Musik

Idea of Love – Kira Skov✮✮✮✮✮

‘Idea of Love’
Af Kira Skov feat. Mark Lanegan

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

“Bevidsthed om døden som livets præmis …”

– JacobFraVarde, KULTURINFORMATION

 

 

Gådefuld sang om kærlighed, iklædt melankoliens sorte overfrakke, vandrer med tunge skridt igennem den eksistentielle nat.

 

Det instrumentale udtryk er dejlig organisk og der er endnu engang fint besøg i vokalboxen.
Mark Lanegans afgrundsdybe røst, spændvidde og forskellige udtryk, har siden jeg opdagede ham i duo med Isobell Campbell, fascineret mig ligeså dybt som frekvensen af hans vokal.

 

I ‘Idea of Love’ sliber Lanegans stemme som groft sandpapir, den blanke fernis af sangens temaer; kærlighed, retfærdighed og sandhed.

 

I sangens begyndelse nyder jeg at høre Marks sprøde stemme i kontrast til den spinkle spanske guitars fingerspil. Kira selv holder sig ydmygt i skyggen af crooneren og doserer, i denne kontekst, det feminine så fint og vel afmålt.

 

Lyrikken maner til eftertanke og indgiver den smertelige bevidsthed om døden som livets præmis, simpelt og smukt opsummeret i sætningen: “For all that I hope to be, when my days are done, Is someone who shared the wealth of love inside of me”

 

Violinen tog sig tid til at græde sammen med mig over alt livets uforløsthed. Personligt havde jeg dog brug for at den blev ved min skulder i mindst 8 takter mere.

 

‘Idea of Love’ leger med tilværelsens store begreber og bevarer på mesterlig vis mystikken, men efterlader mig alligevel med erkendelsen; “du kommer ikke langt ved at argumentere mod virkeligheden”.

 

Det kommende album, ‘Spirit Tree’ har med denne single-udgivelse været udsat for en ganske vellykket podning.

 

For singlen ‘Idea of Love’ er som det eneste nummer på det kommende album en genudgivelse; en genfortolkning af nummeret første gang udgivet på ‘When We Were Gentle’ (2013)

 

Vi kan vente flere fine samarbejder på albummet ‘Spirit Tree’.

 

 

Release: 14. maj.

 

Se også: https://kulturinformation.org/we-wont-go-quietly/

 

 

Indlægget er skrevet af JacobFraVarde, KULTURINFORMATION