AKTUELT Teater

TIVOLI: Tivolirevyen 2023

TIVOLI: Tivolirevyen

Louise Frevert var til pressemøde med hele holdet bag revyen

 

 

 

 

TIVOLI: Tivolirevyen

Foto: Benni Johansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tivoli blev etableret af Georg Carstensen og haven åbnede 15. august 1843. Carstensen havde fundet inspiration til haven på sine rejser i udlandet. Publikum var begejstrede og er det stadigvæk.

 

Hver gang jeg går igennem Tivoli, ofte skyder jeg genvej, kan jeg falde i svime over, at vi kan have dette unikke sted liggende på den bedste adresse i København. Ikke alene er den en turistattraktion, med vilde forlystelser, de største is, danske pølser og æbleskiver, men der er også uendelige kulturoplevelser.

 

Ved hovedindgangen er Pantomimeteatret placeret med sit ikoniske scenetæppe som en påfugl og vidunderlige små pantomimeforestillinger. Pantomimer var en del af Tivolis oprindelige program. Den nuværende teaterbygning blev opført i 1874 og er den ældste egentlige bygning i Tivoli.

 

Lidt længere fremme i haven finder vi Plænen, som bliver indtaget af events og koncerter og lige derefter til venstre ligger Glassalen. I 1840 spillede den første Tivolirevy på det gamle bræddegulv i det der blev kaldt Revueteatret. Siden har der været opført revy, varieté og show på andre lokaliteter i haven. Den oprindelige Glassal fra 1863 nedbrændte i 1944 og blev genopført i 1946.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIVOLI: Tivolirevyen

Foto: Benni Johansson

 

 

 

 

 

Tivolirevyen genopstår

Revytraditionen fortsætter med et nyt og dugfriskt hold. Vi mødte hele ensemblet til et pressemøde og der var store smil og luften var ladet med energi og mulighed for at vende et par ord med spillerne. Der blev plantet et træ, mere symbolsk for at markere at den nu 140 år gamle revytradition efter en pause, bliver genoptaget og vil blomstre og folde sig smukt ud.

En snak med de to revydebutanter

Det er en spændende sammensætning af skuespillere vi møder. Revyen har 2 debutanter Linda P. og Nicolai Jørgensen.

 

Linda P. er kendt som standupkomiker, men har en passion og viden om revy.

 

LF: Hvorfor revy? LP: Tingene har mange farver og der sker nye og spændende ting i samfundet, der er tilgængelige for alle at følge med i.

 

LF: Nu hvor du er standupper i revysammenhæng, vil I blande genrerne? LP: Nej. Revy er revy, men det gør ikke noget at tingene er forskellige og får nye sider.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Louise Frevert

Louise Frevert & Linda P. Foto: Benni Johansson

 

 

 

 

 

 

Nicolai Jørgensen er den anden debutant på holdet. Han har medvirket i et hav af TV- serier og i 2019 blev han hædret med Reumerts Talentpris.

 

LF: Hvad har ført dig til Tivolirevyen? NJ: Lisbet Dahl sagde at jeg var sjov og spurgte om jeg ville have jobbet i Tivolirevyen.

 

LF: Er det arbejdsmæssigt en udfordring? NJ: Revy er teknisk svært og en ny dynamik i arbejdet/metoden. En anden procesmåde at arbejde på.

Det øvrige ensemble

Jeg spurgte Lisbet Dahl om hvornår ideen til revyen var opstået, og det var for små to år siden. Jeg spurgte hende også om hvorfor hun bliver ved at spille revy, og dertil var der kun et godt svar: ‘Jeg kan ikke lade være!’ – lød det fra Lisbet Dahl.

 

James Price er kapelmester og ved sin side har han seks håndplukkede musikere, deriblandt en trompetist og saxofonist.

 

Carsten Svendsen er garvet i revygenren. I 2017 blev han kåret som årets revytalent. Carsten vil prøve kræfter med det hele. Til efteråret skal vi se ham i Det Kongelige Teaters store satsning Som i himlen, men lige nu glæder vi os til hans optræden i revyen.

 

Andreas Bo er holdets spradebasse og har sine meninger om nær sagt alting. Han har humor og folkelig appel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIVOLI: Tivolirevyen

Foto: Bax Lindhardt

 

 

 

Allerede solgt 35.000 billetter

Alt i alt er forventningerne tårnhøje til det fantastiske revyhold. Det er gode gedigne kræfter der er i spil. Skuespillernes forskellighed og kompetencer gør, at de vil være i stand til at spille på alle klaverets tangenter.

 

Foreløbigt er der solgt 35.000 billetter, og der er allerede sat ekstraforestillinger ind. Vi er mange der glæder os til premieren d. 1. juni.

 

 

TIVOLI: Tivolirevyen 2023. Glassalen i Tivoli. Spiller frem til 5. august. Se mere her

 

 

 

 

 

TIVOLI: Tivolirevyen

Foto: TIVOLI/PR

 

 

 

 

 

 

TIVOLI: Tivolirevyen – Skuespillere: Lisbet Dahl, Linda P., Andreas Bo, Carsten Svendsen, Nicolai Jørgensen. Kapelmester: James Price. Instruktør & kunstnerisk leder: Lisbet Dahl. Scenograf: Rikke Juellund. Kostumer: Søren le Schmidt.

 

 

 

 

TIVOLI: Tivolirevyen er skrevet af Louise Frevert, KULTURINFORMATION