ANMELDELSE: TIVOLIREVYEN 2023
Teater

ANMELDELSE: TIVOLIREVYEN 2023

ANMELDELSE: TIVOLIREVYEN 2023

 

 

 

 

ANMELDELSE: TIVOLIREVYEN 2023

Foto: Camilla Winther

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ ……. Der var ikke mange nye ting under glaskuplen i Tivoli, men som helhed var man underholdt hele vejen igennem…..’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

Stemningen er høj og forventningsfuld. Endelig er det blevet tid til at slå dørene op, for den længe ventede Tivolirevy. Den har været et par år undervejs. Der har været megen skriveri om det nye hold, så alle er spændt til bristepunktet på årets revy i den gamle have, i den smukke Glassal. Publikum har indtaget deres pladser og Kapelmester James Price slår takten an, løjerne kan begynde.

 

Revygenren blev introduceret i Danmark omkring midten af det 19. århundrede. Den er i sin stil anderledes end andre teatergenrer, fordi der ikke er en fortløbende handling, men hvert nummer er et lille teaterstykke i sig selv. I virkeligheden er en revy en slags totalteater, hvor der både er sang, musik, satire, viser, sketchs, humor, parodi, politik og ofte et par stød til den siddende regering, samt kongehuset. Der mangler intet og næsten alt er tilladt, og sådan er det også i Tivolirevyen 2023.

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: TIVOLIREVYEN 2023

Foto: Camilla Winther

 

 

 

 

 

 

 

TIVOLIREVYEN 2023

Aftenens forestilling bød på underholdning af enhver art. Ser vi her en fornyelse af revyen? Både og. Det er et hold, hvor aktørerne er meget forskellige og kommer med hvert deres bagagebidrag. Stemmerne er velklingende og James Price og hans 6 orkestermedlemmer, er intet mindre end fremragende. De er placeret oppe på scenen, men det er desværre ikke meget man ser til dem undervejs. Der er scenetæpper der hele tiden bliver trukket for og sjældent fra.

Første akt

Første akt byder på en pose blandede bolsjer, hvor der i mange af dem ikke er meget fyld. Nicolai Jørgensen giver den gas som kongelig familieterapeut og det er ganske vittigt. Andreas Bo er lige ved at kamme over som Mette Frederiksen der er i terapi, fordi ingen forstår hende, men redder den humoristisk hjem på målstregen. Det var en vanskelig opgave

 

Linda P havde fået at vide at hun skulle bytte rolle med Lisbet Dahl, og aflevere en vise, mail, til Putin. Hun sad med øjnene klistret på en IPad, uden kontakt med publikum. Selvfølgelig får Lizette et fur i Lisbet Dahls skikkelse og her er der god gammeldags revystemning. Lisbet er på hjemmebane. ‘Skat bot’ er om manden der har købt en robot, der skal være hans kone, som er Linda P. Ideen er vittig og Linda P er morsom, ærgerligt at den bliver for lang.

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: TIVOLIREVYEN 2023

Foto: Camilla Winther

 

 

 

 

 

Anden akt

Vi er klar til anden akt. Carsten Svendsen indleder udklædt, som stor oppustet lyserød gris. Han sætter spørgsmålstegn ved Danmark som det lykkeligste land. Han er en lidt vranten gris, der afleverer nogle formidable ordspil. En morsom sketch er Lisbet og Andreas Bo, som pensionister, der prøver at snyde en YouSee sælger. Der er nu ved at komme mere gang i revyen og vi skulle heller ikke snydes for Lisbet som den lille Irmapige.

 

Revyens herrer sang så det fik salen til at swinge. Linda P var formidabel som coach. Der var bid i teksten og hun viste sig fra en anden humoristisk side, som vi ikke tidligere har set. Ligeledes var hun sammen med Lisbet, hvor hun var den private Lars og Lisbet politikeren Lars. Det var glimrende og her fungerede koreografien. Spradebassen Andreas Bo skulle arrangere Tivolis 180-års jubilæum, og parodierede samtlige mulige og umulige personligheder, der kunne have relation til festen. Ikke alle var var lige vellykkede, men det var morsomt og underholdende.

 

 

 

 

 

 

 

Nicolai Jørgensen

 

Foto: Camilla Winther

 

 

 

 

 

Ramte skævt

Nok er Lisbet Dahl Danmarks revydronning og en af de dygtigste vi har haft, men undervejs i forestillingen blev det næsten patetisk med den megen selvpromovering og de andre spilleres hyldest til hende, med Lisbet siddende i midten på en tronstol. Man sad og blev i tvivl om de mente det eller om det var humoristisk. Så er den ramt skævt.

 

Der var ikke mange nye ting under glaskuplen i Tivoli, men som helhed var man underholdt hele vejen igennem. Ærgerligt at de ikke havde fordelt numrene bedre, så første akt havde fået mere liv, men revyen lever og har det godt i Tivoli. God sommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

James Price

Foto: Michelle Berg

 

 

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: TIVOLIREVYEN 2023 – se mere her

 

 

 

 

ANMELDELSE: TIVOLIREVYEN 2023. Glassalen. Medvirkende: Lisbet Dahl, Andreas Bo, Linda P, Nicolai Jørgensen, Carsten Svendsen. Kapelmester: James Price. Scenografi: Rikke Juellund. Kostumer: Pia Myrdal. Lysdesign: Malthe Haugaard. Koreograf: Peter Friis. Forestillingen spiller til 5. august.

 

 

 

 

 

ANMELDELSE: TIVOLIREVYEN 2023 er skrevet af Louise Frevert, KULTURINFORMATION