet fra start til slut. Og sjældent, om nogensinde før, er vi vidner til så faretruende spændingskurver, der ikke lader os vente på payoff ret længe ad gangen.

 

Filmens øvrige medvirkende leverer også en nævneværdig og solid præstation. Specielt kan vi pege på Soheil Bavi i rollen som bandebossen Muhdir samt Birgitte Hjort Sørensen som PET-agent, der begge leverer gennemført og overbevisende skuespil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Birgitte Hjort Sørensen

Stillfoto Peter Riis

 

 

 

 

 

 

Den danske rapscene er også repræsenteret, ligesom vi så i den første film, hvor rapperen Branco var på rollelisten. Denne gang er det rapperne Noah Carter og Baloosh, der medvirker. Dette greb styrker filmens rå streetvibe og realisme. Det øger følelsen af at være tilstede og ikke blot se en film.

 

UNDERVERDEN II er ikke for sarte sjæle. Og humoristiske indslag må man kigge langt efter. Og det er lige præcis sådan, det skal være. For det her er drabeligt alvor og for nogen er det hverdagen.

 

Udover, at være en ualmindelig fantastisk action thriller, sporer man også samfundskritiske undertoner, der giver stof til eftertanke. For hvem har egentlig ansvaret, når der systematisk rekrutteres unge mennesker ind i den kriminelle underverden? Og er det overhovedet muligt at beskytte de vidner, der står frem?

 

Det var et par af de spørgsmål, der trængte sig på, da jeg var på vej hjem, gennem København en grå regnvejrsdag, efter at have set den fedeste danske action film til dato!

 

UNDERVERDEN II bliver helt sikkert en solid prisvinder og kommende klassiker. Et sandt mesterværk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dar Salim

Stillfoto Peter Riis

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: UNDERVERDEN II – se trailer her

 

 

 

FILMANMELDELSE: UNDERVERDEN II. (international titel Darkland II) Instruktør: Fenar Ahmad

 

 

 

FILMANMELDELSE: UNDERVERDEN II er skrevet af Jon Henriksen fra DanishStreetDocs