Rejser

NUL STJERNER – Det store rejseshow

NUL STJERNER

Det store rejseshow

 

 

 

 

NUL STJERNER – Det store rejseshow

Foto: Jon Henriksen, DanishStreetDocs © all rights reserved

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

NUL STJERNER – Det store rejseshow blev DanishStreetDocs fotografen Jon Henriksen og undertegnede beæret af at måtte opleve i BREMEN. Showet ruller over landet netop nu, og til januar 2023 er der endnu en runde i godteposen.

 

Drengene bød på veltilrettelagt show, med gags, firnurligheder, fis, quiz, hemmelige klip, spas, mere spas, fraklip og deres skønne humor, der hæver sig over platheder og sjoflerier var smørelsen, der fik geleen til at glide ned i skrutten uden klumper i sovsen, og med svesker til dessert.

 

Kirckhoff og Elhøj bragte os ind i det store NUL STJERNER univers på yderst veloplagt vis. Vi vil her, uden at røbe for meget, komme med lidt smagsprøver på, hvad publikum kan vente sig af ‘Det store rejseshow’.

 

 

 

 

NUL STJERNER – Det store rejseshow

 

Der blev også tid til en quizzepause – nu skulle der quizzes om NUL STJERNER

Foto: Jon Henriksen, DanishStreetDocs © all rights reserved

 

 

 

Tv-tilrettelæggelse

Som vi kender fra flere af sæsonerne af det folkekære program er NUL STJERNER skåret over en formel eller samme læst med en særlig struktur, der skaber rammerne for den 28,5 minutters udsendelse fra et besøg i et land – eller verdensdel (da Jan og Morten jo også har besøgt lande, der reelt ikke ‘eksisterer’, eller er små udbryderstater).

 

Det hele begyndte i virkeligheden for mange år siden, hvor makkerparret lavede bøger og tv-programmer om ‘Forladte steder’. Ofte kom deres fotojournalistik ud i det, vi kender fra NUL STJERNER med overnatninger og mad af svingende karakter på disse udsteder, de opsøgte. Transportmidlerne svingede også og bød på lidt af hvert.

 

For en 4-5 år siden rettede ‘drengene’ så henvendelse med NUL STJERNER-idéen til Danmarks Radio. De præsenterede en programidé om at besøge beskidte hoteller, spise ulækker mad og færdes i usikre transportmidler – samtidig med at de ville bringe seriøs journalistik på banen i programmerne! Se showet og find ud af, hvad Danmarks vindtørre statstv mente om den idé.

 

En række præmisser som ovennævnte er altid til stede i programmerne. Der er naturligvis plads til variationer, men som udgangspunkt er der en struktur, man holder sig til, og i showet får vi også at se, hvor stramme plots og manuskripter nødvendigvis må være for på få dage at sammensætte en NUL STJERNERS oplevelse fra udlandet.

 

Vi kommer også om bag teknikken i programmerne, det er nemlig ikke kun Morten og Jan, der på sendefladen må udholde strabadserne, men både en instruktør og fotograf er med om bord på turene. Grej, udstyr, bærbare computere, powerbanks og harddiske må naturligvis med rundt på NUL STJERNER besøgene, og dagens produktioner må der selvsagt tages backup af dagligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NUL STJERNER – Det store rejseshow

 

Der blev serveret skønne udenlandske ‘lokale-specialiteter’

Foto: Jon Henriksen, DanishStreetDocs © all rights reserved

 

 

 

 

 

 

Elhøj og Kirckhoff var eminente til at sørge for publikumsindragelse og der blev quizzet og delt skøre præmier ud – fra deres mangfoldige ture. For dem der turde, kunne man også teste ‘lokale specialiteter’ – og skylle det hele ned med ‘Pálinka‘.

Bag om NUL STJERNER

Når jeg tillader mig at omtale hovedpersonerne som ‘Drengene’, er det fordi, de omtalte sig selv på den måde. Men som undertegnede og min gode ven Jon Henriksen er ‘Drengene’ midaldrende herrer, der ikke har lagt nysgerrigheden på livet på hylden, selv om dåbsattesten fortæller, man er født i 70’erne. Lige nu har de herrer i øvrigt også travlt med at jagte elefantordener på DRTV.

 

Jan Elhøj er meget aktiv på SoMe, med sin musik, som vi netop har anmeldt. Læs anmeldelsen ‘Musikalsk loungestol med sædevarme’. Han fabrikerer også sit eget kult brand Chanelhøj, der har t-shirts og hoodies på webshoppen. Endelig husker mange Elhøj helt tilbage fra Banjos Likørstue programmerne sammen med Simon Jul. Jan har også åbent på medierne stået frem og fortalt om, at livet ikke altid er en dans på roser og han har fightet med depression og overvægt. Han har også på SoMe dannet en trend, hvor mange videofilmede sig selv, mens de spiste en snackpeber.

 

Endelig husker jeg personligt noget af det bedste tv, jeg nogensinde har set, nogen har lavet med nu afdøde BAMSE. Her stod Jan Elhøj (jeg tror, det var som Kræmmer Villy – figuren) på gaden i Århus og skrålede ‘Vimmersvej’ i en mikrofon, kamufleret og gakket med skjult kamera – happeningen bestod i, at længere henne bag ham stod en mand og spillede bas, mens Elhøj sang ‘Vimmersvej’ – forbipasserende tænkte ‘to tosser’ – men manden på bassen var altså ingen ringere end Flemming BAMSE Jørgensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jesper Hillestrøm

 

Det er klart, Drengene er glade – de fik mødt redaktionens Roxnakowsky

Foto: Jon Henriksen, DanishStreetDocs © all rights reserved

 

 

 

 

 

 

Morten Kirckhoff er en glad dreng, der er landskendt for sin umiddelbarhed og sit smittende grin, der aldrig vil nogen ende tage. Men når sandheden skal frem, er Morten familiefar med stort F, og har det man vel vil kalde voksne børn i hjemmet, som tæller hele 3 stk. Derudover avler familien også vovhunde sammen som de sælger. Kirckhoff kan også følges på medierne, hvor han elsker at poste sin afholdte familie, med hundepasning og rejser.

 

 

 

 

 

 

 

BONANZA

Foto: Jon Henriksen, DanishStreetDocs © all rights reserved

 

 

 

 

 

Om NUL STJERNER har set sit sidste program og i al evighed vil blive ‘et forladt sted’ på BONANZA, må man se showet for at få svar på – her ligger der en underforstået teaser! Herfra giver vi 5 stjerner til NUL STJERNER.

 

 

 

 

 

 

Se mere om NUL STJERNER – Det store rejseshow her

 

 

Foto: Jon Henriksen, DanishStreetDocs © all rights reserved. @danishstreetdocs

 

 

NUL STJERNER – Det store rejseshow er anmeldt af chefredaktør Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION