Teater

Menstrup Revyen 2022 – DET GLADE VANVID

Menstrup Revyen 2022 – DET GLADE VANVID

En kærlig tanke til revyen

 

 

 

 

Menstrup Revyen 2022 - DET GLADE VANVID

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

På en lille hyggelig vej tæt på Næstved ligger Menstrup Kro, der igennem flere år har haft en tradition for en årlig revy, på god gammeldags maner. Revy er en teaterform, der har eksisteret siden midten af det 19. århundrede, og kritiske røster har ymtet, at revyen er fra en svunden tid. Jeg er helt uenig.

 

Revy har bid på en sympatisk måde, hvor alle kan blive spiddet, drillet, pillet fra hinanden, ironien og humoren er i højsædet. Den er en genre helt for sig selv, og alt er næsten tilladt. Det er befriende, at du hele tiden bliver overrasket, fordi det er små individuelle numre. Der er altid lidt for enhver smag og det gælder også for Menstrup Revyen. Det er 8. år Jesper Søgaard står for den kunstneriske ledelse og selv medvirker, og det fungerer glimrende.

 

 

 

 

 

 

Menstrup Revyen 2022 - DET GLADE VANVID

 

 

 

 

 

Ildhu, makroner og lokalsamfund

 

Der er 23 numre, med en indlagt pause på 20 min. De 5 skuespillere går til makronerne med ildhu, selvom der er nogle enkelte tekster der er lidt tynde. Måske skal man være meget lokal for at kunne se hele morskaben i ret mange indslag (for mange) med Menstrup Kro Lokalradio, hvor Le Münster-Swendsen, var radiovært og Thomas Mørk, den allesteds nærværende lokal rapporter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Menstrup Revyen 2022 - DET GLADE VANVID

 

 

 

Perler på en snor

 

Aftenens store overraskelse var Rasmus Mansachs, der med humor, gav den som den letlevende pige, Rosen fra Menstrup Havn. Der var ikke et nummer han ikke var god i.

 

Thomas Mørk var fremragende som viceforstanderen fra Herlufsholm og et af aftenens glansnumre var da de øvrige 4 skuespillere fremførte en morsom Lancier.

 

Cecilie Thiims ‘Dancer in the dark’, fik hele salen til at klukke af grin. En flot kvinde i sort trikot indtager scenen, lyset går ud og hun fortsætter sin dans, hvor det er Thomas Mørks stemme der forklarer dansetrinene i mørke.

 

 

 

 

 

 

Menstrup Revyen 2022 - DET GLADE VANVID

 

 

 

Le Münster-Swendsen er en bundsolid spiller, der kan returnere sine replikker med styrke. Le er strålende som den ansatte på genbrugsstationen, der skal få to besøgende, som bærer et indhyllet lig i et gulvtæppe, til at dumpe ”affaldet” det rigtige sted.

 

Thomas Mørk, der altid er god, spiller den alt for smarte type med læderjakke og langt hår, Jesper Søgaard, med et lunt glimt i øjet er sjov som den dumme makker. Vi kender vist alle den afmagt der kan fylde os, når vi står på pladsen, med de containere foran sig, og føler sig komplet rådvild. Straks kommer der en hjælpende ånd, læs emsig, og prøver at få dig til at vælge den rigtige beholder. Stærkt indslag.

 

 

 

 

Thomas Mørk

 

 

 

 

I afslutningsnummeret i første akt løftede skuespillernes stemmer sig til en festlig finale, der var strålende. En humoristisk udlægning af partilederne i et melodisk medley over ABBA numre, hvor de forskellige partipolitiske bogstaver blev akkompagneret af ABBA sange der passede til temaerne. I det hele taget fungerede alle fællesnumrene glimrende med veloplagte musikere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menstrup Kro

 

 

 

 

Menstrup Revyen fortsætter

 

Der er en hjertelig, hyggelig stemning på Menstrup Kro. Maden var god og betjeningen fungerede perfekt.

 

Man må virkelig håbe, at ikke alene Menstrup Kro, men også alle de andre 22 revyer vil spille igen i 2023 og bevare den helt fantastiske og unikke revytradition vi har i Danmark.

 

 

 

 

 

 

 

Menstrup Kro

 

 

 

 

 

Menstrup Revyen 2022 – DET GLADE VANVID fortsætter til midten af november.

 

Se mere om spilletider og bookning til Menstrup Revyen 2022 – DET GLADE VANVID her

 

Medvirkende: Thomas Mørk, Le Münster-Swendsen, Rasmus Mansachs, Cecilie Thiim og Jesper Søgaard. Instruktion: Nikolaj Tarp. Musikere: Christian Dahlberg, Josef Aarskov, Peter Ravn.

 

 

Fotos: Anders Ole Olsen

 

 

Menstrup Revyen 2022 – DET GLADE VANVID er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION