Teater

Tivoli: PENNEVENNER

Tivoli: PENNEVENNER

 

 

 

 

 

 

 

 

Tivoli: PENNEVENNER

 

Foto: Camilla Winther

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ …….. livsbekræftende og med positiv energi strømmende ned fra scenen …..’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man kan kalde PENNEVENNER mange ting: en musikalsk rejse, en teaterkoncert, a walk down memory lane, ja, kært barn har mange navne, men en ting er sikkert, det er en sjov og musikalsk forestilling. Vi er i 1973. Lisbeth er for 20 år siden flyttet til Minneapolis, Minnesota i USA. Hun arbejder på den lokale high school og har en søn, Peter. Han er en meget talentfuld pianist og er blevet optaget på The Juilliard School of Music. Inden arbejdede hun i et firma, hvor hun havde haft en affære med en kollega, Jørgen. Lisbeths mor bor i Danmark og har kontakt til Jørgens mor. Hun ringer til Lisbeth og fortæller, at Jørgens kone er gået bort.

 

Lisbeth sender et medfølende brev og kondolerer for tabet af hans kone. Han skriver tilbage og pludselig er der en korrespondance kørende. Jørgen er en lidt nørdet ingeniør, arbejder på Regnecentralen og bor i Klampenborg. Jørgen har altid haft en passion for musik. Han sender derfor et kassettebånd til Lisbeth med en melodi, som er blevet populær både i Danmark Og USA. De begynder at sende breve med kassettebånd til hinanden og melodierne mere end antyder de følelser, som er ved at opstå imellem dem. Pludselig beslutter Jørgen at tage over og besøge Lisbeth. Der står han så med kufferten i hånden ….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tivoli: PENNEVENNER

 

Foto: Camilla Winther

 

 

 

 

Det kreative hold

Annette Heick (f.1971), har prøvet lidt af hvert. Hun har været journalist, tv-vært, solist, sangerinde, udgivet sine egne album, været med i Dansk Melodi Grand Prix, tegnefilmsdubber og ikke mindst spillet hovedroller i store musicals. Kort sagt en dygtig og alsidig kvinde. Hendes medspiller er den internationalt kendte Caspar Phillipson (f.1971). Caspar er uddannet på Århus Teaters Skuespillerskole og var tilknyttet teatret i 6 år. Caspar har en flot sangstemme, der flittigt bliver brugt. Med på scenen er også Silas Phillipson, som spiller Lisbets søn Peter. Silas er nyuddannet klassisk pianist fra Det Kongelige Musikkonservatorium og søn af Caspar. De to optræder også sammen bl.a. til julekoncerter.

 

Nu har Annette kastet sig ud i noget helt nyt, nemlig at sætte sin egen forestilling op. Annette fik idé og inspiration til denne forestilling, da hendes elskede farfar døde lige inden årsskiftet 1993. Farfaren var meget svag og led af Parkinsons sygdom. Han bad derfor Annette om at tage imod et diktat på engelsk til hans penneveninde, der boede i Virginia. Annette sendte brevet afsted og da hun modtog svaret, var hendes farfar desværre død. Farfaren og penneveninden havde kun mødt hinanden én gang i deres liv, men da hun læste alle brevene, kunne man tolke tingene som man ville, eller læse imellem linjerne!

 

Det er en usædvanlig veloplagt forestilling, der lige fra første scene sprudler af energi. Vi møder tre friske og veloplagte kunstnere, ledsaget af et velspillende orkester. Annette Heick er bedårende som Lisbeth og Jørgen, Caspar, har lige den glød og varme der skal til for at hun bliver forelsket i ham. Deres stemmer klæder hinanden, de synger strålende. Silas Phillipson, som Peter, er charmerende og spiller flygel som en drøm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tivoli: PENNEVENNER

 

Foto: Camilla Winther

 

 

 

 

 

USA/Danmark

Scenen er i første akt delt op i to halvdele. I den ene side er vi USA, hjemme hos Lisbeth og Peter, og i den anden er vi hos Jørgen i Danmark. Det giver en vældig god dynamik. Vi ser de skriver sammen og deres tanker, via musikken, bogstaveligt talt flyver over Atlanten.

 

Jan Hertz har haft godt styr på tropperne og får hele forestillingen bundet sammen med en finish, som flødeskum på lagkagen. Det er godt tænkt at kæde det hele sammen med nogle af de ting der skete netop det år: energikrise, kvindefrigørelse, polarisering og et jordskredsvalg, også tydelige paralleller til den verden, vi kender i dag. Brevskrivningen foregår i hånden og musikken er på kassettebånd. Sådan var det jo inden digitaliseringen overtog det hele. Det er det rene hyggenostalgi. Kostumerne er autentiske, købt i genbrugsbutikker i Prag og København. Det virker!

 

 

 

 

 

 

 

KULTURINFORMATION

 

Foto: Camilla Winther

 

 

 

 

 

 

Super musikalsk og hyggelig

Det er en super musikalsk og hyggelig forestilling. Melodier som Killing me softly, Please, Mr. Postman, Always on my mind, er bare nogle af de melodier der bliver afspillet på den lille kassetteafspiller inde i mit hoved på vejen hjem. Jeg kunne have hørt på den musik to timer mere. Livsbekræftende og med positiv energi strømmende ned fra scenen. Det er hverken for lidt eller for meget. Forestillingen er lige som den skal være. God fornøjelse.

 

 

Tivoli: PENNEVENNER – se mere her

 

 

 

Læs også om pressemødet her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KULTURINFORMATION

 

Foto: Camilla Winther

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tivoli: PENNEVENNER. Glassalen. Medvirkende: Annette Heick-Lisbeth Welsh, Caspar Phillipson-Jørgen Petersen, Silas Phillipson-Peter Welsh. Musikere: Peter Jensen-Trombone, Rasmus Lund-Trommer, Søren Sebber Larsen-Guitar og Keyboard, Piano-Silas Phillipson. Kapelmester og arrangementer: Peter Jensen. Manuskript: Jesper Malmose. Scenisk overblik: Jan Hertz. Scenografi og rekvisitter: Tilia Lind Hasselager. Kostumer: Annette Heick. Forestillingen slutter 23. september.

 

 

 

 

 

Tivoli: PENNEVENNER – er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm