Glassalen Tivoli: TILLØKKE OTTO
Teater

Glassalen Tivoli: TILLØKKE OTTO

Jesper Lohmann

 

Glassalen Tivoli: TILLØKKE OTTO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glassalen Tivoli: TILLØKKE OTTO

Foto: Benni Johansson

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ ……… Jesper Lohmann har både humor, en stor musikalitet og kan spille teater, og det blev brugt til fulde i forestillingen ….’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

Otto Herman Max Brandenburg (1934-2007), var født i Grindsted, men voksede op på P.D. Løws Alle på ydre Nørrebro, København, sammen med sin mor. Faderen forlod hjemmet da Otto var fire måneder og han så ham kun en gang til en koncert. Han talte aldrig med ham. Otto gik på Stevnsgade Skole, hvor også Ib Glindemann gik. Otto kom i lære som maskinarbejder. Han havde mange jern i ilden, i sin fritid sang han i Ib´s Big Band og boksede og i 1953 blev han Københavnsmester i letweltervægt.

 

Han fik kælenavnet ‘baggårdspumaen’, på grund af den lidt ludende gang efter sin boksekarriere. Otto havde et facetteret talent. Han startede sin professionelle karriere i Four Jacks, men efter et stykke tid gik han solo. Han beherskede de fleste musiske stilarter og blev annonceret som Danmarks rock- og twistkonge. Otto var også en fremragende skuespiller. I hans roller var han altid autentisk, uanset hvad han spillede. Otto medvirkede i næsten 60 danske film, i mindre og større roller og modtog to Bodilstatuetter.

En flot cadeau til Brandenburg af Lohmann

Det var et glædeligt gensyn med aftenens forestilling og en oplevelse med både sorg og glæde. Otto Brandenburg har ikke haft et nemt liv. Hans hang til de våde varer kunne i perioder gøre ham lidt ustabil, men på en eller anden måde blev han altid tilgivet og nye døre åbnede sig for ham.

 

Jesper Lohmann tager os med på en musikalsk tour de force, hvor vi lærer Otto Brandenburg at kende på godt og ondt. Med de der små karakteristiske ha-ha grynt og charmerende smil, glemmer man til tider, at det ikke er Otto der står på scenen. Han fortæller bl.a. med hudløs ærlighed, om hvordan hans stedfar tæskede ham, uden at vise bitterhed, og at han op til flere gange prøvede at undgå skattevæsenet, men hans hus til sidst blev sat på tvangsauktion. Hans udsvævende ture samt adskillige damebekendtskaber, endte også for det meste i en katastrofe. Lohmann kæder numrene sammen med disse små anekdoter, på en underspillet, kejtet og charmerende facon og publikum lytter nærmest i andægtighed.

 

1960’erne var Ottos helt store årti. Han optrådte i det meste af Europa og deltog i dansk og svensk Melodi Grand Prix. TO LYS PÅ ET BORD vandt ikke det danske Melodi Grand Prix i 1960, men blev et af Ottos signaturnumre og et kæmpe hit. Næsten ingen husker vindernummeret: ‘Det var en yndig tid’, med Katy Bødtger. Første afdeling bød på andre uforglemmelige sange, som f.eks. HAR DU SET MONA LISA, NÅR EN SAILOR, og MISTER TWIST.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glassalen Tivoli: TILLØKKE OTTO

KULTURINFORMATIONs anmelder og redaktionsmedarbejder Louise ‘All Over’ Frevert. Foto: Benni Johansson

 

 

 

 

 

 

Anden afdeling

Anden afdeling var ikke mindre underholdende. Alt imens det særdeles velspillende orkester prøvede at komme i gang med Bouna sera, kom Otto for sent på scenen, fordi han havde været ude og købe smøger og mødt en gammel ven på vejen. Så er det vanskeligt at opretholde den snorlige disciplin! Lohmann fremstiller igen Otto som den søde uimodståelige fyr, med den vindende personlighed og det skæve smil. Otto har glemt sin fødselsdag, han glemmer i det hele taget mange ting, også hvor han er. Vi fik flere musikalske godbidder: NOGET OM HELTE, SØREN BANJOMUS og et medley: ROSETTA, WHAT DO YOU WANNA MAKE THOSE EYES AT ME FOR og FIVE MINUTTES MORE og m.fl.

 

Otto Brandenburgs livsbekræftende optræden og musik vil altid bestå og i Jesper Lohmanns skikkelse blev dette forstærket. Forestillingen har formået at skabe en kabaretagtig intimitet på trods af det relativt store lokale, som Glassalen er. Jesper har både humor, en stor musikalitet og kan spille teater, og det blev brugt til fulde i forestillingen. Hans figur gør Otto Brandenburg ære og under Susanne Breunings kyndige hænder, er den blevet let og uprætentiøs. En flot cadeau til en mand, der satte dybe aftryk i det danske musik-og kulturliv i Danmark.

 

Otto Brandenburgs eget citat: ”og hvis det ikke swinger, ja så kan det sgu også være lige meget”, er rammende at bruge til denne forestilling, for det swingede. Vi går glade og fornøjede ud i sensommeraftenen, mens den friske luft fylder vores lunger, musikken summer i ørene og regnen drypper ned. Forestillingen kan sagtens tåle endnu en reprise.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glassalen Tivoli: TILLØKKE OTTO

Foto: Benni Johansson

 

 

 

 

 

 

 

 

Glassalen Tivoli: TILLØKKE OTTO. Medvirkende: Jesper Lohmann-ide og manuskript, Mads Strandgaard-piano, Regin Fughlendorf-guitar, Andreas Hatholt-bas, Kristian Karotti- trommer. Instruktør. Susanne Breuning. Scenografi-Camilla Bjørnvad. Forestillingen spiller til 2. september.

 

 

 

 

 

Glassalen Tivoli: TILLØKKE OTTO – se mere her

 

 

 

 

Glassalen Tivoli: TILLØKKE OTTO er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm